İhsan BALAKUŞ


BAޞKANIN KARNESİ


Evet İNEGÖL güzel şehrim, her zaman cefakar, anlayışlı, fedakar insanların yaşadığı şehir, uzaktan bakıldığında ilklerin şehri, güzelliklerin şehri, küçük bir Türkiye örneği.

Diyebiliriz ki bu günlerde konuşulan tek şey Ak Parti kongre süreci . İl ile başlayan isimler,  görevden almalar, yok alınmadım demeler, o geliyor, bu oldu, o onun yakını, şunlar bizim adamımız gibi söylemler sosyal medyadan hiç düşmedi. Hala devamda ediyor. 

Bursa siyasetini  konuşmak elbette hakkı insanların. Ama birde madalyonun diğer tarafı var yaşadığımız şehir  İnegöl . Hiç mi konuşulmuyor sanki , kara kutu mu bunlar,  hayır herkes her şeyin farkında idarecisi, yöneticisi,  delegesi  ve bu işin asıl merkezindeki kişiler yani üyeler .
Herkes kendine göre bu konularda fikir yürütüyor.  Kimi değişimden yana,  kimi katti değişsin  diyor, kime de bu değişim olmazsa olmaz modunda.
Asıl olan 3 yıldır şehre hizmet eden bir Başkan Ak Parti İlçe Başkanı Adem DEMİREL kendisi aday adaylığı sürecinden beri başkanlığa sıcak bakmadığını zikretse de, teşkilat içindeki sessiz duruşu, herkes tarafından sevilen biri olması,  Ankara ve yereldeki çekişmenin toparlayıcısı olacağı izlenimleri seçilince başkanlığı ile birlikte mevcut siyasi kanatta sevinçle karşılanmıştı.

Gelinen noktamı ; ilk yönetim istifasının olduğu sessiz duruşun yerini artık bundan sonra benim söylemleri  ile ayyuka çıkan bir başkan vardı.  Ben söylerim, ben derim, benim başkan duruşu artık koltuğu doldurmuştu. Bazı söylemlerim tamamen iddia üzerinedir ki,  gerçek payı var mı yok mu konuya muhatap olanlar konuşursa yerine oturacak . 
 Evet,  başkanın “saat beşe kadar siyaset yapamam, benimde işim var”  demesi kendisinden yardım bekleyen vatandaşları  üzmüştü.  Partiye gönül vermiş vatandaştan araç arkalarına ücretini partinin verdiği afiş uygulamalarını  kullanırken Değerli başkanın arabasında olmaması başlı başına traji komik olaydı. Hatta bu durum  seçim çalışmalarında haberlere bile konu olmuştu.

İlk yıllarında böyle oldu ama son dönem hakkını yiyemem. Konuşmaktan kaçan,  basının soru sormasını sevmeyen,  açıklama yapılması gerekiyorsa mümkün mertebe  yazılı şekilde basının karşısına çıkan, vatandaşın işinin olduğu kurum yetkililerini o onun adamı, bu bunun adamı deyip aramaktan çekinen bir başkan vardı.
Haddime olmayarak bir karne vermek gerekirse ;


- Dürüst ve temiz geçmiş: 5 (Beş)
- Kılık kıyafet çok farklı değişik giyinmese de: 5 (Beş)
- Arkadaşları ile ilişkisi: 5 (Beş)
- Parti içi ilişkisi: 0 (Sıfır)
- İlçe sorunlarını takibi ve sonuca ulaştırma: 0 (Sıfır)
- Belediye ile ilişkisi: 5 (Beş)
- Bursa ile ilişkisi: 0 (Sıfır)
- Ankara ile ilişkisi: 0 (Sıfır)

 
Tabi bunlar hepsi birer mizah üzerine yazılan rakamlar. Asıl kesin olan siyasi bir gelecek bekleyen bir İlçe Başkanı için çok sessiz, yavan ve sönük geçen yılların anlatımı diyebiliriz.

Son olarak İlçe Başkanlığı için aday olmayacağı duyumları da kulağımıza geldi. Çünkü kendisi Belediye Başkanlığı adaylığını düşünüyormuş, hadi bu başkanlığın o yapsın, bu yapar, bilemem  bu söylemler ile bir şekilde geçti. 
Belediye Başkanlığı bu söylemler ve eylemlerle olmaz.  Zamanın varken yanından ayrılmadığın Alinur Başkan´ı takip et, dinle, izle,  boş boş  gezme yanında azda olsa sende bir iki işi ben yapayım de Başkanlığa yolun açılsın. Vatandaşın gözünde o hedeflediğin koltuk belki bulunduğun koltuktan protokol bazında alttadır ama yükü ve sorumluluğu ağırdır.

Acizane benden  tavsiye olsun  sana BAŞKAN
(Ne kadar sevmesen de bazen kötülerde doğru söyler.)