İbrahim GÜRBAŞ


herkese VAR´da gençlere YOK mu?


Yeni sezon geldi, çattı ve yine ben dahil futbolu sevenlerin derdi (YAT-KALK) İnegölspor oldu. Burada çok fazla yazıp da kimsenin kafasını karıştırmak, ya da yönetimi eleştirmek haddime değil. Bunu çok iyi biliyorum. Ama eleştirerek, gerçekler üzerinde olumlu izler bırakacağına inananlardanım.

Gelelim Eşref Güç, yönetimindeki İnegölspor´a başkan Güç, hariç hepsi benden yaşça küçükler ve birçoğu da bu kamu yararına hizmet eden toplumsal derneklere yeni adım attılar.

Bence de çok iyi yaptılar, herhangi bir sivil toplum örgütlerine üye olmak ve hizmet etmek, kişinin üzerinde olumlu etkiler yapar ve karakterinde olumlu iz bırakır.

Burada eleştiri yaparken, amacım kimseyi küçültmek ve küçük düşürmek değil, bilakis onlara elimden geldiği kadar, ağabeyleri olarak yol göstermektir.

Eşref Güç yönetimi göreve gelirken,  yaptıkları toplantılarda kendilerine bir hedef koydu. Neydi bu hedef, yıllardır özlemle beklediği TFF 1.Lige doğrudan katılmak hiç olmazsa play-oflardan bu hedefi yakalamak. Bu hedefi hepimiz de dahil olmak üzere istiyoruz. Ama tabi ki kolay değil, bunun için bir bütçe ve bütçeyle birlikte ilçe halkının ve ilçedeki dinamiklerin de istemesi gerekiyor.

Daha sezon başında altyapıdan yaşanan istenmeyen polemikler ve hedefe hangi hoca taşıyabilir ile başlayan ve uzun süre hoca kriziyle birlikte son anda İnegölspor tarihinin en pahalı çalıştırıcı rolünü alan tecrübeli teknik adam İsmail Ertekin ile anlaşılması birer başlangıçtı.

Sonrasında ise teknik patronun verdiği en pahalı birinci listenin olmayışı, ikinci listeden de herhangi bir oyuncuyla anlaşılamaması ve sonunda üçüncü listeden alınan oyuncularla bu krizin bir nebze aşılması hem İsmail Ertekin´i hemde Eşref Güç, yönetimini rahatlattı.

Üçüncü listede verilen transfer ücretleri ise benim kafamı oldukça karıştırdı. Oldukça yüksek maliyette 30 yaş üzerinde oyuncularla anlaşılması ve altyapıdan gelen oyunculara komik rakamlar önerilmesi bana göre büyük haksızlıktır. Takımda kalan eski tecrübeli oyunculara iyi ücretlerle iyileştirme yapılırken, yeni transferlere çuvalla para verilirken, geçen yıl kulübü büyük maliyetlerden kurtaran genç oyunculara verilen komik rakamlar, bana göre adaletin bu mu dünya, herkese ‘VAR da, gençlere YOK´ mu? dedirtti.

Bana göre bu adaletsiz ücret politikasını Eşref Güç, yönetiminin biran önce yönetim kurulu toplantısında gündeme getirmesi gerekiyor. Bilinmelidir ki, bu gençlerin de bakmakla hükümlü ve bir nebzede olsa katkıda bulunmak istediği aileleri var.

Şimdilik bu kadarla yetinmek istiyorum. Aslında bana kalsa yol yakınken, son haftalarda yaşanan ekonomik krizleri baz alıp teknik patronda dahil, ücreti yüksek olan oyuncularla yolları ayırır bir başlangıç yaparım da. Tabiki bana kalsa, kalmayacağına göre susmak da yarar var.