Tarih: 28.09.2018 17:34

TÜBİTAK 4007 Bilim Şenliği Açıldı

Facebook Twitter Linked-in

Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Karatosun´un konuşması ile başlayan açılış programında Karatosun, bu yıl Bilim Şenliği´nin 9.sunun gerçekleştirildiğini belirterek, günümüz bilim ve teknoloji günü. Biz de öğrencilerimizi geleceğe hazırlarken özellikle bilim ve teknolojinin önemini kavramaları için uğraş veriyoruz dedi./resimler/2018-9/28/1735305351359.jpg

Çağlayan; Geleceği teknoloji ile inşa etmeliyiz

Daha sonra kürsüye gelen Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, Türkiye genelinde TÜBİTAK tarafından desteklenen projeler içinde Orhangazi´den 120 projenin olmasının kendilerini mutlu ettiğini belirterek, gençlerimizin gizli kalmış yeteneklerini ortaya çıkarılması açısından bu tür şenlikler son derece önemli. Sadece müfredata dayalı değil, bilim ve teknolojinin de kıymetini bilerek kendimizi ve ülkemizi geleceğe taşımak adına buradan başlayan hareketin gelecekte gelişerek netice bulacağına inanıyorum dedi. Daha sonra kürsüye gelen Kaymakam Dr.Yalçın Yılmaz, Türkiye´de yerli üretim oranının günden güne arttığına vurgu yaparak, özellikle savunma sanayinde yerli üretim seviyemiz yüzde 10 seviyelerinden bugün yüzde 70 oranlarına gelmiş durumda. Bu da teknolojide yavaş yavaş istediğimiz seviyelere geldiğimizin bir göstergesi. Bu tür Bilim Şenlikleri de bu açıdan son derece önemli dedi.

Protokol stantları gezdi

Açılış konuşmalarının ardından ilçe protokolü milli eğitim yetkilileri ile birlikte yürüyüş yolu üzerinde açılan stantları gezdi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —