3 KATLI EVDEN 3 KAMYON ÇÖP ÇIKTI
Ayrıntılar>>>
İlçenin her noktasında vatandaşların sağlığını ve huzurunu korumak için çalışmalarını sürdüren Yıldırım Belediyesi, bir temizlik operasyonu daha gerçekleştirdi.
Vatandaşların ihbarı üzerine Şükraniye Mahallesi Türkgücü Sokak’ta oturan F.T.’ye ait eve giden Yıldırım Belediyesi Temizlik İşleri ve Zabıta Müdürlüğü ekipleri, kısa süre önce de temizlenen 3 katlı çöp evin, sahibi tarafından yeniden doldurduğunu görünce şaşkına döndü. Tavana kadar çöp yığınlarıyla dolan, içerisinde adım atmakta zorlanılan evde, Bursa 4’üncü Sulh Ceza Hakimliği tarafından verilen kararla yapılan arama neticesinde ekiplerce temizlik çalışması gerçekleştirdi. Kötü koku yayan ve vatandaşların sağlığını tehlikeye atan çöp evin büyük bir titizlikle temizlenmesinin ardından, koronavirüs nedeniyle tedirgin olan mahalle sakinleri ise rahat bir nefes aldı.

SAĞLIĞI TEHDİT EDİYOR
Bir hastalık olan hiçbir şeyi atmama nedeniyle evlerini çöp ev haline dönüştüren vatandaşların hem kendi sağlıklarını hem de çevre sağlığını ve vatandaşların huzurunu tehdit ettiğini belirten Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, “Koronavirüs salgını nedeniyle tedirginlik duyan ve oluşan kokudan rahatsız olan mahalle sakinleri durumu bize bildirdi. Alınan mahkeme kararı üzerine hemen harekete geçen ekiplerimiz, koruyucu önlemlerini alarak kötü koku oluşturan ve vatandaşların sağlığı açısından tehlike oluşturan eve müdahale etti. Polislerin de çevre güvenliğini alarak eşlik ettiği bu temizlik çalışmasını aynı evde 2. kez gerçekleştiriyoruz. Buna rağmen evden 3 kamyon dolusu çöp çıktı” diye konuştu. Temizlik çalışmasının ardından ekiplerin salgın hastalıklara karşı ev içerisinde ve apartmanda ilaçlama çalışması gerçekleştirdiğini de sözlerine ekleyen Başkan Yılmaz, “Mahalle sakinleri zaten koronavirüs pandemisi dolayısıyla tedirgindi. Yaptığımız temizlik çalışması ile kendilerini bir nebzede olsa rahatlattık, rahat bir nefes aldılar. İlçemizde hemşehrilerimizin sağlığının ve huzurunu tehdit edecek durumlara kesinlikle izin vermeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu’ndan aşura programına katılmama kararı... İnancın siyasete malzeme edilmesine ortak olmayacağız
Kardeş okul uygulamasında tüm süreçler dijital ortama taşınıyor
Dokuz Eylül dünyada ilk 200 üniversite arasında
Kocaeli'de İzmit’in Kurtuluşu Futbol Şenliği başladı
Bursa’nın ekonomi haritası ve Burkay’ın mega projeleri
Adıyaman mutfağının tescilli gururu: Kahta balcanı dev çorbası resmen koruma altında
- Perşembe 31.5 ° / 14.1 ° Güneşli
- Cuma 31.7 ° / 15.1 ° Güneşli
- Cumartesi 31.3 ° / 14.8 ° Güneşli


