İhsan BALAKUŞ


İNEGÖL´E DAİR HER ޞEY


   Senelerdir siyasi yaşamda bir AK PARTİ gerçeği var. Bu gerçeğin bu kadar başarılı olmasının sosyal  ve siyasi açıdan bir çok nedeni olmasına rağmen yaşadığımız yerin  durumunu irdelemek sanırım biraz zor olsa gerek.
           İnegöl yıllarca Ak Parti ye gereken desteği sağlamış, kişileri her zaman ikinci planda tutmuş Ampul altına  damgasını hiç çekinmeden vurmuştur. 
          Hikmet Şahin´in Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı İnegöl açısından büyük  bir başarı olmuştur.  Göstergeler İnegöl´ün hamurunun ne denli verimli insanlardan oluştuğunu önemli şahşiyetlerin bu memleketten çıkabileceğini göstermiştir.
         Son dönemde bence ikinci önemli başarı Bir iktidar partisinin  Türkiye´nin beşinci büyük kenti olan Bursa´ya yine İnegöl´den bir kişiyi mevcut partinin il Başkanlığına getirerek gösterdiği büyük bir olaydır.
        Bu göreve gelmiş olan Sayın Ayhan Salman´ın başarısını küçüksemek değil, burada işaret etmek istediğim nokta  Ak Parti´nin İnegöl gerçeğini görmemezlikten gelmemesi.  Tabiri caizse sen bana ilgi alaka gösterirsen bende sana gereken yakınlığı gösteririm.  Net anlatırsak Türkiye ortalamasının üstünde oy verirsen bende sana senin bi tık üstünü yönetmek onurunu senin içinden birine veririm diyerek siyaseten önemli bir hamle gerçekleştirdi.   
       Siyaset satranç oyunu gibi her zaman daha ötesini görebilme yeteneğidir. Ak Partide Bursa da gerçekleri görüp İnegöl´ü kullanarak Bursa´yı sağlama almayı yine başardı.  
      Ayhan Salman bu koltuğa oturması içimizden çıkan biri olarak ziyadesiyle her İnegöl´lü gibi beni de memnun etti. İnşallah Rabbim utandırmasın, halka ve hakka hizmette sınır tanımasın.  Bursa´nın  gelişiminde pay sahibi olsun İnegölüde hiçbir zaman unutmasın. 
             Bu başarı için her ne kadar benzinlikte karşılamada  bulunup sarılamadıysakta gönlümüz her zaman yanınızda olacaktır.  
             Vatanımıza hayırlı olsun…

Adnan BECEROĞLU