Menü Vilayet Haber | Bursa Haberleri
Tarih: 02.11.2026 12:21
Çekmeköy'de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Coşkuyla Kutlandı

Çekmeköy'de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Coşkuyla Kutlandı

Facebook Twitter Linked-in

Cumhuriyet Coşkusu Meydanlarda Yankılandı

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 103. yıl dönümü, Çekmeköy ilçesinde düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlamaya dahil edildi. Taşdelen Meydanı'nda bir araya gelen vatandaşlar, bando eşliğinde gerçekleştirilen fener alayı programıyla konser alanına geçiş yaptı. Cumhuriyet coşkusunun meydanlara taşındığı kutlamalar, katılımcıların yoğun ilgisiyle renkli görüntülere sahne oldu.

Gösteri Sanatları ve Müzik Ziyafeti

Konser programı öncesinde sahnelenen "Destanların Dansı" gösterisi, izleyicilerden büyük beğeni topladı. Gösterinin ardından sahne alan DJ Ömer YK, müzik dolu bir performans sergiledi. DJ performansının ardından sahne alan sanatçı Fatma Turgut, sevilen şarkılarını Çekmeköylüler için seslendirerek kutlamalara renk kattı. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği konserde, Cumhuriyet Bayramı coşkusu müzik ve eğlenceyle devam etti.

Belediye Başkanı Vatandaşlarla Buluştu

Çekmeköy Belediye Başkanı Orhan Çerkez, konser alanında vatandaşlarla bir araya gelerek bayram sevincine ortak oldu. Belediye Başkanı, program kapsamında sanatçı Fatma Turgut'a çiçek takdiminde bulundu.

Cumhuriyetin Değeri ve Geleceği

Çekmeköy Belediye Başkanı Orhan Çerkez, yaptığı açıklamada Cumhuriyetin milletin bağımsızlık aşkı ve vatan sevgisinin en büyük eseri olduğunu vurguladı. Çerkez, Cumhuriyetin bir milletin yeniden ayağa kalkışının ve geleceğine kendi iradesiyle yön vermesinin simgesi olduğunu belirtti.

Şehitler ve Gaziler Anısına Minnet

Cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları, vatan uğruna canını feda eden şehitler ve kahraman gaziler için minnet mesajı yayınlayan Belediye Başkanı Çerkez, bu büyük emaneti yaşatmanın geleceğe sahip çıkmak ve ortak değerler etrafında kenetlenmek olduğunu ifade etti. Çerkez, Çekmeköy'de ve Türkiye'nin her noktasında Cumhuriyetin sonsuza dek yaşatılacağını vurguladı.


İstanbul,Çekmeköy Belediyesi
belediye365.com


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —