KÜLTÜR 22.03.2021 10:22:00 0
Hüseyin Yurttaş’a BUYAZ Şiir Onur Ödülü

Hüseyin Yurttaş’a BUYAZ Şiir Onur Ödülü

Ayrıntılar>>>

Reklam

Nilüfer Belediyesi ile Bursa Yazın ve Sanat Derneği iş birliğiyle düzenlenen etkinlikte Dünya Şiir Günü kutlandı. Çevrim içi düzenlenen etkinlikte, şair ve yazar Hüseyin Yurttaş’a, BUYAZ Şiir Onur Ödülü verildi.
 

Dünya Şiir Günü, Nilüfer Belediyesi ile Bursa Yazın ve Sanat Derneği (BUYAZ) tarafından düzenlenen çevrim içi etkinlikle kutlandı. Etkinliğe Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Zafer Yıldız, BUYAZ Başkanı Süreyya Akçay ile çok sayıda şair ve şiirsever katıldı. Dünya Şiir Günü etkinliği, şair Fadime Erezer’in Dünya Şiir Günü Bildirisi’ni okumasıyla başladı. 2021 PEN Şiir Ödülü sahibi Erdal Alova’nın kaleme aldığı bildiride, “ ‘İnsan ozanca şairane barınır bu dünyada' der büyük Alman şair Hölderlin. Bir tek satır yazmayan, şiir sanatından haberi olmayan insan teki ‘ozanca yaşar”. Teknolojinin, sömürünün, gözü doymazlığın bütün saldırılarına karşı doğadan, her zaman ağır basan yaşam güdüsünden, insanoğlunun barışçıl yöneliminden kopmama çabasıdır bu. Şair dediğimiz insan teki bütün bu olağanüstü deneyimi dile getiren sanatçıdır. Tıpkı hem suda hem karada yaşayan bir kurbağa gibi. Dünya şairleri susmadıkça, gerçekçilikten kopmadıkça, bu haksız yanılsama, bu amansız saldırı ortadan kalkacak, Şiirin gümrah sesi insanoğlunun her türlü yabancılaşmadan kurtulduğu, kendine yeniden kavuştuğu o yeni Altın Çağ’a dek sürecek. Ondan sonra da yeni arayışlarla varoluşunu sürdürecektir” ifadelerine yer verildi.

BUYAZ Başkanı Süreyya Akçay da yaptığı konuşmada şiirin dünyanın üzerindeki kara bulutlara rağmen taze ve doğallığını koruduğunu belirterek, etkinliğe katılanlara teşekkür etti. Akçay, “Şiirin birleştiriciliği, kuşatıcılığı ve büyücülüğü her zaman var olsun. Şiir dostları sevginiz tutkunuz hiç eksilmesin” dedi.

Etkinlik, onur ödülü konuğu olarak katılan Hüseyin Yurttaş ile Süreyya Akçay ve Şaban Akbaba söyleşisiyle devam etti.

Ödüle layık görenlere teşekkür eden şair ve yazar Hüseyin Yurttaş, “Bu ödüller emeklerin değerini bulduğunu gösteriyor. Benim için çok değerli bir ödül. Emeği geçenlere yürekten teşekkür ediyorum. Ben edebiyata şiirle başladım. Çocuk yaşlardan bu yana şiire merakım büyüktü. Şiir araştırmaları üzerine çok çalışmalar yaptım. Birçok kitap yazdım ve edebiyatta kendimce yer edindim. Edebiyatta geniş yelpazede çalışmalarım oldu. Şiiri hiçbir zaman küstürmedim ve baş tacım oldu. Şiir yüreğimdeki yerini biliyordu ve hiç alınganlık göstermedi benim dünyamda” sözleriyle duygularını dile getirdi.

Yaptığı çalışmalara da değinen  Hüseyin Yurttaş, “Dergiler, yayınlar hayatımda hep bir parçam oldu. Şairin dünyaya tanıklığıdır şiir. Şiir akılda kalmalıdır. Şair ya da yazar ülkedeki tüm gelişmeleri yakından izlemeli. Gündemi yakından izlerse halkla daha iletişim içinde olur. Bu alışveriş yazarı da okuru da daha iyi besleyecektir. Bu güçlü bağların ortaya çıkmasını sağlar” diye konuştu.

Söyleşinin ardından şair ve yazar Hüseyin Yurttaş’a BUYAZ Şiir Onur Ödülü sunuldu.

Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Zafer Yıldız da etkinliğin sonunda yaptığı konuşmada , çevrim içi de olsa çok anlamlı bir etkinlik gerçekleştirildiğini  ifade etti. Yıldız,  “Bugünün amacı , farkındalık yaratmak ve evrensel şiir hareketlerine taze bir enerji sağlamak olarak değerlendiriliyor. Umarım pandemi sonrası yine yüz yüze bir araya geleceğiz. Hüseyin Yurttaş gibi değerli bir ismi etkinliklerimizde görmeyi diliyorum. Emeği geçen herkese Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem adına teşekkür ediyorum” dedi. 



Bursa Karacabey’de kaçak avcılığa geçit yok
Bursa Karacabey’de kaçak avcılığa geçit yok
Türkiye ile Kanada arasında tarihi adım... Ticari hedef 10 milyar dolar
Şehit yakınları ve gazilerin çocuklarına 609 milyon TL’lik eğitim desteği
Manisa Demirci’de yangınlara karşı tanker desteği
Marmaris’te yelken heyecanı... Engeller denizde aşılacak
YÖK’ten öğrenci affıyla dönenlere yatay geçiş düzenlemesi
A Milli için 4 yıllığa imza attı... Sergen Yalçın'ın A Takımı belli oldu
Yeni küresel girişim, sağlık iş gücünün ülkeler arası hareketliliğini modernize etmeyi hedefliyor
Başkan Tugay'dan esnaf buluşmasında iki önemli mesaj
Gaziantep’te müze temelli tarih eğitimi konferansı
Balıkesir'de kıyılar için temizlik ve atık seferberliği
Bakan Gürlek: 64 dosyada 71 cinayeti faili meçhulden çıkardık
TAYFUN Blok-2 füzesi ve Fırtına-2 obüsü envantere alındı
CHP'li Sarıbal’dan 2027 bütçesi eleştirisi: Tarım desteği yok!
TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu'nda Başkan Vekili seçildi
CHP'li Karaoba'dan YHT tepkisi!
Ordu'da Millet Düzü yeniden şekilleniyor
MSB: Hudutlarda 364 kişi yakalandı

Bursa Karacabey’de kaçak avcılığa geçit yok

Türkiye ile Kanada arasında tarihi adım... Ticari hedef 10 milyar dolar

Şehit yakınları ve gazilerin çocuklarına 609 milyon TL’lik eğitim desteği

Manisa Demirci’de yangınlara karşı tanker desteği

Marmaris’te yelken heyecanı... Engeller denizde aşılacak

YÖK’ten öğrenci affıyla dönenlere yatay geçiş düzenlemesi

  • Cuma 24.3 ° / 15.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 19.5 ° / 12.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 8 6 1 1 6 19
2.AMED SPORTİF FAALİYETLER 8 5 1 2 9 17
3.FENERBAHÇE A.Ş. 8 5 2 1 16 16
4.TRABZONSPOR A.Ş. 8 5 2 1 13 16
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 8 5 3 0 6 15
6.ARCA ÇORUM FK 8 4 3 1 5 13
7.KASIMPAŞA A.Ş. 8 3 1 4 3 13
8.KOCAELİSPOR 8 4 4 0 1 12
9.CORENDON ALANYASPOR 8 3 2 3 -1 12
10.İSTANBUL BAŞAKŞEHİR FK 8 3 3 2 0 11
11.ERZURUMSPOR FK 8 3 3 2 -6 11
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 8 3 4 1 -3 10
13.GÖZTEPE A.Ş. 8 2 3 3 1 9
14.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 8 2 4 2 -4 8
15.GENÇLERBİRLİĞİ 8 2 4 2 -9 8
16.TÜMOSAN KONYASPOR 8 1 5 2 -5 5
17.SAMSUNSPOR A.Ş. 8 1 6 1 -12 4
18.EYÜPSPOR 8 1 7 0 -20 3