BELEDİYE365 16.07.2025 01:17:16 0
ABB’DEN EMEKLİLERE SOSYAL YAŞAM DESTEĞİ: EMEKLİLER ABB’NİN LOKALLERİNDE BULUŞUYOR

ABB’DEN EMEKLİLERE SOSYAL YAŞAM DESTEĞİ: EMEKLİLER ABB’NİN LOKALLERİNDE BULUŞUYOR

· Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), kentin dört bir yanında faaliyet gösteren Emekli Lokalleri ve Etkinlik Merkezleri aracılığıyla emeklilerin sosyal hayata katılımını artırıyor. · Spordan teknoloji eğitimine, sağlıktan müziğe kadar birç


 

ABB, kentte yaşayan emeklilerin hem sosyal hayata katılımını artırmak hem de yaşam kalitelerini yükseltmek amacıyla Emekli Lokalleri ve Etkinlik Merkezlerinde çeşitli programlar düzenlemeye devam ediyor. Altınpark, Dikmen, Hasanoğlan, Sincan, Batıkent ve Demetevler gibi bölgelerde bulunan merkezlerde gerçekleşen etkinliklerde emekliler, spordan teknoloji eğitimine, sağlıktan müziğe kadar birçok alanda bir araya gelerek hem yeni bilgiler öğreniyor hem de sosyalleşiyor.

 

Emeklilerin günlük hayatlarına hareket katan ABB, son olarak Dikmen Emekliler Lokali üyelerini kondisyon, yoga çalışmaları ve nefes egzersizlerinde bir araya getirdi. Spor yaparak sağlıklarını koruyan emekliler daha sonra uzmanlar eşliğinde ağız ve diş sağlığı eğitiminde “diş bakımı, diş kontrollerinin önemi, ağız bakımı, dil temizliği, protez dişlerin katkıları ve kullanım sürecinde dikkat edilmesi gerekenler” konusunda bilgilendirildi.

 

EMEKLİLERE AKILLI TELEFON EĞİTİMİ VERİLDİ

Emekliler ve Gençler Bilgi Erişim Merkezi’nde ise emeklilere yönelik akıllı telefon eğitimi verildi. Eğitimle birlikte birçok emekli, internetten alışveriş yapmayı, online hastane randevusu almayı ve dijital bankacılık işlemlerini kendi başına gerçekleştirmeye başladı. Mutlu Emekliler Lokali’nde gerçekleşen serbest kürsü etkinliğinde de katılımcılar birbirleriyle deneyimlerini ve problemlerini paylaştı. Kürsü konuşmalarında katılımcılar, yerel yönetimlerin emeklilere sunduğu hizmetler, kadın ve erkek emekliler arasındaki farklar, yaşlı bakımında erkeklerin karşılaştığı sorunlar, hafızanın korunması ve emeklilerin sosyalleşmesindeki pozitif etkilerini gündeme getirdi. Bir hafta boyunca yoğun katılımla gerçekleşen etkinliklerde emekliler ayrıca Karagöl’de piknik yaparak koro çalışmalarıyla da keyifli zaman geçirdi.

 

 

EMEKLİLERDEN TEŞEKKÜR: “10 SENE, 20 SENE GENÇLEŞTİK”

Emekli Lokalleri ve Etkinlik Merkezleri üyeleri etkinlikler sonrası ABB’ye teşekkür ederek, memnuniyetini şu sözlerle dile getirdi:

-Vecihe Arıca: “Burada kendimi daha dinç, daha genç hissettim.”

-Peyker Gülüşen: “Buraya gelmekle, 10 sene, 20 sene gençleştik. Bize çok faydaları oldu. Etkinlikler oluyor, müzik oluyor, seminerler oluyor. Bir sürü dost, arkadaş kardeş kazandık. Bizim için çok büyük bir mutluluk. Belediye’nin verdiği hizmetten biz son derece memnunuz.

-Vildan Köksal: “Bildiğimiz tekrarlanmış oluyor, bilmediklerimizi öğreniyoruz. Bugün düzenlenen etkinlikten de çok memnun kaldık. Teşekkür ediyoruz Belediye’mize.”

Gönül İşler: “Çok güzel etkinlikler oluyor. Müziklerimiz oluyor, doktorlar geliyor. Bize hep yardımcı oldukları için biz buradan çok memnunuz.”

-Necla Yılmaz: “Biz çalışırken bu teknolojiyi yakalayamadık. Bundan dolayı kızıma, oğluma, torunlarıma nasıl yapacağımı soruyordum. Sonra Büyükşehir Belediyesi’nin eğitim verdiğini öğrendik ve teknolojiden payımızı aldık. Öğrenmeye çalışıyoruz hâlâ bilgisayar olsun, akıllı telefon olsun. Bize birçok şey kattı, ilk önce hiç kimseye sormadan kendim her şeyi yapabiliyorum. Örneğin internetten alışveriş yapıyorum. Hastaneden randevu alıyorum. Akıllı telefonla banka işlerini yapıyorum. Bütün bunları tek başıma artık yapabiliyorum, kimseye sormuyorum. Büyükşehir Belediyesi’ne, hocamıza ve tüm çalışanlara teşekkür ediyorum. Hiç yalnız değilim artık.”

-Fikriye Bektaş: “Başkan’ımıza bu fırsatı verdiği için öncelikle teşekkür ederiz. Lokallerimize de böyle emeklilere fırsat verdiği için teşekkür ederiz. Gidemediğimiz yerlere en azından lokaller vasıtasıyla gidiyor geliyoruz.”

-Hülya Yakupoğlu: “Mansur Başkan’ımıza bize böyle bir fırsatı verdiği için çok teşekkür ediyoruz. Sizler de var olun, sağ olun. İyi ki varsın Başkan’ım.”

-Nazife Çubuk: Emekli memurum, bu etkinliği düzenlediği için Başkan’ıma çok teşekkür ediyorum. Devamını diliyoruz, çok memnunuz, idarecilerimize, herkese çok teşekkürler.”

-Oktay Güneş: “Günümüzde emekli olmak eve kapanmak anlamına geliyor. Nedeni de şu; hem ekonomik sebepler hem sosyal ilişkilerin zayıflaması, hatta komşuluk olayları bile yok. Bir de buna sağlık problemleri eklenince emekli olan insanlarımız, benim gibiler evlerine kapanmış oluyor. Ankara Büyükşehir Belediyesi, özellikle Mansur Başkan’ımız bunun farkına varmış ve bizi bir araya topluyor,  bu şekilde piknikler yapıyoruz. Değişik aktiviteler yapıyoruz. Seminerler, tiyatrolar ve gezintiler yapıyoruz. Ve bizi gerçekten eve mahkûm etmekten kurtarıyor. Sayın Başkan’ımıza çok çok teşekkür ediyoruz. Diğer belediyelere de örnek olmasını istiyoruz.”

-Kadriye Aytuğlu: “Emeklilere gereken değeri vermek gerekiyor. Yaşanmışlıklar ve bilgiler var. Bugün emeklilerle ilgili problemleri, yapılması gerekenleri dile getirmek için bir araya geldik. Eşim demans hastası, buraya koşa koşa geliyor, okul gibi görüyoruz burayı. Lokal’de çok güzel günler geçiriyoruz, koroya gidiyorum, etkinlikler yapıyoruz.”

-Haydar Kılıç: “Burası emekliler için bulunmaz bir nimet. Gerek sağlık hizmetleri gerek sosyal etkinlikler olsun çok memnunuz. Koro çalışmalarımız var, spor yapıyoruz, çeşitli sosyal etkinlikler ve oyunlar düzenleniyor. Eğitim çalışmaları da yapılıyor.”


Ankara,Ankara Belediyesi
belediye365.com


Pamukova'da 'Yetenek Avcısı' tiyatro oyunuyla çocuklar eğlenceli anlar yaşadı
Ünye'de Öğrencilere Yönelik Boyama Kitabı Dağıtıldı
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, 28. Kadın Sığınakları Kurultayı'na Katıldı
Kâğıthane Belediyesi Mezarlık Ziyaretleri İçin Ücretsiz Servis Hizmeti Sunuyor
Diyarbakır'da Şoförlere Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Eğitimi
İpekyolu Belediyesi Park Tahribatlarına Karşı Duyarlılık Çağrısında Bulundu
Pendik Belediyesi 2026 Yılı Jeneratör Hizmetleri İhalesi Duyurdu
Kayseri Büyükşehir'den turizm master planında son değerlendirme
Kahramanmaraş Heyeti Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Bayraktar'ı Ziyaret Etti
Kazım Kurt: Mahalle Meclisleri Dayanışma Örgütüdür
40 Yıllık Karikatür Arşivi Eskişehir'de Sanatseverlerle Buluştu
Nilüfer'de apartman yöneticileri için Türkiye'nin ilk destek merkezi açıldı
Akademi Sur Etüt Merkezi Öğrencilerin Hizmetine Açıldı
Diyarbakır'da 'Çerçi Satış Noktası' açıldı
Yunusemre'de Kukla Çilli İlkokullarda Sahneleniyor
Sakarya'da Ulaşımdan Kentsel Dönüşüme Büyük Yatırımlar
Sinema Atölyesi'nde Modern İnsanın Zaferi Konuşuldu
ASAT, Konyaaltı bölgesine 164 milyon TL'lik içme suyu yatırımı yapıyor
Pamukova'da 'Yetenek Avcısı' tiyatro oyunuyla çocuklar eğlenceli anlar yaşadı
Ünye'de Öğrencilere Yönelik Boyama Kitabı Dağıtıldı

Ünye'de Öğrencilere Yönelik Boyama Kitabı Dağıtıldı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, 28. Kadın Sığınakları Kurultayı'na Katıldı

Kâğıthane Belediyesi Mezarlık Ziyaretleri İçin Ücretsiz Servis Hizmeti Sunuyor

Diyarbakır'da Şoförlere Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Eğitimi

İpekyolu Belediyesi Park Tahribatlarına Karşı Duyarlılık Çağrısında Bulundu

Pendik Belediyesi 2026 Yılı Jeneratör Hizmetleri İhalesi Duyurdu

  • Perşembe 20.5 ° / 10.3 ° false
  • Cuma 17.4 ° / 8.9 ° false
  • Cumartesi 21.1 ° / 11 ° Güneşli

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 11 9 0 2 20 29
2.FENERBAHÇE A.Ş. 11 7 0 4 13 25
3.TRABZONSPOR A.Ş. 11 7 1 3 10 24
4.SAMSUNSPOR A.Ş. 11 5 1 5 6 20
5.GÖZTEPE A.Ş. 11 5 2 4 7 19
6.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 11 5 3 3 -3 18
7.BEŞİKTAŞ A.Ş. 11 5 4 2 3 17
8.TÜMOSAN KONYASPOR 11 4 5 2 0 14
9.CORENDON ALANYASPOR 11 3 3 5 0 14
10.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 11 3 4 4 3 13
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 11 3 4 4 -2 13
12.HESAP.COM ANTALYASPOR 11 4 6 1 -8 13
13.KOCAELİSPOR 11 3 6 2 -5 11
14.KASIMPAŞA A.Ş. 11 2 5 4 -4 10
15.ZECORNER KAYSERİSPOR 11 1 4 6 -13 9
16.GENÇLERBİRLİĞİ 11 2 7 2 -6 8
17.İKAS EYÜPSPOR 11 2 7 2 -8 8
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 11 1 9 1 -13 4