Tarih: 11.06.2019 13:35

İnegöl´den Datça´ya

Facebook Twitter Linked-in

/resimler/2019-6/11/1336221012531.jpg

Bursa´nın İnegöl İlçesi Eski Karacakaya Köyünde dünyaya gelen Hamit Karacakaya Muğla Datça´da işletmekte olduğu Akçabük Kamping adındaki kamp alanında yaptıklarından bahsederek İnegöllü ve Bursalı hemşehrilerine kapılarının her zaman açık olduğunu belirtti.

Bu eşsiz doğa alanında hemşehrilerini ağırlamaktan memnun olacağını belirten Karacakaya basın açıklamasında bulundu.

/resimler/2019-6/11/1338222420638.jpg

Açıklamasında Karacakaya; “ Adım Hamit Karacakaya, İnegöl´ün Eski Karacakaya köyünde gelmişim dünyaya. İlkokul birinci sınıfı köyümde okudum. Sonra İnegöl´e daha sonra Bursa´ya göçtük, dördüncü sınıfa kadar Bursa Yıldırım İlkokulunda okudum.

Babam Yörük genlerinde göçerlik var dedi. Ve İstanbul´a geldik. İş kurma amacıyla geldiğimiz İstanbul´da dördüncü sınıfta başladı tahsil hayatım. Oldukça geçim sıkıntısı çekiyorduk, küçük bir bıçkı makinesiyle takunya yapıp satmaya başladık. Hem para kazanıyor hemde okuyorduk. İlkokuldan sonra orta ve lise eğitimimi Eyüp Lisesinde tamamladım.

Daha sonra İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Coğrafya bölümünü bitirdim. 1968-1972 Mezunuyum. Sümerbank Bahçekapı Şubesi Dış Alımda çalışıyordum, ne güzel yıllarmış… En güzel arkadaşlıklar sanki o yıllarda sınırlıymış. Malum 68 kuşağının bir ferdi olmaktan hep gurur duymuşumdur. Evlilik yürümeyince yalnızlığı seçip düştük yollara.

KADERİN BİR CİLVESİ

Yıl 2019, Datça´ya gelişimin 5. yılındayım. Datça Hayatbükü´nde küçük bir pansiyon ile turizm sektörüne giriş yaptım. Orası küçük gelince Palamutbükü´nde Sardunya Pansiyon´a geçtim. 2018 Yılında nasip oldu bu güzel araziye kiraladım ve kampçılığa soyundum. Doğa harikası bir yer burası.

Akçabük Kamping kolay kurulmadı, çok emek var burada. İkinci yılımızdayız şuan, çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Seneye bir yıldız gibi parlayacağız. Uzun bir maratondu hayatım galiba son nokta burası, çok seviyorum burayı ve güzel insanlarla paylaşmak istiyorum.

BU GÜZELLİKLERİ PAYLAŞMAK İSTİYORUM

Doğduğum köydeki derede yüzmeyi öğrenmiştim. İnegöl´den Datça´ya bir köprü kurup bu güzellikleri hemşehrilerimle paylaşmak istiyorum. Eğer yolunuz Datça´ya düşerse Akçabük Kamping´de bir İnegöllünün sizi beklediğini unutmayın.

Sözlerimi Nazım´ın şu dizeleriyle noktalıyorum;

“Öyle uzaktan bakmak kesmez beni,

Tam orta yerinde olmalıyım ben denizin.“

Saygı ve sevgiyle”dedi.

ADRES BİLGİLERİMİZ

/resimler/2019-6/11/1338362108486.jpg

Yaka Mahallesi, Palamutbükü Mesudiye Yolu 1.2 km Akçabük koyu, 48900 Datça/Muğla

Telefon: 0542 638 32 74

KAMP ALANINDA NELER VAR?

/resimler/2019-6/11/1338474921116.jpg

Akçabük koyunda doğal hayatı koruyoruz, kamp alanımızda güneş enerjisi kullanarak elektrik üretiyoruz. 7/24 temizlik kontrolleri yapılan açık ve kapalı duşlar, farklı noktalarda tuvaletlerimiz mevcut.  Yemeklerinizi ister mangalda,  ister ocakta pişirebilir, isterseniz de restoranımızda eşsiz lezzetlerimizi  deneyebilir, çamaşırhane ve bulaşık hanemizi dilediğiniz gibi kullanabilirsiniz. Tesisimizde market, wifi ve şarj üniteleri bulunmaktadır. Spor ve etkinlik alanlarımız mevcut. Tatilinize renk katacak sosyal etkinlikleri Akçabük Kamping´de gerçekleştirebilir, aklınızdan geçeni gelmeden bizimle paylaşabilir, etkinlik hazırlıkları için bizden destek alabilirsiniz.

Datça´nın en bakir koyu kamp hayatı yaşamanız için siz doğa severleri bekliyor.

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —