BELEDİYE365 25.07.2025 01:39:33 0
Antalya’nın tüm ilçelerinde haşereyle mücadele sürüyor

Antalya’nın tüm ilçelerinde haşereyle mücadele sürüyor

Antalya’nın tüm ilçelerinde haşereyle mücadele sürüyor


1700 personel 7/24 ilaçlama çalışması gerçekleştiriyor

Antalya Büyükşehir Belediyesi, iklim değişikliğinin etkisiyle son yıllarda artış gösteren istilacı Asya Kaplan Sivrisineği’ne karşı biyolojik mücadele yöntemleriyle desteklenen, çevre ve insan sağlığını önceleyen bir yaklaşımla çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda merkez ve 19 ilçede Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı’na bağlı Çevre Sağlığı Şube Müdürlüğü ekiplerinin ilaçlama çalışmaları aralıksız devam ediyor. Saha ekipleri, akarsular üzerinde de etkin mücadele yürütüyor. Teknelerle gerçekleştirilen çalışmalarda, hem kıyı kenar şeritlerinde hem de su yüzeyinde larva odaklı ilaçlama yapılıyor. Kullanılan larvasit içerikli biyolojik ürünler, hedef dışı canlılara zarar vermeyen, onaylı çevre dostu formülasyonlardan oluşuyor.
SİVRİSİNEKLERDE BİLİMSEL VE İSTATİSTİKSEL ARTIŞ YOK
Antalya Büyükşehir Belediyesine çevre ilaçlaması konusunda danışmanlık yapan Akdeniz Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hüseyin Çetin, son dönemde kamuoyunda oluşan “sinekler arttı” algısının, bilimsel verilerle örtüşmediğini belirtti. Asya Kaplan Sivrisineği gibi istilacı türlerde artış gözlemlendiğini, ancak diğer haşere türlerinde istatistiksel bir artışın söz konusu olmadığını belirten. Çetin “Her yıl olduğu gibi 2024 ve 2025 Haziran aylarını karşılaştırmalı olarak inceledik. Bilimsel ve istatistiksel verilerde belirgin bir artış tespit edilmedi” diye konuştu.
ASYA KAPLAN SİVRİSİNEĞİ UYARISI
Son yıllarda Türkiye genelinde yayılım gösteren istilacı sivrisinek türü olan Asya Kaplan Sivrisineği'ne dikkat çeken Prof. Dr. Çetin, bu türün belediyenin düzenli olarak ilaçladığı fosseptik, rögar ve kanalizasyon gibi alanlarda değil, daha çok sitelerde, kuytu alanlarda, bahçelerde biriken durgun sularda ürediğini belirtti. Haşereyle mücadelede vatandaşlara düşen görevler de olduğunu söyleyen Çetin şöyle konuştu: “Asya Kaplan Sivrisineği’nin yumurtaları altı ay kuraklığa dayanabiliyor. Özellikle kova, varil, otomobil lastiği gibi su birikebilecek alanlar büyük risk taşıyor. Vatandaşlarımızdan bu kapları boşaltmalarını ya da düzenli temizlemelerini istiyoruz. Hayvan sulukları da haftalık olarak boşaltılıp temizlenmeli. Bu, hem haşere kontrolü hem de hayvan sağlığı açısından önemli.” 
VATANDAŞLAR DUYARLI OLMALI
Bazı bölgelerde ilaçlama ekiplerin konutlara erişiminde sorunlar yaşadığını söyleyen Prof. Dr. Çetin, “Yüksek duvarlar, kilitli bahçeler, tel örgüler ve saldırgan köpeklerin bulunduğu alanlara ekipler giremiyor. Vatandaşlarımızı daha duyarlı olmaya davet ediyoruz. İlaçlama ekiplerinin görevlerini sağlıklı bir şekilde yerine getirebilmeleri için onlara yardımcı olunmalı” dedi.


Antalya,Antalya Belediyesi
belediye365.com


Kahramanmaraş'ta Mezarlık Bakım ve Peyzaj Çalışmaları Devam Ediyor
Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, Erasmus+ Programı Katılımcılarını Ağırladı
Eski Cezaevi Yeni Yaşam Merkezi Projesinde Önemli Aşamalar Kaydedildi
UNESCO Tescilli Masal Anası Fatma Önkol'un Mirası Kahramanmaraş'ta Konuşuldu
Kayseri'de Kartal Katlı Kavşağı Projesi İçin Yağmur Suyu Hattı Çalışmaları İncelendi
Aksaray'ın Kültürel Mirası Restorasyonlarla Geleceğe Aktarılıyor
Küçükçekmece Belediyesi, 42. TÜYAP Kitap Fuarı'nda Kültür Yayınlarıyla Yer Aldı
SASKİ, Geyve Doğantepe'de Yeni İçme Suyu Kaynağı Buldu
Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Camikebir Bölgesinde Esnaf Ziyaretlerini Sürdürdü
Yazar Mustafa Köneçoğlu, Andırın'da Öğrencilerle Söyleşi Gerçekleştirdi
7. Uluslararası Mersin Maratonu'nda Rekorlar Kırıldı
Van'da Sebze Hali Kavşağı Trafik Düzenlemesine Başlandı
Hz. Mevlâna, Vuslatının 752. Yıl Dönümünde Kahramanmaraş'ta Anıldı
Diyarbakır'da Muharebe Kavşağı'nda Trafik Bekleme Süresi 70 Saniye Kısalacak
3. Amed Uluslararası Film Festivali Altıncı Gününde Yoğun İlgiyle Devam Ediyor
Kahramanmaraş'ta 'Ölü Ozanlar Derneği' Tiyatro Oyunu Sahnelendi
Van Büyükşehir Belediyesi, Kırsaldaki Öğrencileri Sosyal Etkinliklerle Buluşturuyor
Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah Durbay vefat etti

Kahramanmaraş'ta Mezarlık Bakım ve Peyzaj Çalışmaları Devam Ediyor

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, Erasmus+ Programı Katılımcılarını Ağırladı

Eski Cezaevi Yeni Yaşam Merkezi Projesinde Önemli Aşamalar Kaydedildi

UNESCO Tescilli Masal Anası Fatma Önkol'un Mirası Kahramanmaraş'ta Konuşuldu

Kayseri'de Kartal Katlı Kavşağı Projesi İçin Yağmur Suyu Hattı Çalışmaları İncelendi

Aksaray'ın Kültürel Mirası Restorasyonlarla Geleceğe Aktarılıyor

  • Pazar 12 ° / 2.6 ° Güneşli
  • Pazartesi 9.7 ° / 2.1 ° false
  • Salı 12.7 ° / 2.5 ° Güneşli

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 16 12 1 3 24 39
2.TRABZONSPOR A.Ş. 15 10 1 4 14 34
3.FENERBAHÇE A.Ş. 15 9 0 6 18 33
4.GÖZTEPE A.Ş. 15 7 3 5 9 26
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 15 7 4 4 7 25
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 15 6 2 7 6 25
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 15 6 4 5 -1 23
8.KOCAELİSPOR 15 5 6 4 -3 19
9.CORENDON ALANYASPOR 16 3 4 9 -1 18
10.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 16 4 6 6 -3 18
11.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 15 4 6 5 3 17
12.TÜMOSAN KONYASPOR 15 4 7 4 -4 16
13.GENÇLERBİRLİĞİ 16 4 9 3 -4 15
14.KASIMPAŞA A.Ş. 16 3 7 6 -7 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 16 4 9 3 -14 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 16 2 6 8 -17 14
17.İKAS EYÜPSPOR 16 3 9 4 -11 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 15 2 11 2 -16 8