23 ilde göçmen kaçakçılarına darbe... 48 organizatör yakalandı
23 ilde göçmen kaçakçılarına darbe... 48 organizatör yakalandı
Jandarma ekiplerinin 23 ilde düzenlediği operasyonlarda 48 göçmen kaçakçılığı organizatörü yakalandı. Şüphelilerden 31’i tutuklanırken, 17’si hakkında adli kontrol kararı verildi.
ANKARA (İGFA) - İçişleri Bakanlığı, düzensiz göç ve göçmen kaçakçılığına yönelik 23 ilde gerçekleştirilen operasyonların bilançosunu açıkladı. Jandarma Genel Komutanlığı Göçmen Kaçakçılığı ve İnsan Ticareti ile Mücadele Daire Başkanlığı ile Sahil Güvenlik Komutanlığı koordinasyonunda düzenlenen operasyonlarda 48 organizatör yakalandı.
Operasyonlarda yakalanan şüphelilerden 31’i tutuklandı, 17’si hakkında ise adli kontrol hükümleri uygulandı. Çalışmalarda ayrıca 83 araç ile 18 bot ve bot motoru ele geçirildi.
Jandarma ekiplerinin İnsansız Hava Araçları (JİHA) ile havadan, asayiş, otoyol ve komando timleriyle karadan yürüttüğü operasyonların, düzensiz göç ve göçmen kaçakçılığı organizatörlerine yönelik kararlılıkla sürdürüleceği bildirildi.
23 ilde "Göçmen Kaçakçılığı ile Mücadele" kapsamında Jandarmamız tarafından düzenlenen operasyonlarda 48 göçmen kaçakçılığı organizatörü yakalandı.
— T.C. İçişleri Bakanlığı (@TC_icisleri) August 24, 2026
Şüphelilerden; 31'i tutuklandı. 17'si hakkında adli kontrol hükümleri uygulandı.
Jandarma Genel Komutanlığı Göçmen Kaçakçılığı ve… pic.twitter.com/pomCSVWPhD
Bakan Uraloğlu’ndan Özgür Özel’e köprü ve otoyol tepkisi... Hayalleriniz dahi ulaşamaz!
Konya'dan 'Vefa Umresi'nin ilk kafilesi uğurlandı
Selçuklu taşında ‘Hz. Muhammed’ ismi 6 kez yer aldı... Ani’de tarihi keşif!
Balıkesir’de çocuklar bilim ve çevreyle buluştu
Denizli Çal’da içme suyu hattı yenilendi
Ankara Üniversitesi’nin 'Anne-Bebek Sağlığı' Mozambik’te yayılıyor
- Pazartesi 36.5 ° / 20.3 ° Güneşli
- Pazartesi 36.5 ° / 20.3 ° Güneşli
- Pazartesi 36.5 ° / 20.3 ° Güneşli


