YAŞAM 18.02.2026 18:28:35 0
Antalya’da ulaşımın geleceği masaya yatırıldı

Antalya’da ulaşımın geleceği masaya yatırıldı

Antalya’da ulaşımın geleceği masaya yatırıldı


Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin kent içi ulaşımda kalıcı çözümler üretmek, çevresel ve sosyal hedeflerle uyumlu sürdürülebilir bir ulaşım sistemi oluşturmak amacıyla yürüttüğü “2040 Sürdürülebilir Kentsel Ulaşım Ana Planı” (ASKUP) kapsamında gerçekleştirdiği Tematik Çalıştay’ın ikincisi gerçekleştirildi.

ANTALYA (İGFA) - Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen “2040 Sürdürülebilir Kentsel Ulaşım Ana Planı” kapsamında geçtiğimiz günlerde kamu kurum temsilcileriyle gerçekleştirilen toplantılar sonrasında geliştirilen plan ve önerilerin değerlendirildiği ‘2. Teknik Çalıştay’ düzenlendi.

Çalıştaya Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Oruç, Döşemealtı Belediye Başkanı Menderes Dal, ATSO Meclis Başkanı Ahmet Öztürk, akademisyenler, meslek odası, STK ve kamu kurum temsilcileri katıldı.

Toplantıda katılımcılara Antalya’nın 2040 yılı ulaşım vizyonu doğrultusunda çevreci ve sürdürülebilir ulaşım politikaları, trafik yoğunluğunu azaltmaya yönelik çözüm önerileri ile toplu taşıma ve alternatif ulaşım senaryolarına yönelik kapsamlı bir sunum gerçekleştirildi.

2040 HEDEFİYLE ANTALYA’DA SÜRDÜRÜLEBİLİR ULAŞIM HAMLESİ

Toplantının açılışında konuşan Başkan Vekili Mustafa Oruç, Antalya’nın 2019 yılından itibaren nüfusunun 265 bin 977 kişi arttığına, aynı dönemde ise artan araç sayısının 612 bin 460 olduğuna dikkat çekti.

Başkan Vekili Mustafa Oruç, “2040 hedef yılı doğrultusunda hazırladığımız plan kapsamında; toplu taşımanın güçlendirilmesi, raylı sistem yatırımlarının etaplar halinde hayata geçirilmesi, yaya ve bisikletli ulaşımının gerçek bir alternatif haline getirilmesi ile özel araç kullanımının dengeli biçimde yönetilmesi temel önceliklerimiz arasında yer alıyor” dedi.

ASKUP ÇALIŞTAYINDA YAYA, BİSİKLET VE RAYLI SİSTEM MASADA

Antalya Sürdürülebilir Kentsel Ulaşım Ana Planı Proje Müdürü Melike Sarım Boynuyoğun ise yürütülen çalışmalara ilişkin şu bilgileri verdi: “Gerçekleştirilen ilk çalıştayda önemli fikirler ortaya çıktı.

Özellikle motorlu ve motorsuz ulaşım, bisiklet yolları, yaya ulaşımı ve engelli erişimi konularında önemli öneriler aldık. Ulaşım çok boyutlu bir konu. Biz tüm paydaşlarımızla bu konuları değerlendiriyoruz. Kent merkezi başta olmak üzere yaya yollarının ve yaya bölgelerinin oluşturulmasını tartışıyoruz. Toplu taşımada önemli başlıklarımızdan biri raylı sistemdir. Katılımcılarımızla birlikte tüm bu konuları değerlendiriyoruz.”

ULAŞIM PLANINDA VERİLER VE PAYDAŞ GÖRÜŞLERİ BULUŞTU

Boğaziçi Proje Mühendislik’ten Dr. Murat Çağatay, Antalya’da aylar süren kapsamlı bir çalışma yürüttüklerini, anketler yaptıklarını ve 160’ın üzerinde kavşakta araç ve kesit sayımları gerçekleştirdiklerini aktardı.

Bu toplantılara çok kapsamlı bir katılım olduğunu söyleyen Murat Çağatay, “Çalışmalarımızda elde ettiğimiz verileri sizlerde paylaştık.

Sizlerin de fikirlerini alarak, taleplerini alarak bir çözüm oluşturacağız. Çalışmalarımızı haritalar ve paftalar üzerinde yaparak, planı somutlaştıracak ve ASKUP’a nihai halini vereceğiz” diye konuştu.



Amed Barış Buluşmaları'nın Beşincisi Din ve İnanç Temsilcilerini Buluşturuyor
Van Büyükşehir Belediyesi'nin Okur-Yazar Buluşmaları Etkinliği Gerçekleştirildi
Mansur Yavaş, Kalecik'te Düzenlenen Hamsi Şöleni'nde Vatandaşlarla Bir Araya Geldi
Büyükkılıç, Erciyes Kayak Merkezi'nde Esnafı Ziyaret Etti
Çanakkale'de Çocuklar Yazar Pınar Öğünç ile Buluştu
Kayseri'de Kartal Kavşağı Projesi İçin İcraat Süreci Başladı
Toroslar Belediyesi Kadın Hentbol Takımı Play-Off Vizesini Aldı
Milas'tan ihtiyaç sahiplerine gıda kolisi desteği
Hatay’da mücbir ağaç kesimlerine 'Tabiatı Koruma'dan açıklama
Erzurum’da uyuşturucu operasyonu: 9 kilo madde ele geçirildi
Kocaeli'de gönüllere dokunan destek
Diyanet İşleri Başkanı Arpaguş’tan Ramazan mesajı
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Büyükkılıç, Yahyalı'daki Sel Bölgesinde İnceleme Yaptı
Çankırı Belediyesi ile Yeşilay Bağımlılıkla Mücadelede İş Birliği Protokolü İmzaladı
Kestel’de Başkan Erol'dan proje ve yatırımlar sunumu
Gazeteci derneklerine 7,2 milyon TL yardım geliyor
Gerede'den taştı, Ankara'nın suyuna karıştı! ASKİ'ye 'çevre' cezası!
Eskişehir'de Üç Mahallede Altyapı Yenileme Çalışmaları Tamamlandı

Amed Barış Buluşmaları'nın Beşincisi Din ve İnanç Temsilcilerini Buluşturuyor

Van Büyükşehir Belediyesi'nin Okur-Yazar Buluşmaları Etkinliği Gerçekleştirildi

Mansur Yavaş, Kalecik'te Düzenlenen Hamsi Şöleni'nde Vatandaşlarla Bir Araya Geldi

Büyükkılıç, Erciyes Kayak Merkezi'nde Esnafı Ziyaret Etti

Çanakkale'de Çocuklar Yazar Pınar Öğünç ile Buluştu

Kayseri'de Kartal Kavşağı Projesi İçin İcraat Süreci Başladı

  • Çarşamba 7.4 ° / 1.1 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Perşembe 13.7 ° / 1 ° Güneşli
  • Cuma 16 ° / 2.1 ° Güneşli

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 22 17 1 4 40 55
2.FENERBAHÇE A.Ş. 22 15 0 7 31 52
3.TRABZONSPOR A.Ş. 22 13 3 6 17 45
4.GÖZTEPE A.Ş. 22 11 3 8 15 41
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 22 11 4 7 11 40
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 22 9 7 6 13 33
7.KOCAELİSPOR 22 8 8 6 -1 30
8.SAMSUNSPOR A.Ş. 22 7 6 9 -2 30
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 22 7 8 7 -9 28
10.CORENDON ALANYASPOR 22 5 6 11 -1 26
11.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 22 6 11 5 -5 23
12.HESAP.COM ANTALYASPOR 22 6 11 5 -13 23
13.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 22 4 9 9 -9 21
14.TÜMOSAN KONYASPOR 22 4 10 8 -10 20
15.KASIMPAŞA A.Ş. 22 4 11 7 -12 19
16.İKAS EYÜPSPOR 22 4 12 6 -17 18
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 22 2 10 10 -26 16
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 22 3 16 3 -22 12