BELEDİYE365 10.04.2025 14:37:49 0
ALANYA BELEDİYESİ

ALANYA BELEDİYESİ'NE TAHSİS EDİLEN TARİHİ VE ÖDÜLLÜ KONAK KÜLTÜR TURİZMİNE KAZANDIRILACAK

ALANYA BELEDİYESİ'NE TAHSİS EDİLEN TARİHİ VE ÖDÜLLÜ KONAK KÜLTÜR TURİZMİNE KAZANDIRILACAK


Alanya Kalesi’ndeki Makbule Hanım Konağı’nın, Alanya Belediyesi’ne 22 yıllığına tahsis edilmesi için mülk sahipleri ile Belediye Başkanı Osman Tarık Özçelik arasında protokol imzalandı. Tarihi Kentler Birliği tarafından ödül alan restorasyon projesinin uygulanmasının ardından Tarihi Konak, Mutfak Kültür Evi ile birleştirilerek kültür turizmine kazandırılacak.

Alanya Belediyesi tarafından kentin geleneksel konut dokusunun korunarak gelecek nesillere aktarılması için; Alanya Kalesi Hisariçi Mahallesi’nde bulunan, cephe detayları ve özgün iç mekan mimarisiyle dikkat çeken Makbule Hanım Konağı, mülk sahipleri ile yapılan görüşmeler sonucunda 22 yıllığına Alanya Belediyesi’ne tahsis edildi. 2022 yılının Ekim Ayı Belediye Meclisi’nde alınan karar sonrası tarihi konak için hazırlanan restorasyon projeleri de tamamlandı. Uygulama çalışmalarının bitirilmesinin ardından Makbule Hanım Konağı ile Alanya Mutfak Kültür Evi’nin bahçe kısımlarının birleştirilmesine, böylelikle tarihi konağın turizme ve vatandaşlara açılmasına karar verildi.

TAHSİS İÇİN PROTOKOL İMZALANDI

Makbule Hanım Konağı’nın Alanya Belediyesi’ne tahsisi için protokol programı düzenlendi. Mutfak Kültür Evi’nde Belediye Başkanı Osman Tarık Özçelik ile Makbule Kurtcebe’nin varisleri Ziynet Soy, Ümran Erken, Emine Kaya ve Fatma Sönmez bir araya gelerek protokolü imzaladı. Tarihi konağın 22 yıllığına Alanya Belediyesi tarafından kullanılmasını içeren protokole göre yapının ismi ‘Makbule Hanım Konağı’ olarak kullanılacak. Ayrıca konağın restorasyon projeleri Antalya Koruma Kurulu tarafından onaylanacak ve Alanya Belediyesi'nce uygulanacak. Hazırlanan proje Tarihi Kentler Birliği’nin 23. kez düzenlenen Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulama Özendirme Yarışması’nda ‘Proje Ödülü’ kazanmıştı.

BAŞKAN ÖZÇELİK: HIZLA TURİZME KAZANDIRACAĞIZ

Belediye Başkanı Osman Tarık Özçelik, tarihi konağı Alanya Belediyesi’ne tahsis ederek, turizme ve vatandaşların kullanılmasına katkı sağlayan Makbule Kurtcebe’nin varislerine teşekkür etti. Başkan Özçelik varisler ile birlikte konağı gezerek incelemelerde bulundu ve restore çalışmalarının kısa sürede başlayacağını belirtti. Başkan Özçelik, “Alanya’da turizm; kum, deniz, güneş ve tarihtir. Tarihin en önemli mekanlarından birisi de Alanya Kalesi’dir. Alanya Kalesi’ndeki Makbule Hanım Konağı, kardeşlerimin ve ailesinin 2 yıl önce Alanya Belediyesi ile yaptığı anlaşma ve bugün imzaladığımız protokol ile hızla tekrar yaşamaya başlayacak. Belediye olarak tarihe ve kaleye verdiğimiz önem çerçevesinde bu evimizin hızla turizme kazandırılıp yaşar hale gelmesini istiyoruz. Aileyle beraber önümüzdeki günlerde, ‘Yaşayan Tarih’ projesi çerçevesinde söyleşilerimiz de olacak. Bu imkânı verdikleri için tüm aileye teşekkür ediyorum. Bu evimizin restorasyonu tamamlandığında hemen yan tarafında bulunan, daha önce restorasyonu yapılarak hizmete girmiş olan ve Mutfak Mirası Projesi kapsamında kullandığımız evle birleştirilerek turizme hizmet verecek” dedi. Aile üyeleri de “Ailemizin yadigarı olan evimizi yaşatan ve gelecek nesillere aktaracak Sayın Belediye Başkanımız ile ekibine teşekkür ediyoruz” dediler.


Antalya,Alanya Belediyesi
belediye365.com


Osmanlı Kent Meydanı’nda sona doğru
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanımız Göktaş, 3. Uluslararası Aile Sempozyumu'nda konuştu
KAPANCA SOKAK’TA ÇATI GRUBU MÜZİK ZİYAFETİ SUNDU
Çocuklara sıfır atık bilinci aşılanıyor
Denizli’de tiyatro rüzgarı esiyor
VERGİ ÖDEMELERİNDE SON GÜN 02 HAZİRAN
Müzelerde kombine bilet sayısı artıyor
Yörük Türkmen Festivali’nde ilk gün coşkusu
Mamak Belediyesi U-13 Takımı Farklı Kazandı
Antray ile havalimanına ulaşım hızlı ve kolay
Kızıl Ordu Korosu’ndan Başkan Çavuşoğlu’na ziyaret
UEDAŞ’ın sahne enerjisi büyüledi
Kadın liderlerden geleceğe güçlü vizyon
KARTALLI ÖĞRENCİLERDEN AYDOS ORMANI’NDA TEMİZLİK SEFERBERLİĞİ
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanımız Göktaş, Sinop’ta 3. Yaş Üniversitesi’nin mezuniyet törenine katıldı
ODUNPAZARI BELEDİYESİ’NDEN TOPLUMSAL CİNSİYET EŞİTLİĞİ İÇİN ÖNEMLİ ADIM
Sağlıkta belediyeden büyük destek
Raycus Türkiye Müşteri Merkezi Bursa’da açıldı
Osmanlı Kent Meydanı’nda sona doğru
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanımız Göktaş, 3. Uluslararası Aile Sempozyumu'nda konuştu

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanımız Göktaş, 3. Uluslararası Aile Sempozyumu'nda konuştu

KAPANCA SOKAK’TA ÇATI GRUBU MÜZİK ZİYAFETİ SUNDU

Çocuklara sıfır atık bilinci aşılanıyor

Denizli’de tiyatro rüzgarı esiyor

VERGİ ÖDEMELERİNDE SON GÜN 02 HAZİRAN

Müzelerde kombine bilet sayısı artıyor

  • Cumartesi 20.5 ° / 10.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 21 ° / 10.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 24.7 ° / 10.1 ° Güneşli

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 35 29 1 5 58 92
2.Fenerbahçe 35 25 4 6 50 81
3.Samsunspor 35 18 10 7 13 61
4.Beşiktaş 35 16 8 11 19 59
5.İstanbul Başakşehir 35 16 13 6 6 54
6.Eyüpspor 36 15 13 8 5 53
7.Trabzonspor 35 12 11 12 11 48
8.Göztepe 35 12 12 11 8 47
9.Kasımpaşa 35 11 10 14 0 47
10.Konyaspor 35 13 15 7 -4 46
11.Rizespor 35 14 17 4 -9 46
12.Kayserispor 35 11 12 12 -11 45
13.Gazişehir Gaziantep 35 12 15 8 -5 44
14.Antalyaspor 35 12 15 8 -23 44
15.Alanyaspor 35 11 15 9 -9 42
16.Bodrum FK 35 9 16 10 -13 37
17.Sivasspor 35 9 18 8 -14 35
18.Hatayspor 35 6 21 8 -24 26
19.Adana Demirspor 35 3 28 4 -58 1