Menü Vilayet Haber | Bursa Haberleri
Tarih: 24.09.2026 05:04
Manisa'da Gençler Sporla Buluştu: 3x3 Sokak Basketbol Turnuvası Gerçekleşti

Manisa'da Gençler Sporla Buluştu: 3x3 Sokak Basketbol Turnuvası Gerçekleşti

Facebook Twitter Linked-in

Avrupa Hareketlilik Haftası'nda Spor Odaklı Etkinlikler

Manisa Büyükşehir Belediyesi, Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında Atatürk Kent Parkı'nda çocukları ve gençleri sporla buluşturdu. "Gençlik Sahada, Gelecek Harekette" mottosuyla düzenlenen 3x3 Sokak Basketbol Turnuvası, 46 takım ve 200'e yakın sporcunun katılımıyla gerçekleştirildi.

Hareketli Yaşamın Önemi Vurgulandı

16-22 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilen etkinliklerde, hareketli yaşamın ve sporun bireysel gelişim üzerindeki kritik önemine dikkat çekildi. Atatürk Kent Parkı'nda düzenlenen organizasyon kapsamında çocuklar ve gençler farklı spor aktiviteleriyle bir araya gelirken, turnuva haftanın en yoğun programlarından birini oluşturdu.

Üç Gün Boyunca Basketbol Heyecanı

Üç gün boyunca devam eden turnuva, farklı yaş kategorilerinde mücadele eden sporculara geniş bir platform sundu. Atatürk Kent Parkı'nda kurulan sahalarda mücadele eden genç sporcular, dereceye girmek için yoğun bir rekabet içerisinde yarıştı.

Dereceye Giren Takımlar Belirlendi

Turnuvanın tamamlanmasının ardından, farklı kategorilerde başarı gösteren takımlar için ödül töreni düzenlendi. U-14 Kızlar kategorisinde Olayı Manisa birinci, Milahşörler ikinci, Silahşörler üçüncü olurken; +18 Kadınlar kategorisinde Susaklar birinciliği elde etti. U-18 Kızlar kategorisinde ise Büyük Tarzan Kızlar turnuvayı birinci tamamladı.

U-14 Erkekler kategorisinde Kebabçılar birinci, Fırtınalar ikinci ve The Last Players üçüncü olurken; U-18 Erkekler kategorisinde Tuğlacılar birinci, Kasıntılar ikinci ve Manisa BBSK üçüncü sırada yer aldı.

U-16 Erkekler kategorisinde CYM Elit birinciliği, Big Brothers ikinciliği ve Bolls üçüncülüğü elde etti. 35+ Büyük Erkekler kategorisinde Nervous Allstar birinci, Halil Helva Power ikinci olurken; 18-35 Yaş kategorisinde Max Hollaway birinci, MİT ise ikinci oldu. Dereceye giren tüm takımlara ödülleri törenle takdim edildi.

Sporun Yaygınlaştırılması Hedefleniyor

Yaklaşık 200 sporcunun katılımıyla gerçekleşen turnuva, gençlerin spor yapma alışkanlığı kazanmasına ve farklı yaş gruplarından bireylerin bir araya gelmesine katkı sağladı. Avrupa Hareketlilik Haftası etkinlikleri aracılığıyla hareketli yaşamın günlük yaşamın bir parçası haline getirilmesi hedeflenirken, Atatürk Kent Parkı'ndaki turnuva ödül töreninin ardından sona erdi.


Manisa,Manisa Belediyesi
belediye365.com


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —