Şuhut Belediyesi, Cumhuriyet'in ilanının 103. yıl dönümü dolayısıyla anlamlı bir projeye imza attı. Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından hazırlanan özel klipte, 29 Ekim 1923 tarihindeki tarihi atmosfer sokaklarda yeniden canlandırıldı.
Genç Nesillere Aktarılan Miras
Cumhuriyet coşkusunu ve tarihi ruhu yansıtmak amacıyla hazırlanan projede ilkokul öğrencileri rol aldı. Kurtuluş İhsan Küçükarslan İlkokulu 4. sınıf öğrencileri Dorukhan Gürsoy, Ahmet Vural, Defne Erdoğan ve Ahsen Akkaya'nın yer aldığı çekimlerde, Cumhuriyet'in kuruluş süreci yeni nesillere aktarıldı.
Tarihi Mekanlarda Duygu Dolu Sahneler
Çekimler, Şuhut'un kültürel ve tarihi dokusunu yansıtan önemli noktalarda gerçekleştirildi. Kocatepe, Dörtgöz Köprüsü, Atatürk Evi, Şuhutlu Şehit ve Gaziler Hatıra Merkezi ile Özaşkın Matbaası'nda çekilen sahnelerde, 1923 yılının ruhu izleyicilere duygusal anlar yaşattı.
Anlam ve Önem Vurgusu
Şuhut Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, hazırlanan klibin temel amacının 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın önemine dikkat çekmek ve bu tarihi süreci genç kuşaklara aktarmak olduğu belirtildi.