Koordineli Operasyonlar Gerçekleştirildi
Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Başkanlığı ile Cumhuriyet Başsavcılıklarının koordinasyonunda, organize suç örgütlerine yönelik 16 farklı ilde eş zamanlı olarak 24 operasyon düzenlendi.
Suç Örgütlerine Yönelik Tespitler
Ankara, Antalya, Balıkesir, Batman, Diyarbakır, Gaziantep, Giresun, İstanbul, İzmir, Karabük, Malatya, Rize, Samsun, Şanlıurfa, Trabzon ve Uşak illerinde gerçekleştirilen çalışmalarda; şüphelilerin suç işlemek amacıyla silahlı örgüt kurdukları, örgüte üye oldukları, haksız kazanç sağlamak amacıyla tehdit ve cebir uyguladıkları ve silah ile mühimmat ticareti yaparak örgütlere lojistik destek sağladıkları tespit edildi.
Ele Geçirilen Silah ve Maddeler
Operasyonlar neticesinde; 2 adet uzun namlulu silah, 140 adet tabanca, 23 adet kurusıkı tabanca, 61 adet av tüfeği, 3 bin 460 adet fişek, 62 adet şarjör, 842 adet silah parçası, 23 kilo 435 gram uyuşturucu madde ve 263 adet sentetik hap ele geçirildi. Ayrıca suç gelirlerinden elde edildiği değerlendirilen 1 milyon 261 bin 500 Türk Lirası, 30 bin 400 Dolar ve 47 bin 500 Euro değerindeki nakit paraya el konuldu.
Adli Süreç ve Tutuklamalar
Gerçekleştirilen operasyonlar kapsamında adli işlem yapılan 198 şüpheliden 55'i tutuklanırken, 29 şüpheli hakkında adli kontrol hükümleri uygulandı. Diğer 64 şüpheli hakkında ise adli işlemlerin devam ettiği bildirildi.
Kurumsal Teşekkür
Gerçekleştirilen operasyonlarda görev alan emniyet mensupları, KOM Başkanlığı ve Cumhuriyet Başsavcılıkları görevli personeli tebrik edildi.