Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanları Serra Bucak ve Doğan Hatun, UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer alan Hevsel Bahçeleri'nde üretim yapan çiftçilerle bir araya gelerek taleplerini dinledi.
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanları Serra Bucak ve Doğan Hatun, Sur Belediyesi Eşbaşkanı Fatma Gulan Önkol ve ekolojist Zeki Kanay ile birlikte Hevsel Bahçeleri'ni ziyaret etti. Bölgede incelemelerde bulunan eşbaşkanlar, bahçelerde üretim yapan çiftçilerle görüştü.
Ziyarette çiftçilerle sohbet eden eşbaşkanlar, Hevsel Bahçeleri'nde ekilen ürünler, üretim kapasitesi ve bölgenin tarımsal potansiyeli hakkında üreticilerden bilgi aldı.
Çiftçilerle sohbet eden Eşbaşkanlar Bucak ve Hatun, üreticilerin talep ve sorunlarını dinledi. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı'nın Hevsel Bahçeleri'ne ilişkin çeşitli çalışmalar yürüttüğünü belirten eşbaşkanlar, "En kısa zamanda burada neler yapabileceğimizi birlikte değerlendireceğiz" ifadesini kullandı.
Çiftçilere emeklerinden dolayı teşekkür eden eşbaşkanlar, Hevsel Bahçeleri'nin hem üretim hem de doğal miras açısından önemli bir alan olduğuna dikkat çekerek, bölgenin korunmasının önemini vurguladı.
Ziyaret sırasında söz alan çiftçiler ise özellikle sulama olanakları ve ürettikleri ürünlerin pazarlanması konusunda sorun yaşadıklarını ifade etti. Üreticiler, bu konularda destek beklediklerini dile getirerek yaşadıkları sorunları paylaştı.