SAĞLIK 27.10.2021 15:44:00 0
Alzheimer Hasta Konuk Evi hizmet vermeye başladı

Alzheimer Hasta Konuk Evi hizmet vermeye başladı

.

Reklam

Nilüfer Belediyesi, Uluslararası Lions Kulübü Dernekleri 118-K Yönetim Çevresi Federasyonu ve hayırsever Dikencik ailesi iş birliğiyle hizmete açılan konuk evi, gündüz bölümünde hasta kabulüne başladı.

Sivil toplum ve kamu iş birliğinin örnek çalışmalarından biri olarak hayata geçirilen Nilüfer Belediyesi Lions & Ercan Dikencik Alzheimer Hasta Konuk Evi, hizmet vermeye başladı. Nilüfer Belediyesi, Uluslararası Lions Kulübü Dernekleri 118-K Yönetim Çevresi Federasyonu ve hayırsever Dikencik ailesi iş birliğiyle Nilüfer’in Özlüce Mahallesi’nde yapılan konuk evi 2020 yılında kapılarını açtı. Ancak pandemi nedeniyle hasta kabulüne 2021 yılında başladı. Toplam 3 bin 700 metrekare alanda 3 kat şeklinde inşa edilen Alzheimer Hasta Konuk Evi’nde ilk etapta gündüzleri hasta kabulüne başlandı. 48 hastanın konaklayabileceği gece bölümü ise şimdilik barınma sorunu yaşayan üniversite öğrencilerini ağırlıyor.

Gazeteci İsmail Küçükkaya’dan ziyaret

Nilüfer Belediyesi Lions & Ercan Dikencik Alzheimer Hasta Konuk Evi, Fox Tv 'Çalar Saat' program yapımcısı gazeteci İsmail Küçükkaya’nın da dikkatini çekti.

Lions 118 K Yönetim Çevresi Federasyonu’nun 'Cumhuriyet Sözcüsü' ödülünü almak üzere geldiği Bursa’da, Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem ve kulüp yöneticileri ile birlikte Alzheimer Hasta Konuk Evi’ni de ziyaret eden Küçükkaya, yetkililerden tesis hakkında bilgi aldı. Sunulan hizmeti yerinde gözlemleyen Küçükkaya, projenin diğer kurumlara da örnek olması gerektiğini vurgulayarak, emeği geçenleri kutladı.

Çağımızın hastalığı olan alzheimerın hem hastalar, hem aileleri için oldukça zor olduğunu ifade eden Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, bu tesisin onlara destek olabilmek için yapıldığını ve hasta yakınlarının gündüz hastalarını buraya bırakarak dışardaki işlerini halledebildiklerini kaydetti.

Uluslararası Lions Çoğul Yönetim Çevresi Konfederasyon Başkanı İsmet Özer Balta ise, “Tüm Lions arkadaşlarımız sosyal sorumluluk projelerini gönüllülük ilkesi ile yapan insanlar. Buradaki Alzheimer Hasta Konuk Evi projesini de Nilüfer Belediyesi ve bağışçılarımız ile birlikte gerçekleştirdik ve ülkemize kazandırdık. Verilen değerli hizmetin toplumumuza fayda sağlayacağını görmek çok önemli. Umarım bu tür projelerin sayısı artar” diye konuştu.



İzmir Büyükşehir Belediyesi 2025 yılı GRI sürdürülebilirlik raporu yayımlandı
İzmir Büyükşehir Belediyesi 2025 yılı GRI sürdürülebilirlik raporu yayımlandı
Malatya'nın geleceğine 43 yeni spor ve gençlik yatırımı
İZKİTAP’ta edebiyat ve kitaplarla dolu buluşmalar sürüyor
TOFAŞ potada yeni sezonu Bordo Bandırma ile açıyor
Maltepe Belediye Tiyatrosu’na Umman’dan ödül!
Huawei, Altı Küresel Enerji sergisini tanıttı... Yapay Zeka-Enerji sinerjisiyle yeni bir enerji sisteminin kapılarını açtı
Bursa İnegöl'de mobilya sanayisine nefes aldıran otopark hizmette
Düzce'de 'Türk kahvesinin içinden kurt çıktı' iddiası
Manisa Soma'da 30 yıllık içme suyu sorunu tarihe karıştı
İzmit, Ragbi Erkek Milli Takımı’nı ağırladı
İzmir merkezli vatandaşlık soruşturmasında 3 şüpheli gözaltında
Beylikdüzü'nde çevre eğitimlerine devam
Muğla'da zarar verilen Atatürk Büstü onarıldı
Balıkesir itfaiyesi gücünü artırıyor
Ordu Fatsa Ayazlı'ya altyapı
Bursa Osmangazi'de çocukların gelişimlerine büyük destek
Denizli Büyükşehir’den Babadağ’a güç katacak ulaşım yatırımı
Ankara Keçiören Kültür Yolu Festivaline ev sahipliği yaptı

İzmir Büyükşehir Belediyesi 2025 yılı GRI sürdürülebilirlik raporu yayımlandı

Malatya'nın geleceğine 43 yeni spor ve gençlik yatırımı

İZKİTAP’ta edebiyat ve kitaplarla dolu buluşmalar sürüyor

TOFAŞ potada yeni sezonu Bordo Bandırma ile açıyor

Maltepe Belediye Tiyatrosu’na Umman’dan ödül!

Huawei, Altı Küresel Enerji sergisini tanıttı... Yapay Zeka-Enerji sinerjisiyle yeni bir enerji sisteminin kapılarını açtı

  • Perşembe 19.8 ° / 10.8 ° Güneşli
  • Cuma 22.5 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 23.4 ° / 14.4 ° Çok bulutlu

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.AMED SPORTİF FAALİYETLER 6 4 1 1 8 13
2.GALATASARAY A.Ş. 6 4 1 1 3 13
3.BEŞİKTAŞ A.Ş. 6 4 2 0 7 12
4.KOCAELİSPOR 6 4 2 0 3 12
5.CORENDON ALANYASPOR 6 3 1 2 2 11
6.FENERBAHÇE A.Ş. 6 3 2 1 10 10
7.TRABZONSPOR A.Ş. 6 3 2 1 8 10
8.KASIMPAŞA A.Ş. 6 2 0 4 2 10
9.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 6 3 2 1 1 10
10.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 6 2 2 2 0 8
11.ARCA ÇORUM FK 6 2 3 1 1 7
12.İSTANBUL BAŞAKŞEHİR FK 6 2 3 1 -1 7
13.GENÇLERBİRLİĞİ 6 2 3 1 -8 7
14.ERZURUMSPOR FK 6 2 3 1 -8 7
15.TÜMOSAN KONYASPOR 6 1 4 1 -4 4
16.SAMSUNSPOR A.Ş. 6 1 4 1 -6 4
17.GÖZTEPE A.Ş. 6 0 3 3 -4 3
18.EYÜPSPOR 6 1 5 0 -14 3