BELEDİYE365 18.03.2025 07:55:38 0
Antalya’nın en büyük arıtma tesisi yenileniyor

Antalya’nın en büyük arıtma tesisi yenileniyor

Antalya’nın en büyük arıtma tesisi yenileniyor


Hurma Atıksu Arıtma Tesisi’nde kapsamlı çalışma

Antalya Büyükşehir Belediyesi ASAT Genel Müdürlüğü, Hurma Atıksu Arıtma Tesisinde geliştirme ve yenileme çalışması başlattı. Proje kapsamında 300 metrelik tesis içi atıksu iletim hattı yenilenecek, havalandırma havuzunun 10 yıllık bakımlarıyla birlikte güneş panelli otopark yapılacak.

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Antalya’nın en büyük arıtma tesisi olan Hurma Atıksu Arıtma Tesisinde, çalışmalar kapsamında 300 metre uzunluğundaki hatta bulunan 2500’lük FKS boru yerine, beton kutu menfez yapılacak.

Çalışmalar kapsamında ayrıca belirli aralıklarla rutin temizlik ve bakımları yapılan havalandırma havuzunda da genel bakım gerçekleştirilecek. Tamamıyla boşaltılan havuzda, detaylı temizlik ve difüzör yenileme çalışmaları sürdürülüyor.

Çalışmalar dahilinde kapalı bir otopark yapılması da planlanıyor. Yeni yapılacak olan otoparkın üst bölümüne konulacak olan güneş paneli sistemiyle birlikte, yıllık 200 bin TL’lik enerji tasarrufu yapılacak. Ayrıca, yıllar içerisinde deforme olan tel çitler ve bazı binalarda da tadilat işlemi gerçekleştirilecek.

ÇALIŞMALAR AKSAMADAN DEVAM EDİYOR

Günlük 210 bin metreküp kapasitesi olan tesiste, her gün 1 milyon kişinin kullandığı su arıtılıyor. Yapılmakta olan yenileme çalışmalarında, sağlanan alternatif yollar sayesinde, tesisin rutin çalışmaları aksatılmıyor. Saniyede 120 damacanadan fazla su arıtımı gerçekleştirilen tesiste, geliştirme çalışmalarının yatırım bedeli yaklaşık 120 milyon TL.

GÜNLÜK 210 BİN METREKÜP SU ARITILIYOR

Antalya Büyükşehir Belediyesi ASAT Genel Müdürlüğü Atıksu Arıtma Dairesi Başkanı Murat Mert Otuzaltı, tesiste günlük 210 bin metreküp atıksu arıtma işleminin gerçekleştirilmekte olduğunu belirterek, “Zaman içinde oluşan dezenformasyon sonucunda bazı çökmeler oldu. Tesis içerisinde bazı yenileme çalışmaları yapmamız gerekti. Yapılacak olan yenileme çalışmaları için bir ihale yapıldı. Bu ihale kapsamında yaklaşık olarak 300 metrelik tesis işi atıksu iletim hattını yeniliyoruz” dedi.

GÜNEŞ PANELLİ OTOPARK

Yapılacak yenileme ve iyileştirme çalışmaları hakkında da bilgi veren Otuzaltı şunları söyledi: “Normal şartlarda bu hatta 2500lük FKS boru bulunuyordu. Şimdiyse bunu beton kutuya çeviriyoruz. Ayrıca bu tesisin uzun zamandır ihtiyacı olan bir otopark inşa edeceğiz. Otoparkın üzeri kapatılacak ve güneş enerji sistemi kurulacak. Bu sayede yaklaşık 200 bin TL’lik bir tasarruf sağlanacak. Yenilenebilir enerjileri projelerimize ekleyip, enerji tasarrufu sağlamaya devam etmek istiyoruz. Toplam yatırım bedelimiz yaklaşık 120 milyon TL’dir. Tesisimizde ayrıca 46 bin 140 metreküp hacmindeki havalandırma havuzumuzun da 10 yıllık bakımı yapılıyor. Havuz tamamen boşaltılmış durumda ve çalışmalar hızla sürüyor. Yapılan bu çalışmalar, rutin çalışmalarımızı engellememektedir. Bakımı ve tadilatı yapılan her ünitenin alternatifleri bulunmaktadır. Çalışmalarımız tam kapasite devam etmektedir.”


Antalya,Antalya Belediyesi
belediye365.com


Büyükşehir Türkoğlu’nda Yolları Yeniliyor
Başkan Geçit, “Çanakkale Zaferi Emsalsiz Bir Kahramanlık Destanıdır”
YALOVA'NIN ATALIK TOHUMLARI BURSA'DA TANITILDI
Büyükşehir’in ‘Tesisat Sizden, Kombi Bizden’ Projesi 2025 Yılı Başvuruları Başladı
Side Limanı'nda geleceğe miras hayat buluyor
Uludağ İçecek'te yeni yapılanma
Atakum Belediyesinden Şeref Aydın’a muhteşem uğurlama
Sakarya’da yaşlılar YADEM’le çok mutlu: Yine yalnız bırakmadılar…
Dünya Ahıskalılar Birliği, iftar programı düzenledi
Uludağ İçecek yönetiminde yeni yapılanma
İstanbul Bakırköy'den Ramazan dayanışması
Ankara Üniversitesinde 8 bin öğrenci iftar sofrasında buluştu
1,2 milyar TL'lik SED ödemeleri tamam
İzmir Bornova’nın doğal zenginliği gün yüzüne çıkıyor
BAŞKANIMIZ KÖMÜRCÜ MAHALLE SAKİNLERİYLE BİR ARAYA GELDİ
Büyükşehir, Yedikuyular ve Bertiz’e Ulaşım Sağlayan Yolda Çalışmalarını Sürdürüyor
İzmir'den İsviçre ile geri dönüşümde iş birliği
Omuz ağrısını hafife almayın

Büyükşehir Türkoğlu’nda Yolları Yeniliyor

Başkan Geçit, “Çanakkale Zaferi Emsalsiz Bir Kahramanlık Destanıdır”

YALOVA'NIN ATALIK TOHUMLARI BURSA'DA TANITILDI

Büyükşehir’in ‘Tesisat Sizden, Kombi Bizden’ Projesi 2025 Yılı Başvuruları Başladı

Side Limanı'nda geleceğe miras hayat buluyor

Uludağ İçecek'te yeni yapılanma

  • Salı 6.6 ° / 0.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Çarşamba 4.7 ° / -2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 6.8 ° / -1.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 27 22 0 5 41 71
2.Fenerbahçe 26 19 2 5 40 62
3.Samsunspor 27 15 6 6 14 51
4.Beşiktaş 26 12 6 8 13 44
5.Eyüpspor 27 12 7 8 11 44
6.Gazişehir Gaziantep 26 11 10 5 1 38
7.Göztepe 26 10 9 7 10 37
8.İstanbul Başakşehir 26 10 10 6 4 36
9.Trabzonspor 26 9 9 8 12 35
10.Kasımpaşa 27 8 8 11 -5 35
11.Rizespor 27 10 14 3 -12 33
12.Antalyaspor 27 9 12 6 -21 33
13.Konyaspor 27 8 12 7 -7 31
14.Alanyaspor 27 8 12 7 -9 31
15.Bodrum FK 27 8 13 6 -9 30
16.Sivasspor 27 7 14 6 -12 27
17.Kayserispor 26 6 11 9 -19 27
18.Hatayspor 26 4 15 7 -17 19
19.Adana Demirspor 26 2 20 4 -35