TURİZM 25.03.2021 09:58:00 0
Rus Devlet Televizyonu Rotayı Bursa’ya Çevirdi

Rus Devlet Televizyonu Rotayı Bursa’ya Çevirdi

Ayrıntılar>>>

Reklam

Bursa Büyükşehir Belediyesi Dış İlişkiler Dairesi Başkanlığı ile Bursa Kültür Turizm ve Tanıtma Birliği’nin, Moskova Uluslararası Turizm Fuarı’nda temasları olumlu sonuç vermeye başladı. Rusya Devlet Televizyonu Russia 1’de yayınlanan seyahat programının bir bölümü Bursa ve Marmara Bölgesi’ne ayrıldı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin turizmde yeni pazar arayışları kapsamında çalışmalarını sürdüren Dış İlişkiler Dairesi Başkanlığı ile Bursa Kültür Turizm ve Tanıtma Birliği geçtiğimiz hafta dünyanın prestijli turizm fuarları arasında gösterilen Moskova Uluslararası Turizm Fuarı’na katılıp, Bursa’nın değerlerini Rus turizmcilere tanıtmıştı. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin Rusya’daki temasları etkilerini kısa sürede gösterirken, Rusya’nın Devlet Televizyonu Russia 1, seyahat programı çekimleri için Bursa’ya geldi. Russia 1’de yayınlanan ve sunuculuğunu Rusya’nın ünlü şarkıcısı Vlad Sokolovskiy'nin yaptığı seyahat programı ekibi, Bursa ve Marmara Bölgesi’ne özel bir bölüm ayırdı. Bursa’nın tarihi mekanları olan Tophane, surlar, Ulucami, Irgandı Köprüsü gibi mekanlarda çekimler yapılırken, Vlad Sokolovskiy folklor kıyafetleri giyerek hem kılıç kalkan oynadı hem de Bursa’ya özgü bu oyunun tanıtımını yaptı. Bursa’nın lezzetlerinden kestane şekerini de üretim aşamalarıyla birlikte kaydeden Rus ekip, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ı da makamında ziyaret etti.

Turizmin yolu tanıtımdan geçiyor

Programın sunucusu Vlad Sokolovskiy ile sohbet eden Başkan Aktaş, Bursa’ya gösterdikleri ilgi nedeniyle Rus ekibi teşekkür etti. Bursa’nın turizm çeşitliliği anlamında Türkiye’nin en ayrıcalıklı kentlerinden biri olduğunu hatırlatan Başkan Aktaş, “Tarih, doğa, yöresel lezzetler, el sanatları gibi saymakla bitmeyen değerlerimiz var. Ancak bu değerleri sadece bizim bilmemiz bir anlam ifade etmiyor. Bu değerlerin dünyaya tanıtımı için uluslararası fuarlara katılmaya özen gösteriyoruz. Turizmin yolu tanıtımdan geçiyor. Bu tür programlarda Bursa’yı çok daha iyi tanıtıp, daha fazla turist ağırlamak istiyoruz” dedi.

Rusların tatil için daha çok sahil bölgesi olan Antalya’yı tercih ettiğini belirten Vlad Sokolovskiy ise Bursa’ya hayran kaldığını söyledi. Sokolovskiy, bir tarih şehri olan Bursa’nın en iyi şekilde tanıtılması için güzel bir program hazırladıklarını da sözlerine ekledi.



Bursa Karacabey’de kaçak avcılığa geçit yok
Bursa Karacabey’de kaçak avcılığa geçit yok
Türkiye ile Kanada arasında tarihi adım... Ticari hedef 10 milyar dolar
Şehit yakınları ve gazilerin çocuklarına 609 milyon TL’lik eğitim desteği
Manisa Demirci’de yangınlara karşı tanker desteği
Marmaris’te yelken heyecanı... Engeller denizde aşılacak
YÖK’ten öğrenci affıyla dönenlere yatay geçiş düzenlemesi
A Milli için 4 yıllığa imza attı... Sergen Yalçın'ın A Takımı belli oldu
Yeni küresel girişim, sağlık iş gücünün ülkeler arası hareketliliğini modernize etmeyi hedefliyor
Başkan Tugay'dan esnaf buluşmasında iki önemli mesaj
Gaziantep’te müze temelli tarih eğitimi konferansı
Balıkesir'de kıyılar için temizlik ve atık seferberliği
Bakan Gürlek: 64 dosyada 71 cinayeti faili meçhulden çıkardık
TAYFUN Blok-2 füzesi ve Fırtına-2 obüsü envantere alındı
CHP'li Sarıbal’dan 2027 bütçesi eleştirisi: Tarım desteği yok!
TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu'nda Başkan Vekili seçildi
CHP'li Karaoba'dan YHT tepkisi!
Ordu'da Millet Düzü yeniden şekilleniyor
MSB: Hudutlarda 364 kişi yakalandı

Bursa Karacabey’de kaçak avcılığa geçit yok

Türkiye ile Kanada arasında tarihi adım... Ticari hedef 10 milyar dolar

Şehit yakınları ve gazilerin çocuklarına 609 milyon TL’lik eğitim desteği

Manisa Demirci’de yangınlara karşı tanker desteği

Marmaris’te yelken heyecanı... Engeller denizde aşılacak

YÖK’ten öğrenci affıyla dönenlere yatay geçiş düzenlemesi

  • Perşembe 23.5 ° / 14.4 ° Çok bulutlu
  • Cuma 24.3 ° / 15.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 19.5 ° / 12.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 8 6 1 1 6 19
2.AMED SPORTİF FAALİYETLER 8 5 1 2 9 17
3.FENERBAHÇE A.Ş. 8 5 2 1 16 16
4.TRABZONSPOR A.Ş. 8 5 2 1 13 16
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 8 5 3 0 6 15
6.ARCA ÇORUM FK 8 4 3 1 5 13
7.KASIMPAŞA A.Ş. 8 3 1 4 3 13
8.KOCAELİSPOR 8 4 4 0 1 12
9.CORENDON ALANYASPOR 8 3 2 3 -1 12
10.İSTANBUL BAŞAKŞEHİR FK 8 3 3 2 0 11
11.ERZURUMSPOR FK 8 3 3 2 -6 11
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 8 3 4 1 -3 10
13.GÖZTEPE A.Ş. 8 2 3 3 1 9
14.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 8 2 4 2 -4 8
15.GENÇLERBİRLİĞİ 8 2 4 2 -9 8
16.TÜMOSAN KONYASPOR 8 1 5 2 -5 5
17.SAMSUNSPOR A.Ş. 8 1 6 1 -12 4
18.EYÜPSPOR 8 1 7 0 -20 3