Eyüpsultan Belediye Başkanı Dr. Mithat Bülent Özmen, ilçedeki emeklilere yönelik sosyal yaşam alanlarını artırma çalışmaları kapsamında, Merkez Mahallesi'nde ikinci bir Emekliler Lokali'ni hizmete açtı.
\n\nBaşkan Özmen'in, yaş almış bireylerin sosyalleşmesini ve aktif yaşamın içinde kalmalarını desteklemek amacıyla daha önce Güzeltepe'de açtığı 'Hafıza Kafe'nin ardından hizmete giren bu ikinci merkez, emekliler için yeni bir buluşma noktası olacak.
\n\n'Emekliler Lokali Musiki Kafe' adıyla faaliyete başlayan merkez, vatandaşların sadece vakit geçirdiği değil, aynı zamanda öğrendiği, paylaştığı ve güçlendiği bir yaşam alanı olarak tasarlandı. Yaz-kış kullanılabilecek şekilde düzenlenen mekân, konforlu yapısıyla emeklilerin sosyal hayattan kopmadan keyifli zaman geçirmesine olanak sağlıyor.
\n\nLokalin bulunduğu alan, geçmişte 'Bostan İskelesi' olarak İstanbul'un sebze ve meyve ihtiyacının karşılandığı önemli merkezlerden biriydi. Zamanla dönüşüm geçiren mekân, dönemin önemli isimlerinin ve bestekârlarının buluşma noktası haline gelmiş ve 'Müzisyenler Kahvesi' olarak anılmaya başlanmıştı.
\n\nBu tarihi miras, Emekliler Lokali Musiki Kafe ile yeniden hayat buldu. Merkez, emeklilerin bir araya gelerek sosyalleşebileceği, kültürel etkinliklere katılabileceği ve uygun fiyatlarla çay-kahve eşliğinde vakit geçirebileceği bir adres olarak Eyüpsultanlılara hizmet veriyor.
\n\n\n\t\t\t\t\t\t\t\t\t
\n\t\t\t\t\t\t\t\t\t
\n\t\t\t\t\t\t\t\t\t
\n\t\t\t\t\t\t\t\t\t
\n\t\t\t\t\t\t\t\t\t
\n\t\t\t\t\t\t\t\t\t
\n\t\t\t\t\t\t\t\t\t
\n\t\t\t\t\t\t\t\t\t
\n\t\t\t\t\t\t\t\t\t
\n\t\t\t\t\t\t\t\t\t
\n\t\t\t\t\t\t\t\t\t
\n\t\t\t\t\t\t\t\t\t
\n\t\t\t\t\t\t\t\t\t
\n\t\t\t\t\t\t\t\t\t