Mustafa SEVİM


AK Parti, CHP ve İYİ Parti´nin Nilüfer için kulis yaptığı isim


Yerel seçimler yaklaşırken, siyaset kulisleri de giderek hareketleniyor. Cumhuriyet Halk Partisi dışında tüm partilerin yıllardır Bursa´daki başlıca hedeflerinden biri Nilüfer´i kazanmak. Nilüfer için gündeme gelen isim, kulisleri de şimdiden hareketlendirmiş durumda.
Ancak Nilüfer Belediye Başkanlığı için tuhaf bir durum var.
İktidar partisi AK Parti, ana muhalefet partisi CHP ve İYİ Parti arasında hiç de beklenmedik bir süreç yaşanıyor.
Nilüfer Belediye Başkan adaylığı için her iki partinin kurmayları bir isimle ilgili aynı anda çalışma yürütüyor.
Çok ciddi olarak ifade edebileceğim kulis bilgilerine göre, her iki partinin de kendi adayı olarak göstermek istediği isim henüz bu kulislerin şaşkınlığını yaşıyor ama görev verilirse de kaçmayacağını ifade ediyor.
´GÖREV VERİLİRSE ONUR DUYARIM´
Bu duruma göre, o paylaşılamayan isim, partilerin kendisi için değerlendirme yapmalarından memnuniyet duyduğunu fakat kendi adına, bir adaylık düşüncesinin olmayacağını ifade ediyor ama altını çizerek, “Şahsıma böyle bir görev verirlerse, bundan da onur duyar, elimden gelenin fazlasını, seve seve ve büyük bir şevkle yaparım” diyor.
KİM BU PAYLAŞILAMAYAN İSİM
Kendisiyle ilgili bunca organizasyon yapılırken saklamaya hiç gerek yok diyerek açıklıyorum.
Bu sütunların okurları zaten biliyorlar.
Sosyal çalışmaları, organizer karakteri ve birçok teknolojik konudaki buluşlarıyla tanınan o isim Levent Turgut.
İsmi bugüne dek hiçbir şaibeli konuya karışmamış gerçekten halkın tam içinden özel bir karakter olan Turgut´u yıllardır tanır ve severiz.
Bursamızın en önemli ekonomik lokomotiflerinden olan bir otomobil fabrikasında yıllardır başarıyla çalışan Turgut´un, samimi duruşuyla artık daha çok hizmet yapabilmesi için siyasal alana dahil olması gerektiğine inanırız.
ADI BİLE HAREKETLENDİRDİ
"Benim böyle bir talebim yok, fakat böyle bir davet gelirse ve hizmet fırsatı verilirse elbette görev bilip seve seve yola çıkarım" diyen Levent Turgut´un adının geçmesinin bile Nilüfer kulislerini hareketlendirdiğini gördük.
Üstelik...
Özel bir seçim çevresi olan Nilüfer´de kazanabilmek için herkese dokunan bir adaya gereksinimi olan AK Parti ve İYİ Parti zaten güçlü olan CHP´ye bu ismi kaptırırsa yapacak hiçbir şeyleri kalmaz.

/resimler/2018-10/10/1529420214234.jpg