EKONOMİ 1.07.2021 12:27:00 0
BTSO Haziran Ayı Olağan Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi

BTSO Haziran Ayı Olağan Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi

.


Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, 1 Temmuz sonrasında başlayacak yeni süreci güçlü bir atılım dönemine dönüştürmeyi hedeflediklerini belirterek, “Bu noktada özellikle istihdamın sigortası olan kısa çalışma ödeneği desteğinin yıl sonuna kadar uzatılmasını bekliyoruz.” dedi.

BTSO Haziran Ayı Olağan Meclis Toplantısı, Meclis Başkan Yardımcısı Metin Şenyurt’un başkanlığında video konferans yöntemiyle gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, salgının Türkiye’de ortaya çıktığı 2020 yılının Mart ayından bu yana milletçe olağanüstü bir mücadele sergilediklerini söyledi. BTSO olarak bu dönemde Bursa Valiliği öncülüğünde hayata geçirilen Kriz Masası ve oluşturdukları güçlü iletişim platformlarıyla 47 bin üyelerinin yanında olduklarını belirten Başkan Burkay, “Üretim süreçlerinin devamlılığından sektörlerimizin sorunlarına çözüm üretilmesine, istihdamın korunmasından sosyal dayanışmaya kadar neredeyse her alanda hızla aksiyon aldık. 1 Temmuz Perşembe gününden itibaren kademeli normalleşmenin üçüncü etabına geçerek, koronavirüsle mücadelede inşallah yeni bir eşiğe ulaşmış olacağız. Bizler yeni normalde de üyelerimizin sorunlarına çözüm üretmeye; üretimi, ticareti ve istihdamı destekleyen projelerimizle tüm firmalarımızın yanında olmaya devam edeceğiz.” diye konuştu.

“YÜKSEK FAİZ YÜKSEK ENFLASYON SARMALINDAN KURTULMALIYIZ”

BTSO olarak pandeminin sektörlere olan etkilerini en aza indirmeyi ve 1 Temmuz sonrasında başlayacak yeni süreci güçlü bir atılım dönemine dönüştürmeyi hedeflediklerini aktaran Başkan Burkay, “Ülke olarak yatırım, üretim ve sosyal refaha ulaşmamızın önündeki en büyük engel yüksek faiz, yüksek enflasyon ve istikrarsız döviz kurlarıdır. Sanayicimizin ve üreticimizin üzerindeki yükü ne kadar hafifletebilirsek hedeflerimize o denli hızlı koşacağımıza inanıyorum. Bu nedenle ülkemizin yüksek faiz-yüksek enflasyon sarmaldan hızla kurtulması gerekiyor. Diğer taraftan sağlıktaki normalleşmenin ticarete de yansıması için devletimizin firmalarımıza sunduğu destekleri sürdürmesi gerekiyor. Bu noktada özellikle kısa çalışma ödeneği gibi bu dönemde istihdamın sigortası olan çok önemli bir desteğin de yıl sonuna kadar uzatılmasını bekliyoruz.” ifadelerini kullandı.

“NEFES KREDİSİ BAŞVURULARINDA YÜZDE 25 CİRO KAYBI ŞARTI KALKTI”

İş dünyasının finansmana erişimini kolaylaştırmak amacıyla Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği öncülüğünde başlatılan Nefes Kredisi’ne en fazla kaynak aktaran Odalardan biri olduklarını belirten Başkan Burkay, “Üyelerimizin talepleri doğrultusunda kredi başvurularında yüzde 25 ciro kaybı şartı kaldırıldı. Hazine ve Maliye Bakanlığımızın atmış olduğu bu adım destek paketinden daha fazla işletmenin faydalanmasının önünü açacaktır. Sektörlerde yaşanan sorunları çözüme kavuşturmak amacıyla girişimlerimizi de sürdürüyoruz. Bu kapsamda giyim tekstil ihracatçılarımızın dahilde işleme izin belgelerinde karşılaştığı önemli bir sorunu Ticaret Bakanlığımız ile yaptığımız görüşmelerle çözüme kavuşturduk. Karışık hurda plastik ithalatı ve polietilen atık ithalatı yasakları sonrası zor durumda kalan geri dönüşüm sektörümüzün mağduriyetini gidermek amacıyla da gerek Çevre ve Şehircilik gerekse de Ticaret Bakanlığımız nezdinde gerekli girişimlerimizi yaptık.” diye konuştu.

MAKRO PROJELER TÜM HIZIYLA SÜRÜYOR

BTSO olarak makro düzeydeki projeleri salgın döneminde de aralıksız sürdürdüklerini kaydeden Başkan Burkay, şunları söyledi: “Ülkemizin ilk interaktif uzay ve havacılık temalı eğitim merkezi olan Gökmen Uzay Havacılık Eğitim Merkezi’nde (GUHEM) geçtiğimiz cumartesi gününden itibaren ziyaretçilerimizi kabul etmeye başladık. Hedef ülkelerdeki yatırım ve ticaret fırsatlarını firmalarımıza tanıtmak hedefiyle Büyükelçilerimizin ve ticaret müşavirlerimizin katılımıyla 50 webinar düzenledik. KOBİ düzeyindeki firmalarımızı ihracata teşvik etmek amacıyla kurguladığımız ‘Bursa Dış Ticaret Merkezi’ projemiz BEBKA’nın 2020 Yılı Mali Destek Programı kapsamına alındı. Odamızın iştiraki Küresel Fuar Acentesi Ticaret Bakanlığı’ndan yurt dışındaki fuarlara ‘milli katılım organizasyonu’ düzenleme yetkisi aldı. Odamızın bir diğer iştiraki olan BTSO Lojistik AŞ de Yenişehir Havalimanı’nı hava kargo merkezi konumuna taşımak hedefiyle Turkish Cargo ile önemli bir işbirliğine imza attı. Yaşadığımız tüm zorluklara rağmen, büyük bir özveri ve gayretle projelerimize destek sağlayan tüm meclis üyelerimize teşekkürlerimi sunuyorum.”

“DESTEKLER ARTARAK DEVAM ETMELİ”

BTSO Meclis Başkan Yardımcısı Metin Şenyurt, Türkiye ekonomisinin yılın ilk çeyreğinde yüzde 7 büyüdüğünü anımsatarak, “Ekonominin çarklarının yeniden hızla dönmeye başlaması elbette hepimizi çok memnun etti. Yılın devamında da büyüme trendinin yükselerek devam edeceğine inanıyoruz. Ancak iş dünyamız için büyümenin yüksek olması kadar sürdürülebilirliği ve niteliği de bir o kadar önemli. Bu yüzden yeni başlangıçların ve fırsatların oluşacağı pandemi sonrası için desteklerin artarak devam etmesi ve ekonominin temellerini sağlamlaştıracak reform adımlarının hayata geçirilmesinin faydalı olacağına inanıyoruz.” dedi.




BAKAN YUSUF TEKİN, IĞDIR'DA İL EĞİTİM YÖNETİCİLERİYLE BİR ARAYA GELDİ
Başkan Topaloğlu’ndan ilçe merkezinde iftar yemeği
Bakan Işıkhan, Tokat, Amasya ve Çorum İllerinde Temaslarda Bulundu
Habur Gümrük Kapısı'nda Bir Tırda 850 Kilogram Eroin Ele Geçirildi
TAMMAH AŞİRETİNDEN AK PARTİ'YE TAM DESTEK
TEPEÜSTÜ MAHALLE SAKİNLERİNE MÜJDE: DÖNÜŞÜM BAŞLIYOR
HEKİMBAŞI'NDA YENİ EVLERİNİ GÖREN KADINLAR: EVLERİMİZ ÇOK GÜZEL OLMUŞ
Başkan Vergili İlk 1 Yıllık Eylem Planını Açıkladı
Belediye Başkanı Savran’dan Meclis Üyelerine Teşekkür
Başkan Savran, Deneme Sınavlarında Dereceye Giren Öğrencileri Ödüllendirdi
Büyükşehir Sapanca Gölü'nde aralıksız çalışıyor: Güzel gelişme paylaşıldı
BELEDİYE SENDİKASI SORDU SAVAŞ YANITLADI: 31 MART’TA SÜRESİ DOLACAK SOSYAL DENGE SÖZLEŞMESİNİ YENİDEN İMZA ALTINA ALACAĞIZ
ÇERÇİOĞLU EFELER UMURLU MAHALLESİ’NDE VATANDAŞLARLA İFTARDA BULUŞTU
ÇATALCA’DA ÖNCE KÖY ZİYARETLERİ, SONRA HALK BULUŞMASI
14. KENT LOKANTASI ARNAVUTKÖY’DE AÇILDI
Hatay Büyükşehir'de 'sosyal denge' yeniden imzalanacak
Gümrük'ten yeni bir rekor yakalama daha! Tek seferde en yüksek eroin!
Sultan Abdülhamid Han: Türkiye'nin Cumhur İttifakı vizyonuna ihtiyacı var

BAKAN YUSUF TEKİN, IĞDIR'DA İL EĞİTİM YÖNETİCİLERİYLE BİR ARAYA GELDİ

Başkan Topaloğlu’ndan ilçe merkezinde iftar yemeği

Bakan Işıkhan, Tokat, Amasya ve Çorum İllerinde Temaslarda Bulundu

Habur Gümrük Kapısı'nda Bir Tırda 850 Kilogram Eroin Ele Geçirildi

TAMMAH AŞİRETİNDEN AK PARTİ'YE TAM DESTEK

TEPEÜSTÜ MAHALLE SAKİNLERİNE MÜJDE: DÖNÜŞÜM BAŞLIYOR

  • Cuma 22.1 ° / 10.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.4 ° false
  • Pazar 25.6 ° / 13.4 ° Güneşli

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 30 26 1 3 48 81
2.Fenerbahçe 30 25 1 4 54 79
3.Trabzonspor 30 15 11 4 11 49
4.Beşiktaş 30 14 12 4 4 46
5.Kasımpaşa 30 12 11 7 -2 43
6.İstanbul Başakşehir 30 12 12 6 3 42
7.Rizespor 30 12 12 6 -11 42
8.Antalyaspor 30 10 9 11 2 41
9.Adana Demirspor 30 9 9 12 7 39
10.Alanyaspor 30 9 9 12 -4 39
11.Sivasspor 30 9 10 11 -7 38
12.Samsunspor 30 10 14 6 -6 36
13.Kayserispor 30 10 11 9 -7 36
14.Ankaragücü 30 7 11 12 -3 33
15.Hatayspor 30 7 11 12 -4 33
16.Konyaspor 30 7 11 12 -11 33
17.Gazişehir Gaziantep 30 8 15 7 -10 31
18.Fatih Karagümrük 30 7 14 9 -4 30
19.Pendikspor 30 7 15 8 -27 29
20.İstanbulspor 30 3 20 7 -33 13