Mustafa SEVİM


O dizi yayından kalkacak


Ey kanal d ve mf yapım yönetimi;
Anlayamıyor musunuz hala;
Çerkesler, izzetini, onurunu, gururunu, değerlerini her şeyin üstünde tutar.
Çerkes toplumu olarak demokratik haklarımız çerçevesinde onca tepki verirkenoluşturduğunuz rahatsızlığın farkında değil misiniz?
Federasyon ve derneklerimizin;
"Bu yayın şekli ve içeriği, Anayasaya, Türk Ceza Kanunu´na ve diğer ilgili mevzuata da aykırılık teşkil ettiği gibi, aynı zamanda Radyo ve Televizyon Üst Kurulu tarafından belirlenen "Yayıncılık İlkeleri" ve "Yayıncılık Etik İlkeleri"ne açık aykırılık oluşturmaktadır. "Sütü bozuk" gibi ırkçı ifadeleri barındıran söz konusu seviyesiz yayın, etnik ayrımcılık yasağını ihlal ettiği gibi aynı zamanda kadına karşı ayrımcılık yasağını da doğrudan ve net bir şekilde ihlal etmektedir" açıklamasını ve özür talebini sıradan magazinsel bir durum gibi mi algıladınız?
Toplumumuz içinden daha sert tepkiler alacağınızı düşünüpprim yapacağınızı mı sanıyorsunuz?
**
Bak Arkadaş;
Deli yanlarımızve gözü karalığımız meşhurdur ama kurgulandığını düşündüğümüz oyununuza alet olmayacak kadardabilinçli ve akil bir toplumuz.
Hafta sonu binlerce duyarlı soydaşımız kanalınız önünde taşsız, sopasız eylemlerimizden nasıl bir camia olduğumuzu anlamışsınızdır umarım.
Bu sorunsuz eylemi yapan insanlar dizinizde bahsettiğiniz gibi sütü bozuk anaların çocukları olsaydılar o binayı başınıza yıkarlardı.
Bizler bu memlekette her zaman hakkı üstün tutarak her daim samimi bir duruşla milletimiz ve devletimizin yanında olmuş nadide bir toplumuz.
Malum dizinizde, en başta hepimizi dünyaya getiren, yaşamımızın her alanında bizlere kol kanat geren annelerimiz olmak üzere ‘kadınlara´‘Çerkes kadınlara´ ve Çerkes Kadınları üzerinden ‘tüm Kuzey Kafkasya halklarına´, ‘ipe sapa gelmez sözler kullanarak, en basit ifadeyle, saygısız, insan onur ve şerefini aşağılayıcı ve ırkçı hakaretler ettiğiniz halde sabırlı ve tutarlı hareket ediyorsak, saygın kimliğimiz ve edebimizdendir.
Bu dizinin yayından kaldırılmasını talep etme hakkını kendimizde görüyorken söz konusu sahnenin yayınlamaya devam etmesine tahammül etmemizi beklemeyin bizden.
Öncelikle Çerkes kadını kimliğine saldırı yapılmış, ağır hakaretlerle dolu sözde senaryo replikleri, tekrar yayınları, internet portalı ve uydu kanalları ile fütursuzca yayınlanmaya devam ediliyor.
Bu yayıncılığın adı; en hafif deyimle sorumsuzluktur ve saygın bir topluluğu inciterek onları kışkırtma amaçlı bir komplodur.
Çerkes halkına ağır hakaretler içeren, ırkçılık ve aşağılamalarla dolu nefret içerikli replikler için, devletimizin yargı kurumlarını ve RTÜK´ü bir kez daha göreve davet ediyoruz.
Bizler, söz konusu dizinin senaristini, yapımcısını ve Kanal D yönetimini, canlı yayında ortak bir basın açıklaması yaparak Çerkes kadınlarındanÇerkes halkından derhal özür dilemeye ve diziyi derhal yayından kaldırmaya çağırıyoruz.
Umarız bir an önce bu çağrımıza cevap vererek düştüğünüz acınası halden kurtulursunuz.