Tarih: 16.09.2017 13:21

Bağımlılıkla mücadelede yeni boyut

Facebook Twitter Linked-in

 
Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin ve Kurum Müdürlerinin katıldığı törende konuşan Bursa Valisi İzzettin Küçük; ”Uyuşturucu ile mücadele konusundaki kararlarımızı ve bu kararlar doğrultusundaki projelerimizi daha önce açıklamıştık. Bugün uyuşturucu ile mücadelenin en önemli ayaklardan bir tanesini Yıldırım Belediye Başkanımız İsmail Hakkı Edebali ile beraber imzalayacağız.  Bu projemizin temelini oluşturan ana fikir kapalı alanlardan ziyade sekiz dönüm arazi üzerine kurulacak olan bir köy, insanlık köyü. Bu husustaki yaklaşımından, gayretinden, elini taşın altına koymasından dolayı Yıldırım Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. Uyuşturucunun ciddi bir problem olduğu Yıldırım ilçemizde zor bir mücadeleye talip oldu, kendisine başarılar diliyorum.” İfadelerini kullandı.
 
Protokol imza töreninde söz alan Bursa Millet Vekili Hüseyin Şahin; "Üzülerek belirtiyorum ki madde bağımlılığı çağımızın vebası oldu. Gençliği ve insanları büyük tehdit altında bırakıyor. Şuana kadar bu anlamda tıbbi ve adli olarak, Emniyet Güçleri’nin de gayreti ile uyuşturucu ile mücadele örnekleri sergilendi. Ben en başta Sayın Valimize çok teşekkür ediyorum. Çünkü çok yeni, inovatif anlayışla böyle bir köyün kurulması, tedavi sürecinde gençliğimizi, insanlarımızı uyuşturucudan kurtarmak için çok yeni bir yaklaşım sergilediler. Sayın Belediye Başkanımıza da yapacağı yatırım için teşekkür ediyorum. Bursalı hemşerilerimize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum."dedi.
 
MİLLİ SEFERBERLİK BAŞLIYOR
 
Bursa Valiliği ile proje ortağı olan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali ; " Valimiz Sayın İzzettin Küçük ve Millet Vekilimiz Sayın Hüseyin Şahin konuyu değerlendirdiler. Gerçekten önemli bir projenin imza aşamasındayız. Çağımızın en büyük tehlikelerinden bir tanesi maalesef uyuşturucu. Uyuşturucu ile mücadele etmek içinde toplum olarak hepimizin seferber olması lazım. Uyuşturucu ile mücadele konusu Milli bir meseledir. Bu konu ile ilgili de herkesin elini taşın altına koyması lazım. Bizim en büyük görevimiz gençlerimizi bu uyuşturucu illetinin pençesinden kurtarmak, onları tekrar hayata başarılı bireyler olarak kazandıracak bir amaç için buradayız. Bu rehabilitasyon merkezinin amacı bu.
 
Gençlerimizi zararlı alışkanlıklardan korumak için seferberlik ilan etmek lazım. Bu seferberliğin başrolünde ailelerimiz, öğretmenlerimiz, din adamlarımız,  siyasetçilerimiz, bilim adamlarımız, sporcularımız ve medyamız olmalı. Biz Yıldırım Belediyesi olarak Sayın Vali’mizin bize vermiş olduğu büyük destekten dolayı böyle bir çalışmayı başlatıyoruz.
Yıldırım Rehabilitasyon Merkezi’nde 13-19 yaş dilimindeki gençlerimize yönelik 40 kişinin konaklayabileceği fiziki bir mekân oluşturacağız. Bu mekânda birçok etkinlik alanımız var, hobi bahçelerimiz var. Uzman psikolog ve sosyologların eşliğinde Valiliğimizle el ele vererek bizde Belediye olarak bu konuda üzerimize düşeni çalışmayı yapacağız. Diğer taraftan uzmanlar ve eğitici öğretmenler nezaretinde rehabilite ettiğimiz yavrularımızı geleneksel el sanatları, fotoğrafçılık, resim, müzik gibi meslek edindirmeye yönelik çalışmalar yapacağız. "dedi.
 
1500 m² inşaat alanına sahip, toplamda 8000m² alanda kurulacak ve bünyesinde, derslikler, gurup ve bireysel terapi odaları, açık ve kapalı spor alanları, konaklama alanları, konferans salonu, yemekhane ve idari kısımları barındıracak olan Yıldırım Rehabilitasyon Merkezi’nin 2018 yılında hizmete girmesi öngörülüyor.



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —