BELEDİYE365 11.03.2026 05:08:59 0
Alanya

Alanya'da Yerleşik Yabancılar Ramazan İftarında Buluştu

Yeni Alanyalılar Platformu'nun düzenlediği iftarda 34 ülkeden 450'yi aşkın kişi bir araya geldi. Kaymakam, belediye başkanı ve protokol üyelerinin katıldığı programda birlikte yaşama kültürü vurgulandı.


Alanya Belediyesi Kültür ve Turizm Komisyonu çatısı altında yeniden yapılandırılan Yeni Alanyalılar Platformu tarafından düzenlenen iftar programında yerleşik yabancılar bir araya geldi.


Geniş Katılımlı Buluşma

Alanya'nın eski belediye binası yanındaki Ramazan Meydanı'nda düzenlenen programa, Kaymakam Şakir Öner Öztürk, Belediye Başkanı Osman Tarık Özçelik, Cumhuriyet Başsavcısı Dr. Ali Öztürk, Belediye Başkan Yardımcısı Murat Levent Koçak, Belediye Başkan Danışmanları Abdurrahman Açıkalın ve Sadık Dizdaroğlu, İlçe Müftülüğü Eğitim Uzmanı Mustafa Güner, Yeni Alanyalılar Platformu Koordinatörü Yasin Kınay ile 34 ülkeden 450'yi aşkın yerleşik yabancı katıldı.

Ramazan kültürünü tanıtmak ve farklı milletleri aynı sofrada buluşturmak amacıyla düzenlenen programda, İlçe Müftülüğü Eğitim Uzmanı Mustafa Güner tarafından dua edildi.

Farklılıklar Bir Zenginliktir

Programda konuşan Yeni Alanyalılar Platformu Koordinatörü Yasin Kınay, Alanya'nın çok kültürlü yapısıyla dünyaya örnek olduğunu belirterek, "Buradan çok güçlü bir mesaj veriyoruz. Farklılıkları tehdit değil, zenginlik olarak görmek çok önemlidir" dedi.

Ortak Yaşam Vurgusu

Alanya Belediye Başkanı Osman Tarık Özçelik ise yaptığı konuşmada, Alanya'nın farklı kültürlerin barış içinde bir arada yaşadığı özel bir kent olduğunu vurguladı. Başkan Özçelik, "Bir yeri ne kadar sevebilirsiniz? Sevmenin bir sınırı var mıdır? İşte bugün burada gördüğümüz manzara, güzel Alanya'mızı sevmenin bir sınırı olmadığının en güzel kanıtıdır. Kalplerimiz Alanya için atıyor" dedi.

Farklı ülkelerden gelen misafirlerin aynı sofrada buluşmasının çok kıymetli olduğunu belirten Başkan Özçelik, "Bu sofrada bizi bir araya getiren ortak değer birlikte yaşama kültürüdür. Kentimizde yaşayan herkesi Alanyalı olarak görüyoruz. Farklı diller konuşuyor, farklı kültürlerden geliyor olabiliriz ama aynı sokaklarda yürüyor, aynı denizi ve aynı güneşi paylaşıyoruz. Bu akşamki buluşmamızın birbirimizi daha iyi anlamamıza ve dostluklarımızın güçlenmesine vesile olmasını diliyorum" ifadelerini kullandı.

Barış ve Bereket Temennisi

Kaymakam Şakir Öner Öztürk de konuşmasında Ramazan ayının birlik, paylaşma ve kaynaşma ayı olduğuna dikkat çekti. Dünyada savaş, açlık ve kıtlık gibi pek çok sorun yaşandığını söyleyen Kaymakam Öztürk, Ramazan ayının tüm dünyaya barış ve bereket getirmesini temenni etti.

Alanya'nın farklı kültürlerin bir arada huzur içinde yaşadığı özel bir şehir olduğunu vurgulayan Kaymakam Öztürk, programın düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.


Antalya,Alanya Belediyesi

Antalya,Alanya Belediyesi
belediye365.com


Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi Mart Ayı Toplantısı Gerçekleşti
Kayseri'de “Arılar Çoğalsın, Bereket Katlansın”da kura heyecanı
Kepez'de Mahalle Sakinleri İftar Sofrasında Buluştu
Keçiören'de Özel Gereksinimli Bireyler ve Aileleri İftarda Buluştu
Keçiören'de Çubuk, Kalecik ve Akyurtlu Vatandaşlarla İftar Buluşması
Kepez'de 'Kadın Yaşamdır' Paneli: Eşitlik, Emek ve Dayanışma Konuşuldu
Kayseri'de Bilim ve Teknoloji Haftası Etkinlikleri Başladı
Kepez Belediye Başkanı Kocagöz, 8 Mart'ta Semt Pazarında Kadınları Ziyaret Etti
Eyüpsultan'da 60 Yaş Üstü Kadınlara Özel Güç ve Hikâye Semineri
Odunpazarı Belediyesi ve Eskişehir Barosu Mahallelerde Kadınlara Hukuki Haklarını Anlatıyor
Alanya'da Yerleşik Yabancılar Ramazan İftarında Buluştu
Adalet Bakanı Gürlek, Çaykur Rizespor'un İftarında Konuştu
Tepebaşı'nda Kadınlar 8 Mart'ı Su Cimnastiği ile Kutladı
Pamukkale'de Cami Şadırvanları Yenilenerek Su Tasarrufu Sağlandı
Bakan Göktaş, BM'de Bölgedeki Gerilimden Endişe Duyduklarını Açıkladı
Meram Belediyesporlu Besra Duman, Avrupa Halter Şampiyonu Oldu
Meram Belediyespor Okçuluk Turnuvasında İki Madalya Kazandı
Nilüfer Belediyesi, Çalı ve Demirci'de 4 Kaçak Yapıyı Yıktı

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi Mart Ayı Toplantısı Gerçekleşti

Kayseri'de “Arılar Çoğalsın, Bereket Katlansın”da kura heyecanı

Kepez'de Mahalle Sakinleri İftar Sofrasında Buluştu

Keçiören'de Özel Gereksinimli Bireyler ve Aileleri İftarda Buluştu

Keçiören'de Çubuk, Kalecik ve Akyurtlu Vatandaşlarla İftar Buluşması

Kepez'de 'Kadın Yaşamdır' Paneli: Eşitlik, Emek ve Dayanışma Konuşuldu

  • Çarşamba 13.3 ° / 1.7 ° Güneşli
  • Perşembe 10.8 ° / 3.4 ° Güneşli
  • Cuma 12.7 ° / 1.3 ° false

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 25 19 2 4 41 61
2.FENERBAHÇE A.Ş. 25 16 0 9 32 57
3.TRABZONSPOR A.Ş. 25 16 3 6 22 54
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 25 13 5 7 15 46
5.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 25 12 7 6 17 42
6.GÖZTEPE A.Ş. 25 11 5 9 10 42
7.KOCAELİSPOR 25 9 10 6 -3 33
8.SAMSUNSPOR A.Ş. 25 7 7 11 -3 32
9.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 25 7 9 9 -3 30
10.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 25 7 9 9 -10 30
11.CORENDON ALANYASPOR 25 5 8 12 -4 27
12.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 25 6 12 7 -6 25
13.TÜMOSAN KONYASPOR 25 5 11 9 -10 24
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 25 6 13 6 -15 24
15.İKAS EYÜPSPOR 25 5 13 7 -17 22
16.KASIMPAŞA A.Ş. 25 4 12 9 -15 21
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 25 3 11 11 -27 20
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 25 3 17 5 -24 14