Menü Vilayet Haber | Bursa Haberleri
Tarih: 21.05.2026 18:31
Hatay Defne'de su baskını! Mahsur kalan 20 vatandaş kurtarıldı

Hatay Defne'de su baskını! Mahsur kalan 20 vatandaş kurtarıldı

Facebook Twitter Linked-in

Hatay'ın Defne ilçesinde etkili olan aşırı yağışların ardından meydana gelen su baskınında mahsur kalan 20 vatandaş, Sahil Güvenlik ekipleri tarafından sağ salim kurtarıldı.

ANKARA (İGFA) - İçişleri Bakanlığı, Hatay'ın Defne ilçesinde yaşanan su baskınına ilişkin kurtarma çalışmalarına dair açıklama yaptı.

Aşırı yağışlar dolayısıyla ilçede oluşan su baskınlarında mahsur kalan vatandaşların tahliyesi için Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) koordinasyonunda çalışma başlatıldığı bildirildi.

Operasyona, Sahil Güvenlik Dalış Timi (DEGAK-10) de destek verirken yürütülen çalışmalar sonucunda mahsur kalan 20 vatandaşın sağlık durumlarının iyi olduğu belirtilerek güvenli şekilde kurtarıldığı açıklandı.

https://twitter.com/TC_icisleri/status/2057463406999810299

Bakanlıktan yapılan açıklamada, kurtarma operasyonunda görev alan AFAD ve Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri tebrik edilirken, hızlı ve koordineli müdahalenin önemine vurgu yapıldı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —