YAŞAM 13.02.2026 14:32:28 0
Antalya’da

Antalya’da 'Çevre Dostu Çiftçi Kart' tanıtıldı

Antalya’da 'Çevre Dostu Çiftçi Kart' tanıtıldı


Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından, Finike ilçesinde yeni oluşum sürecinde olan kadın kooperatiflerine yönelik Çevre Dostu Çiftçi Kart Projesi’ni tanıtmak amacıyla bir toplantı düzenlendi. Toplantıda, projenin kapsamı, hedefleri ve kadın çiftçilere sağlayacağı katkılar detaylı biçimde ele alındı.

ANTALYA (İGFA) - Antalya Büyükşehir Belediyesi, kadın kooperatiflerinin güçlendirilmesi ve çevre dostu tarım uygulamalarının yaygınlaştırılması amacıyla bilgilendirme toplantılarına devam ediyor.

Bu kapsamda Finike ilçesinde yeni oluşum sürecinde olan kadın kooperatifi üyelerine Çevre Dostu Çiftçi Kart Projesi tanıtıldı. Toplantı sürecinde kadın çiftçiler, proje hakkında görüş ve önerilerini paylaşırken, kartın yaygınlaştırılması ve geliştirilmesine yönelik karşılıklı bilgi alışverişinde bulundu.

TÜRKİYE’YE ÖNCÜ PROJE

Çiftçi Kart Projesi hakkında bilgi veren Antalya Büyükşehir Belediyesi Sıfır Atık Çevre Eğitim Şube Müdürü Fulya Koral, projenin Türkiye’de öncü niteliğinde olduğunu vurguladı.

“Projemiz Antalya’da 7 ilçemizde devam etmekte. Finike de bunlardan biri. Zirai ilaç ambalaj atıklarının ayrı toplanması konusunda katılımcılarımızı bilgilendirdik. Her attıkları atık karşılığında puan kazandıklarını ve bunun karşılığında da ödül olarak tarımsal destekli ürünler kazanabileceklerini de anlattık. Destek verecekleri konusunda sözlerini de aldık.” diyerek Antalya Büyükşehir Belediyesi olarak kadın çiftçileri her zaman destekleyeceklerini iletti.

“ARTIK ÇEVREMİZİ KİRLETMEYECEĞİZ”

Çiftçilikle uğraştığını ileten Ayşegül Ulusoy “Toprağın kalitesini arttırmak için mecburen ilaç ve ya gübre kullanıyoruz. Bu çıkan atıkları da çöpe atıyoruz. Büyükşehir Belediyesi’nin başlatmış olduğu bu projeyle hem çevreyi kurtaracağız hem puanları toplayacağız hem de ödülleri almaya gayret göstereceğiz” dedi. Toplantıya katılım sağlayan bir diğer kadın üretici Emine Akyürek ise “Buraya geldiğimiz için çok memnunum. Gerçekten çok şey öğrendik. Bilmiyorduk, rastgele kullanıyorduk her şeyi. Buraya geldik de öğrendik. Kartlarımızı da aldık. Artık çevremizi kirletmeyeceğiz” dedi.

SIFIR ATIK UYGULAMALARI ELE ALINDI

Çevre Dostu Çiftçi Kart tanıtımının ardından, Finike ilçesinde yürütülen sıfır atık uygulamaları hakkında da kısa bir bilgilendirme yapıldı. Geri dönüştürülebilir atıkların çevre ve tarım açısından taşıdığı öneme dikkat çekildi.



Ünye'de Çöp Konteynerleri Periyodik Olarak Hijyen Kontrolünden Geçiyor
İstanbul Büyükşehir'den 14 Şubat’a anlamlı çağrı
Bakan Şimşek: Cari dengede sürdürülebilir seviyeleri koruyoruz
Fitch'ten Bursa'ya pozitif not!
Bursa Nilüfer'in Pancar Deposu’nda Max Weber sosyolojisi konuşuldu
Bursa Osmangazi’de Cuma bereketi paylaşıldı
Bakan Tekin'den Beykoz'da okul ziyaretleri
Kayseri'de İki Ana Cadde Trafiğe Kapatılacak
Nilüfer'de Çocuklara Kitap Söyleşileri: Yazar Melis Sena Yılmaz Öğrencilerle Buluştu
TÜRSAB Güney Marmara BTK'dan Kıbrıs'ta yoğun katılımlı 'Otel Info' programı
Yıldıray Baştürk ETFA Academy’nin Almanya yapılanması için sahada
Artvin'de yeni evlenen ve evlilik aşamasındaki çiftlere 'aile' anlatıldı
Malatya’da Ramazan öncesi sıkı denetim
Tavuk eti ve yumurtada 'Aralık' artışı
Mardin'de gastronomi heyecanı... Anne reçeteleri Mardin'de yarıştı
ÇBK Mersin, EuroLeague Women'da Yarı Finale Yükseldi
Manisa'da sel mağduru arıcıya destek
KSO Başkanı Zeytinoğlu cari denge verilerini değerlendirdi

Ünye'de Çöp Konteynerleri Periyodik Olarak Hijyen Kontrolünden Geçiyor

İstanbul Büyükşehir'den 14 Şubat’a anlamlı çağrı

Bakan Şimşek: Cari dengede sürdürülebilir seviyeleri koruyoruz

Fitch'ten Bursa'ya pozitif not!

Bursa Nilüfer'in Pancar Deposu’nda Max Weber sosyolojisi konuşuldu

Bursa Osmangazi’de Cuma bereketi paylaşıldı

  • Cuma 12.9 ° / 7.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 15.8 ° / 8.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 23.5 ° / 7.8 ° Güneşli

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 21 16 1 4 36 52
2.FENERBAHÇE A.Ş. 21 14 0 7 30 49
3.TRABZONSPOR A.Ş. 21 13 2 6 18 45
4.GÖZTEPE A.Ş. 21 11 3 7 15 40
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 21 10 4 7 10 37
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 21 9 6 6 14 33
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 21 7 5 9 0 30
8.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 21 7 7 7 -6 28
9.KOCAELİSPOR 21 7 8 6 -4 27
10.CORENDON ALANYASPOR 21 4 6 11 -2 23
11.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 21 6 11 4 -5 22
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 21 4 9 8 -9 20
13.TÜMOSAN KONYASPOR 21 4 9 8 -9 20
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 21 5 11 5 -15 20
15.İKAS EYÜPSPOR 21 4 11 6 -13 18
16.KASIMPAŞA A.Ş. 21 3 11 7 -13 16
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 21 2 10 9 -26 15
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 21 3 15 3 -21 12