İzmit Belediyesi, çocukların sağlıklı ve dengeli beslenme alışkanlıklarını geliştirmek amacıyla yürüttüğü Beslenme Saati Projesi kapsamında çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda gerçekleştirilen etkinlikler, Fatma Seher, Ziya Gökalp ve Mehmetçik İlkokulları bünyesinde öğrencilere yönelik gerçekleştirildi.
Öğrencilere Sağlıklı İkramlar
Proje dahilinde gerçekleştirilen programlarda öğrencilere armut ve kek ikramı yapıldı. Kent genelindeki okullarda düzenli olarak uygulanan bu çalışma, çocukların okul günlerinde sağlıklı beslenmelerine katkı sağlamayı hedefliyor.
Kurumsal Katılım ve Süreklilik
Fatma Seher İlkokulu'nda düzenlenen programa İzmit Belediyesi Köy Hizmet Masası Sorumlusu İsmail Akdeniz katılım sağlarken, Ziya Gökalp İlkokulu'ndaki etkinliklere İzmit Belediyesi Meclis Üyesi Cemal Dolanbey eşlik etti.
Eğitim Sürecine Destek
İzmit Belediyesi, Beslenme Saati Projesi ile öğrencilerin beslenme alışkanlıklarını desteklemenin yanı sıra, ailelerin eğitim sürecindeki yükünü hafifletmeyi amaçlıyor. Belediye, söz konusu uygulamalara önümüzdeki dönemde de devam edeceğini bildirdi.