Antalya’da vektörel mücadele 4 koldan sürüyor
Antalya’da vektörel mücadele 4 koldan sürüyor
Antalya Büyükşehir Belediyesi, Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı, ekipleri vektörel mücadeleyi yılın 12 ayı aralıksız sürdürüyor. Ekipler, vektörel mücadeleyi, kültürel, fiziksel, biyolojik ve kimyasal olarak gerçekleştiriyor.
ANTALYA (İGFA) - Karasinek, sivrisinek ve hamam böceği başta olmak üzere haşerelerle fiziksel ve kimyasal mücadele yapan Antalya Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı, Antalya ve ilçelerinde çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürüyor.
Ekipler, Antalya merkezi yanı sıra ilçelerde yoğun bir çalışma sürdürüyor. Çevre Sağlı Şube Müdürlüğü Alanya ekipleri, özellikle kırsal mahallelerdeki sulama havuzları ve göletlere gambusya türü balık bırakılarak biyolojik mücadele yürütülüyor.
SİNEKLE BALIKLI MÜCADELE
Alanya'da 236 personel ve 18 araçla vektörel mücadele çalışmaları yapılırken, gambusya balığının sivrisinek larvaları ile beslenmesi nedeniyle çalışma kapsamında 3 kişiden oluşan ekip Alanya'nın kırsal mahallelerinde çalışmalarını sürdürüyor.
Ekip, tarımsal sulama havuzlarına gambusya balıklarını bırakarak sivrisineklerin üremesinin önüne geçiyor. Biyolojik mücadele olan bu yöntemle hem sular temiz kalıyor, hem de çevre, doğa ve canlılara zarar verilmemiş oluyor.
TERMAL SİSLEME VE İLAÇLAMA
Öte yandan kanalizasyon ve yağmur giderleri ile çöp konteynerlerine de termal sisleme ve ilaçlama yapılarak kimyasal yöntemle vektörel mücadele gerçekleştiriliyor.
Sahadaki ekipler zaman zaman vatandaşları da eğiterek mücadele faaliyeti yapıyor. Çöp konteynerlerinde karasinekle mücadele çalışması yapan ekipler, geceleri de ULV araçları ile sivrisinek ve yakarca mücadelesi gerçekleştiriyor.
Uluslararası öğrenciler Sakarya’yı gezdi
Bakan Bolat: Türkiye, Gümrük Birliği sayesinde AB ekonomik alanının üyesi konumunda
İstanbul Beylikdüzü'nde anne ve çocuklar tatil arasında
Sakarya'da gezici umut atölyesi mahalle mahalle umut taşıyor
Gürsu Erzurumlular Derneği'nden geleneksel buluşma
Manisa Çaybaşı Deresi’nde temizlik çalışması
- Cuma 32.6 ° / 15.5 ° Güneşli
- Cumartesi 34.2 ° / 15.8 ° Güneşli
- Pazar 34 ° / 15.4 ° Güneşli


