Ordu Büyükşehir Belediyesi, Perşembe ilçesinde mahalle yollarında ulaşım güvenliğini sağlamak ve altyapının sağlıklı işleyişini desteklemek amacıyla kapsamlı bir çalışma başlattı. Bu kapsamda, bölgedeki menfezlerin temizlenmesi ve tıkanan koruge boruların açılması işlemleri ekiplerce yürütülüyor.
Taşkın Riskine Karşı Önleyici Tedbirler
Özellikle yoğun yağış dönemlerinde yağmur sularının yol güzergâhlarında birikerek taşkınlara yol açmasını engellemek amacıyla çalışmaların odağına alınan bölgeler arasında; Efirli, Çerli, Kacalı, Kozağazı, Düzmahalle, Çınar ve Kaleyaka mahalleleri yer alıyor. Söz konusu mahallelerdeki yol güzergâhlarında bulunan menfezler temizlenerek altyapı sisteminin işlerliği korunuyor.
Tahliye Sistemlerinin Güçlendirilmesi
Yağış öncesinde gerçekleştirilen bakım ve temizlik faaliyetleri sayesinde, menfez ve borularda biriken toprak, taş ve çamur gibi maddelerin oluşturabileceği tıkanıklıkların önüne geçilmesi hedefleniyor. Bu çalışmalarla yağmur suyunun kontrollü bir şekilde tahliye edilmesi ve mahalle sakinlerinin güvenliğinin sağlanması amaçlanıyor.