Menü Vilayet Haber | Bursa Haberleri
Tarih: 31.10.2026 02:17
Başkan Genç: Trabzon İçin Ortak Akıl ve İş Birliği Vurgusu

Başkan Genç: Trabzon İçin Ortak Akıl ve İş Birliği Vurgusu

Facebook Twitter Linked-in

İstişare ve İş Birliğinin Önemi

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) tarafından organize edilen Ortak Akıl İstişare Toplantısı'na katılım sağladı. Toplantıda Trabzon Valisi Tahir Şahin, TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Başkanı ve Trabzon Milletvekili Adil Karaismailoğlu, Trabzon Milletvekili Yılmaz Büyükaydın, AK Parti Trabzon İl Başkanı Sezgin Mumcu, TTSO Başkanı Erkut Çelebi, TTSO Meclis Başkanı Suat Hacısalihoğlu ve TTSO yönetim kurulu üyeleri bir araya geldi. Görüşmede şehrin ekonomik kalkınması, yatırım potansiyeli ve ticari hayatın güçlendirilmesi gibi kritik konular masaya yatırıldı.

Kurumsal İş Birliğinin Katkıları

Toplantıda konuşan Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, TTSO'nun şehrin en dinamik sivil toplum kuruluşlarından biri olduğunu vurguladı. Kamu ve özel sektörün birlikte hareket etmesinin şehir için önemli kazanımlar sağladığını belirten Genç, kurumun hem siyasi hem de yerel yönetim süreçlerinde güçlü bir paydaş olduğunu ifade etti. İstişare süreçlerinin birer formalite olarak görülmemesi gerektiğini belirten Genç, bu tür toplantılardan elde edilen katkıların şehir yaşamında somut faydalar yarattığını dile getirdi.

Yatırım ve İstihdam Hedefleri

Trabzon'un yatırım ve istihdam kapasitesini artırmak için ortak hareket etmenin önemine dikkat çeken Genç, temel hedefin şehre yatırım çekmek ve ticaret hayatına yön vermek olduğunu belirtti. Yatırım maliyetleri açısından bazı dezavantajlar bulunsa da su ürünleri, turizm ve ticari değeri yüksek tarımsal ürünler gibi alanlarda potansiyelin birlikte değerlendirilmesi gerektiğini ifade etti. Genç, yerel yönetim ve diğer kurumlarla uyumlu bir çalışma içinde olduklarını ve şehre katkı sunmaya devam edeceklerini vurguladı.


Trabzon,Trabzon Belediyesi
belediye365.com


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —