Mustafa SEVİM


BEN BUGÜN ÖLDÜM


Seni unutmak.. Asla! Sonsuza dek var olacak kocaman yüreğin… Sen insanlığı öğreteli sadece 15 yıl oldu... Acımız da, hasretimiz de, basit tepkilerimiz de hala çok taze... Biz yine aynıyız, bildiğin gibi.. Ahkâm kesmeye devam ediyoruz. Bir milim dahi senin yüreğine yaklaşamadık… Öyle işte...
 /resimler/2018-3/19/1650058211573.jpg
***
15 yıl önce insanlık adına Rachel Corrie canını verdi.
ABD´li bir barış aktivistiydi, Gazze´de Filistinlilere ait evlerin yıkılmaması için buldozerin önüne geçti ve aracın paletleri altında 16 Mart 2013´te hayatını kaybetti.
Onun ölümü dünyada büyük yankı uyandırdı.
Son sınıfta okulunun tayiniyle Refah-Olympia kardeş şehir projesi kapsamında Gazze´ye gittiğinde ikinci İntifada sürmekteydi.
Gazze´deyken İsrail Ordusu´nun Filistinlilerin evlerinin yıkılmasına şiddet dışı eylemlerle engel olmaya çalışan ISM aktivistleriyle tanıştı.

/resimler/2018-3/19/1650327899560.jpg

Gazze´ye geleli henüz iki ay olmamıştı ki, 16 Mart 2003 tarihinde iki İsrail buldozerine karşı 8 ISM aktivistinin 3 saatlik direnişi sonrasında öldürüldü.
Ölümü öncesinde üzerinde parlak, fosforlu , turuncu bir yelek vardı ve megafon kullanıyordu.
Öldürüldüğü esnada Filistin´deyken tanıştığı dostu eczacı Samir Nasrallah´ın ailesinin evini yıkmaya çalışan İsrail buldozerinin karşısında duruyordu.
Buldozer tarafından iki kez çiğnenmesi sonucu kafatası kırıldı, kaburgaları parçalandı ve akciğerleri delindi.
Görgü tanıkları Rachel´in kasıtlı ezildiğini iddia etti, İsrail hükümeti ise olay, ´´kaza´´ dedi.
 
 
 TEŞEKKÜRLER ALPER BAŞKAN

/resimler/2018-3/19/1651232588081.jpg
Bir süredir İnegöl Devlet Hastanesi kantin işletmeciliği ile ilgili ihale süreci var. Bu nedenle kantin hizmeti verilemiyor. İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban konuya hızlı bir düzenlemeyle el atarak ücretsiz çay ve su dağıtımı yaptırmaya başlamış. Bu hizmet sonrası vatandaş da memnuniyetini ziyadesiyle dile getirmiş.
Vatandaş nasıl memnun olmasın ki?
Hastaneye bir yakının derdi için telaşla gelmişken bir yudum su, bir bardak çay ikram ediliyor daha ne olsun.
İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban kendi sosyal medya hesabında da şöyle bir paylaşım yapmış:
 "Devlet Hastanesi´nde hasta yakınları ile çay içip hasbihal ettik. Başlattığımız ücretsiz çay ve su dağıtımı uygulamamız hakkında halkımızdan güzel geri dönüşler alıyoruz. Samimi ve güzel düşünceleri için tüm ilçe halkıma teşekkür ediyorum."
Biz de sana teşekkür ediyoruz Alper Başkan. Vatandaşın gönlüne dokunmanın bu kadar basit olduğunu göstermiş oldunuz. Helal olsun. Sizden benzer çalışmaların devamını bu hizmetinizin de diğer ilçelere örnek olmasını diliyorum, hatta Büyükşehir Belediyesi´ne de…

/resimler/2018-3/19/1651483526056.jpg