İhsan BALAKUŞ


HOŞ BİR SEDA BIRAKMAK


 

Hoş bir seda bırakmak, evet makam mevki bittikten sonra arkadan hoş seda bırakmak, gelecek nesillere ne de güzel olur.

Yaklaşan Yerel Seçimler... Tahminlerimiz ise erkene alınması büyük olasılık.

Kişileri, isimleri yazmak istemiyorum, bir çoğunun zaten ortalıkta isimleri konuşuluyor.

 O  olacak, bu kuliste ismi var, o onu destekliyor, bu bunu çok seviyor, bu var ya camia ona tam destek veriyor, yazacak değilim. Zaten konunun muhatabı olanlar herkes her şeyden haberdar ve konuşuluyor, bu kişililer ile bazen ben bile konuşuyorum, benim değineceğim konu daha başlamadan bittiğindeki söylemler üzerine olacak.

Belki Belediye, siyaset içinde çok olmadım ama 5 Belediye Başkanı gördük bu genç yaşımızda. Kimileri lakap aldı yaptığı hizmet üzere, kimileri yaptıkları mekanlar ile isimleri yad edildi, kimileri terfi aldı bir üst level atlayarak, bazıları az zaman çok işler yaptı.

İnanıyorum yaptıkları  iki cihanda da referans olacak iyisi ve kötüsü ile.

Aday olmayı düşünen ağabeylerim oturacağınız koltuk vebali ağır bir makam her kesime yaranmak zor.  Bu arada Allah´ın rızasını kazanmayı hedefliyor iseniz ki, asıl bu olmalı hedefiniz, niyetiniz hizmet anlayışında.

İşte o zaman  bıçak iki taraflı kesmeli, elbette bir siyasi partili seçilecek ve seçim sürecinde siyasi arkadaşları destek verecek maddi, manevi sonrasında o destek olmuş siyasi dostların da seçimden sonra beklentisi olmamalı başkandan, ne kadar gerçekçi gelmese de bana da bu söylemler, olacak bunlar. Asıl burada başlıyor işte ikinci yüzü bıçağın keskinliği.

 

Sayın Başkanım, hoş geldiniz ve 5 yıllık hizmet yılınız bitti. Vicdanen rahat mısınız? diye bir soru sorulduğunda şahsınıza vereceğiniz cevap iki cihanda da rahatça verilmeli; ´´EVET rahatım.´´ denmeli, huzur içinde. Sokakta yürüyebilinmeli rahatça, selam vermekten yorulmalı eller başlar, mideler  burulmalı ikram edilen çaydan, bir ABİ edasında fikrine danışılmalı, bazen arabulucuk kabul edilmeli iki komşuyu barıştırma da diye düşünüyorum.

 

Belediye Başkanı olmayı düşünen ağabeylerim HAKSIZ MIYIM acaba?

14.09.2018 22:16:34
Aynen kardeşim. Tebrik ediyorum

15.09.2018 06:42:59
Yeni dönemde aday olmaya düşünen belediye baskani adayi arkadaşlara 30 yillık bir belediyeci olarak bazı tavsiyelerim olacak. 1.6360 sayili B şehir yasası ile ilçe belediye baskanlarinincyetkileri %50 kısitlanmış yetkileri B.Ş. Belediyesine gecmistir.ilce belediye başkani şube muduru pozisyonuna düşmüştur..mali güçü ve hukuku yetkileri 5390 sayili yasaya gore cok azdir. 2-Aday olup başkan olacak arkadaşin birinci önceligi inegolün İl olmasi için gerekli platformu ve alt yapi oluşturmaludır.inegölun il olmasina sebep olan başkan inegölun tarihine gecer.bir zamanlarki Ahmet akyollu abimiz gibi. 3..inegölde kent konseyini sivil toplum örgjtlerinin baskanlarindan oluşturulmali bu konsey yerel meclis gibi tavsiye kararları almalidir. 4..Aday olacak arkadaslarin belediye meclis üyelerini tahsil seviyesi yuksek. Muhendislik.hukuk.saglik ve sodyal bilimlerxegitimlerden secmeliki goreve geldiginde her meclis uyesi baskan gibi karar cerebilecek kapasitede olsun. 5..Başkan adayi kazanmasi halinde çalisma arkadası beyin takimi