YAŞAM 17.09.2026 16:22:06 0
Ankara Balık Hali’nde sıkı denetim

Ankara Balık Hali’nde sıkı denetim

Ankara Balık Hali’nde sıkı denetim

Reklam

Ankara Büyükşehir Belediyesi, yeni balık sezonunun başlamasıyla birlikte Ankara Toptancı Balık Hali’ndeki denetimlerini sıklaştırdı.

ANKARA (İGFA) - Veteriner İşleri Daire Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen kontrollerde su ürünleri, Başkentlilerin sofralarına ulaşmadan önce günlük olarak teknik incelemelerden geçiyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), 1 Eylül’de genel av yasağının sona ermesiyle başlayan 2026-2027 balık avı sezonunda, Ankara Toptancı Balık Hali’ndeki denetimlerini artırdı.

Başkentlilerin sağlıklı ve güvenilir su ürünlerine ulaşabilmesi amacıyla yürütülen kontrollerde balıklar, Veteriner İşleri Daire Başkanlığı tarafından günlük olarak inceleniyor.

Denetimlerde su ürünleri; duyusal muayene ve uzunluk ölçümü başta olmak üzere çeşitli teknik kontrollerden geçiriliyor. Yapılan incelemelerde uygun olmadığı belirlenen ürünlerle ilgili gerekli işlemler ise Tarım ve Orman Bakanlığı ile koordineli şekilde yürütülüyor.

DUYUSAL MUAYENEDEN UZUNLUK ÖLÇÜMÜNE

Veteriner İşleri Daire Başkanı Mustafa Şener, yeni sezonun başlamasıyla birlikte kontrolleri sıklaştırdıklarını belirterek, “Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak, 1 Eylül 2026 tarihi itibarıyla av yasağının kalkmış olmasıyla birlikte su ürünleri kontrollerimizi sıklaştırmış durumdayız. Teknik personellerimiz avlanma sürecinde günlük olarak burada Ankara halkının tüketimine sunulacak olan su ürünlerinin, başta duyusal muayene olmak üzere, uzunluk ölçümü gibi teknik incelemelerini gerçekleştiriyor” dedi.

“EN TAZE BALIK GERÇEKTEN ANKARA’DA YENİYOR”

Ankara Manavlar, Balıkçılar, Tavukçular ve Akvaryumcular Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı ve Ankara Balık Hali Başkanı Atilla Süslü, balıkların denizden avlandıktan birkaç saat içinde Ankara’ya ulaştığını söyleyerek, “En taze balık gerçekten Ankara’da yeniyor. Bütün denizlere aynı mesafede hemen hemen. Yani balık denizden çıktığı zaman 3-4 saatte, bilemediniz 5 saatte Ankara’ya ulaşıyor ve Ankara’da da tezgâhlara geçiyor. En rahat en taze balık da Ankara’da yeniyor” ifadelerini kullandı.

Yaklaşık üç yıl önce hizmete açılan yeni balık halinden esnaf olarak memnun olduklarını da belirten Süslü, “Burası 5 yıldızlı otel konforunda, her şeyimiz hijyenik, güzel. Misafirimizi ağırlayabileceğimiz, soğuk hava depolarımızın olduğu, tuvaletimizin, mutfağımızın güzel olduğu, trafik, otopark sıkıntımızın olmadığı güzel bir alan. Yapanlardan Allah razı olsun. Daha bundan iyisi Şam’da kayısı derler ya, onun gibi. Biz mutluyuz şu anda” diye konuştu.



Ordu Gölköy’de doğalgaz çalışmaları hız kazandı
Ordu Gölköy’de doğalgaz çalışmaları hız kazandı
Balıkesir’de öğrencilere sıcak karşılama
Sakarya'nın atık su yükünü taşıyacak yeni tesis ihaleye çıkıyor
MSB: Yerli savunma sanayisinde yeni test ve teslimatlar sürüyor
İzmit Belediyesi Gençlik Orkestrası'na seçmeler başlıyor
Pardus Portföy'den açıklama geldi: Yatırımcıların hakları korunacak
Merkez Bankası PPK 10 Eylül tarihli toplantı özetini yayımladı
TEKNOFEST finalisti Tekno Edremit BAÇEM’i ziyaret etti
Ata tohumları Gaziantepli kadın çiftçilerin elinde yeşeriyor
Adalet Bakanı Gürlek duyurdu: 199 yeni noterlik kuruluyor
Ankara Balık Hali’nde sıkı denetim
Osmangazi Belediyesi’nden geleceğe oyunla dokunan proje
Kılıçdaroğlu’ndan borsa manipülasyonuna ilişkin sert çıkış: "Şimşek’i engelleyen güç kim?”
Konya'dan UTAE arazileri için uyarı
Emel Sayın, KADES farkındalık çalışmasına destek verdi
Antalya'da üzüm üreticilerine makine desteği
Ankara’da yetiştiriciye 12,5 milyon TL’lik can suyu
Deprem şehri Sakarya’da mahalle bazlı ilk dönüşüm

Ordu Gölköy’de doğalgaz çalışmaları hız kazandı

Balıkesir’de öğrencilere sıcak karşılama

Sakarya'nın atık su yükünü taşıyacak yeni tesis ihaleye çıkıyor

MSB: Yerli savunma sanayisinde yeni test ve teslimatlar sürüyor

İzmit Belediyesi Gençlik Orkestrası'na seçmeler başlıyor

Pardus Portföy'den açıklama geldi: Yatırımcıların hakları korunacak

  • Perşembe 23.5 ° / 14.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 26.5 ° / 15.2 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.8 ° / 16.4 ° Güneşli

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 5 4 0 1 7 13
2.BEŞİKTAŞ A.Ş. 5 4 1 0 8 12
3.AMED SPORTİF FAALİYETLER 5 3 1 1 7 10
4.KASIMPAŞA A.Ş. 5 2 0 3 2 9
5.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 5 3 2 0 1 9
6.KOCAELİSPOR 5 3 2 0 1 9
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 5 2 1 2 2 8
8.CORENDON ALANYASPOR 5 2 1 2 1 8
9.TRABZONSPOR A.Ş. 5 2 2 1 4 7
10.ARCA ÇORUM FK 5 2 2 1 2 7
11.FENERBAHÇE A.Ş. 5 2 2 1 2 7
12.GENÇLERBİRLİĞİ 5 2 2 1 -4 7
13.İSTANBUL BAŞAKŞEHİR FK 5 1 3 1 -5 4
14.SAMSUNSPOR A.Ş. 5 1 3 1 -5 4
15.ERZURUMSPOR FK 5 1 3 1 -9 4
16.TÜMOSAN KONYASPOR 5 1 4 0 -4 3
17.EYÜPSPOR 5 1 4 0 -6 3
18.GÖZTEPE A.Ş. 5 0 3 2 -4 2