Menü Vilayet Haber | Bursa Haberleri
Tarih: 11.03.2026 09:50
İzmir Güzelbahçe’de şehit ve gazi aileleri iftar sofrasında buluştu

İzmir Güzelbahçe’de şehit ve gazi aileleri iftar sofrasında buluştu

Facebook Twitter Linked-in

İzmir'de Güzelbahçe Belediyesi, Ramazan ayının birlik ve dayanışma ruhunu yaşatmak amacıyla şehit ve gazi ailelerini iftar sofrasında bir araya getirdi. Güzelbahçe Belediyesi Düğün Salonu'nda düzenlenen iftar programına Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa Günay, CHP Güzelbahçe İlçe Başkanı Devrim Seyrek, belediye meclis üyeleri, şehit aileleri, gaziler ve aileleri ile mahalle muhtarları katıldı.

İZMİR (İGFA) - Şehit ve gazi aileleriyle aynı sofrayı paylaşmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa Günay, Ramazan ayının paylaşma ve dayanışma duygularını ilçede en güzel şekilde yaşatmak için çalıştıklarını belirtti.

Başkan Günay, "Bugün ülkemiz için canını ortaya koyan aziz şehitlerimizin ve kahraman gazilerimizin kıymetli aileleriyle aynı sofranın bereketini paylaşmanın onurunu yaşıyoruz. Onur Günay Eğitim Kampüsü Dayanışma Mutfağı'nda büyük bir titizlikle hazırlanan yemeklerle bereketli bir iftar sofrası kurduk. Ailelerimizin evlerinde oruç açıyormuş gibi sıcak ve samimi bir ortamda iftarlarını yapabilmesi bizim için çok kıymetli. Soframızı, muhabbetimizi ve gönlümüzü paylaşan şehit ailelerimize ve gazilerimize teşekkür ediyorum. Ramazan ayının bereket ve dayanışma ruhuyla tutulan oruçların, edilen duaların ve yapılan hayırların kabul olmasını diliyorum. Şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize şükranlarımızı sunuyorum" dedi.

ATATÜRK'Ü İYİ ANLAMAMIZ GEREKİYOR

Şehit ve gazi aileleri adına söz alan Kore Gazisi Metin Kocakurt, Çanakkale'de ve Kurtuluş Savaşı'nda bu vatan için binlerce gencin canını feda ettiğini hatırlatarak, kültürün ve geleneklerin korunmasının önemine dikkat çekti. Kocakurt, "Kültürümüzü ve geleneklerimizi korumamız, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü iyi anlamamız ve gelecek nesillere doğru şekilde anlatmamız gerekiyor. Bugün burada bir araya gelebiliyorsak, bunu geçmişte şehit ve gazilerimizin gösterdiği fedakârlıklara borçluyuz. Bu emanete sahip çıkmak, birlik ve beraberliğimizi sürdürmek hepimizin görevidir. Bu vatanı bize emanet eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını minnetle anıyorum" dedi.

Güzelbahçe Belediyesi Dayanışma Mutfağı'nda özenle hazırlanan iftar yemekleri, Gençlik Kulübü ve İletişim Merkezi ekipleri tarafından iftardan hemen önce servis edilerek katılımcılara ikram edildi. İftardan sonra şehitlerin ruhu adına döktürülen lokma vatandaşlara ikram edildi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —