Tarih: 10.10.2017 16:50

Bıçağın sanatkarları ödüllendirildi

Facebook Twitter Linked-in

 
 
Ödül töreni öncesinde konuşan Vali İzzettin Küçük ;”Bursa bir işi yaparsa iyi yapar, güzel yapar. Bursa sanayisi makine üretiyor, ürettikleri yurt içinde ve yurt dışında kapış kapış gidiyor. Bursa tarım ürünü üretiyor her yere satıyor. Bursa tekstil ürünü üretiyor dünyanın her yerine satıyor. Bursa’ya bir zamanlar devlet kurma görevi verilmişti onu da çok iyi yaptı, koca bir imparatorluk kurdu. Bursalılar el zanaatlarında da çok iyiler. Bıçakçılık zanaatı bu günlere kadar geldi. Bu alanda emeği olan ve şu anda bizleri yalnız bırakmayan değerli ustalarımıza çok teşekkür ediyorum.
 
Zanaat bir insanın bilgisini, becerisini, yeteneğini kullanarak yaptığı şey ama onun içine gönlünü ve ruhunu kattığında zanaat sanata dönüşüyor. Bugün göreceğimiz eserler tabi ki bir yönüyle zanaat ürünü ama büyük bölümüyle sanat ürünüdür. Bizler geleneksel zanaatlarımızı sanata döndürdüğümüzde ürettiğimiz ürünlerimiz piyasada daha fazla değer kazanacaktır.”ifadelerini kullandı.
 
Açılış konuşmalarının ardından 125 katılımcının, 280 ürün ve tasarımla yarıştığı Mutfak ve Kasap Bıçağı Seti, Kılıç ve Hançer Seti, Av Bıçakları Seti, Çakı Seti, Testere Seti, Döner, Pastırma, Börek ve Satır Bıçakları Seti alanlarının yanı sıra bu yıl ilk defa öğrencilere yönelik düzenlenen tasarım alanı ile birlikte toplam 7 başlıkta düzenlenen yarışmada ödül alan sanatçılara ödülleri takdim edildi.



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —