Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yapılan görevlendirme doğrultusunda, Antalya'da düzenlenecek COP31 İklim Değişikliği Zirvesi'nde kullanılmak üzere Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'ne ait bazı otobüs ve şoförlerin görev yapacağı açıklandı. Bu kapsamda, Türkiye genelindeki büyükşehir belediyelerinden zirve çalışmaları için araç ve personel desteği talep edildi.
Ulaşımda Etkilenecek Hatlar
Bakanlık görevlendirmesi nedeniyle şehir içi ulaşım ağında hizmet veren belirli hatların sefer saatlerinde geçici değişikliklere gidileceği belirtildi. Düzenleme kapsamına dahil olan hatlar; Beyaz 4, Siyah 6, Siyah 9, Siyah 14, Siyah 16, Siyah 17, Siyah 19, Siyah 22, Siyah 32, Siyah 36, Siyah 58, Siyah 74, Kırmızı 16 ve Kırmızı 44 numaralı hatlardır.
Kasım Ayı Boyunca Geçerli Olacak Program
30 Ekim 2026 tarihinden itibaren başlayacak olan yeni sefer saatleri, Kasım ayı boyunca geçerli olacaktır. Görevlendirilen araçların Eskişehir'e dönüşünün ardından sefer tarifeleri normal düzenine dönecek ve güncel bilgiler kamuoyu ile paylaşılacaktır.
Yolculara Bilgilendirme Duyurusu
Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların ulaşım planlamalarını yaparken güncel sefer saatlerini dikkate almaları gerektiğini bildirdi. Güncel tarifelere ESTRAM Mobil uygulaması üzerinden veya belediyenin resmi internet sitesinde yer alan "Otobüs Saatleri" bölümünden erişim sağlanabileceği ifade edildi.