YAŞAM 1.03.2026 10:37:56 0
Denizli

Denizli'de 798 üreticiye kompoze gübre desteği

Denizli'de 798 üreticiye kompoze gübre desteği


Denizli Büyükşehir Belediyesi, tarımsal üretimde kalite ve verimliliği artırmak, üreticilerin girdi maliyetlerini düşürerek kırsalda ekonomik sürdürülebilirliği güçlendirmek amacıyla Güney ilçesinde 798 üreticiye toplam 3 bin 640 çuval kompoze gübre desteği verdi.

DENİZLİ (İGFA) - Güney ilçe merkezinde düzenlenen programa Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, CHP Denizli İl Başkanı Ali Osman Horzum, Güney Belediye Başkanı Mehmet Ali Eraydın, DBB Kırsal Hizmetler Daire Başkanı Yücel Arazsu, üreticiler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Başkan Çavuşoğlu konuşmasında tarımın stratejik önemine dikkat çekerek, “Tohumla toprağı buluşturanı baş tacı edemezsek şehirde yiyecek ekmek bulamayız. Göreve geldiğimiz günden bu yana ‘betona değil, üretene yatırım’ anlayışıyla hareket ediyoruz” dedi. Desteklerin hiçbir siyasi ayrım gözetmeden dağıtıldığını vurgulayan Çavuşoğlu, “Bu kaynaklar sizlerin emeğidir, bizler sadece emanetçisiyiz” ifadelerini kullandı. Ayrıca Güney’de kreş, sosyal tesis ve çok amaçlı kullanım alanlarını içeren yeni bir yatırımın temelinin bu yıl içinde atılacağını açıkladı.

“ÜRETEN ÇİFTÇİ REKABET EDEMİYOR”

CHP Denizli İl Başkanı Ali Osman Horzum ise konuşmasında artan mazot ve gübre fiyatlarına dikkat çekerek, üreticinin ciddi bir maliyet baskısı altında olduğunu söyledi.

Geçmişte bir kilogram buğdayla bir litre mazot alınabildiğini hatırlatan Horzum, bugün aynı mazotu alabilmek için yaklaşık beş kilogram buğday verilmesi gerektiğini ifade etti.

Komşu ülkelerde mazot ve gübre fiyatlarının daha düşük olduğuna dikkat çeken Horzum, bu şartlarda Türk çiftçisinin rekabet gücünün zayıfladığını belirtti. Horzum, CHP’li yerel yönetimlerin üreticiye yönelik desteklerinin süreceğini vurguladı.

“GÜNEY KÜÇÜK ARAZİLERDE BÜYÜK EMEK VERİYOR”

Güney Belediye Başkanı Mehmet Ali Eraydın ise ilçede geniş tarım arazileri yerine daha küçük ve emek yoğun üretim alanlarının bulunduğunu belirterek, üzüm, kekik ve tütün üretiminin bölge için büyük önem taşıdığını ifade etti.

Gübre desteğinin üreticiler için büyük değer taşıdığını vurgulayan Eraydın, önümüzdeki aylarda kreş, etüt merkezi ve konferans salonu projelerinin temelinin atılacağını açıkladı.

2026’DA DA DESTEKLER SÜRECEK

DBB Kırsal Hizmetler Daire Başkanı Yücel Arazsu ise tarımsal desteklerin sistematik ve planlı biçimde sürdürüldüğünü belirtti.

2026 yılında da programların kararlılıkla devam edeceğini ifade eden Arazsu, yalnızca bu yıl il genelinde 9 bin 847 üreticiye toplam 2 milyon 46 bin kilogram gübre desteği sağlandığını açıkladı.

Konuşmaların ardından Başkan Çavuşoğlu ve protokol üyeleri tarafından Güney ilçesindeki 798 üreticiye toplam 3 bin 640 çuval kompoze gübre desteği verildi.



Gündüzler Mahallesi'nde Kardeşlik Sofrası Kuruldu
Tepebaşı'nda Muhtarlar İftar Sofrasında Buluştu
Kocaeli Zabıtası’ndan örnek duyarlılık
'Casperlar' operasyonunda 10 şüpheli tutuklama talebiyle sevk edildi
Edirne’de 2 milyon TL’lik kaçak ürün ele geçirildi
CGTN: İnovasyon mozaiği: Çin'in yeni nitelikli üretici güçlerinin planlanması
Muşlu Hemşehriler Nilüfer Ramazan Sokağı'nda Bir Araya Geldi
İran'da neler oluyor? Savaş nereye gidiyor?
Nilüfer Belediyesi, Kurtuluş Müzesi Koleksiyonu İçin Vatandaş Katkısı Bekliyor
Nilüfer'de Deprem Haftası'nda Simülasyon Merkezi'nde Afet Eğitimleri Başladı
Nilüfer Belediyespor, Köyceğiz'i Farklı Mağlup Etti
Odunpazarı'nda Kadınlar İçin Örgü Atölyesi Yoğun İlgi Görüyor
Malatya'da korkutan deprem
Yalova'da Kaçak Moloz Dökümleri Fotokapanla Tespit Edildi
Yeşilyurt'ta Ramazan Etkinlikleri Yoğun Katılımla Gerçekleşti
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Merz ile İran’daki gelişmeleri görüştü
TBMM, Dünya Parlamentolarını İstanbul’da ağırlayacak
Yeşilyurt Belediyesi'nin İftar Programı Yoğun İlgi Görüyor

Gündüzler Mahallesi'nde Kardeşlik Sofrası Kuruldu

Tepebaşı'nda Muhtarlar İftar Sofrasında Buluştu

Kocaeli Zabıtası’ndan örnek duyarlılık

'Casperlar' operasyonunda 10 şüpheli tutuklama talebiyle sevk edildi

Edirne’de 2 milyon TL’lik kaçak ürün ele geçirildi

CGTN: İnovasyon mozaiği: Çin'in yeni nitelikli üretici güçlerinin planlanması

  • Pazartesi 12.9 ° / -0.1 ° Güneşli
  • Salı 13.1 ° / 3.1 ° Güneşli
  • Çarşamba 11.3 ° / 1.7 ° Güneşli

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 24 18 2 4 40 58
2.FENERBAHÇE A.Ş. 24 15 0 9 31 54
3.TRABZONSPOR A.Ş. 24 15 3 6 20 51
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 24 13 4 7 16 46
5.GÖZTEPE A.Ş. 24 11 4 9 11 42
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 24 11 7 6 16 39
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 24 7 6 11 -2 32
8.KOCAELİSPOR 24 8 10 6 -4 30
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 24 7 9 8 -10 29
10.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 24 6 9 9 -4 27
11.CORENDON ALANYASPOR 24 5 8 11 -4 26
12.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 24 6 12 6 -6 24
13.HESAP.COM ANTALYASPOR 24 6 12 6 -14 24
14.TÜMOSAN KONYASPOR 24 5 11 8 -10 23
15.İKAS EYÜPSPOR 24 5 12 7 -16 22
16.KASIMPAŞA A.Ş. 24 4 12 8 -15 20
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 24 3 10 11 -25 20
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 24 3 17 4 -24 13