YAŞAM 18.06.2026 11:19:49 0
Artvin Ticaret Borsası Arhavi’de istişare toplantısı düzenledi

Artvin Ticaret Borsası Arhavi’de istişare toplantısı düzenledi

Artvin Ticaret Borsası Arhavi’de istişare toplantısı düzenledi


Artvin Ticaret Borsası, ilçelerde yürüttüğü istişare toplantıları kapsamında Yusufeli ve Ardanuç’un ardından üçüncü toplantısını Arhavi’de düzenledi.

Bayram SARAYOĞLU / ARTVİN (İGFA) - Arhavi Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıya, Artvin Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Osman Akyürek, Arhavi Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Atıf Kesim, Arhavi ÇAYKUR Çay Fabrikası Müdürü Nihat Yaylacı, Yeşil Arhavi Çay Gıda Ticaret Ltd. Şti. Sahibi Cem Sönmez, Artvin Ticaret Borsası Meclis Başkanı Ömer Hacıoğlu, yönetim kurulu üyeleri Yener Balkaya, Hakan Ermiş, Şenol Çelebi, Serhan Aydemir ile borsanın tescil memuru Eda Kurul katıldı.

Toplantıda katılımcılara Artvin Ticaret Borsası'nın yürüttüğü çalışmalar, faaliyet alanları ve üyelere sunulan hizmetler hakkında bilgi verildi. Üyelerin sektörel sorunları, beklentileri ve talepleri dinlenerek çözüm önerileri değerlendirildi.

Özellikle bölgenin en önemli tarımsal ürünlerinden biri olan çay başta olmak üzere tarım sektörüne yönelik mevcut durum, üreticilerin karşılaştığı sorunlar ve önümüzdeki dönemde hayata geçirilebilecek projeler üzerine görüş alışverişinde bulunuldu.

Artvin Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Osman Akyürek, istişare toplantılarının amacının üyelerle doğrudan temas kurarak sorunları yerinde dinlemek ve çözüm süreçlerine katkı sağlamak olduğunu belirterek, toplantıya katılan tüm paydaşlara teşekkür etti.

Arhavi'nin çay ve tarım sektöründeki önemli konumuna dikkat çeken Akyürek, sektörün gelişimine katkı sunacak çalışmaları ilgili kurum ve kuruluşlarla iş birliği içerisinde sürdürmeye devam edeceklerini ifade etti.

Artvin Ticaret Borsası’nın kuruluşunun üzerinden yaklaşık 16 ay geçtiğini belirten Akyürek, borsa olarak toplantılarını yalnızca kendi binalarında değil, üretimin olduğu her noktada gerçekleştirmeye önem verdiklerini söyledi.

Amaçlarının hem kurumu tanıtmak hem de Artvin’de üretimi teşvik ederek kaliteyi artırmak olduğunu ifade eden Akyürek, ilin en önemli tarımsal ürünü olan çayın daha verimli ve kaliteli üretilmesi gerektiğini vurguladı.

Akyürek, Artvin’in yıllık yaklaşık 160 bin tonluk çay üretim kapasitesine sahip olduğunu, ancak 2025 verilerine göre bunun yalnızca 128 bin tonunun il içerisinde işlendiğini belirtti.

Yaklaşık 28 bin ton çayın kayıt dışı kaldığını söyleyen Akyürek, “Çay tarlalarından kamyonlarla gelip çayı alan özel çay fabrikaları, bunları hiçbir kayıt altına almadan kendi fabrikalarına götürmekte. Borsaya tescil ettirmiyor, herhangi bir kayıt altına alınmıyor. Bu, ilimizin çok önemli bir ekonomik kaybı. Burada bunun önüne geçebilmenin yolları nelerdir diye sorulduğunda, çay fabrikalarının mutlaka teknolojik olarak yenilenmesi, Kavak'ta yapılması planlanan çay fabrikasının bir an önce yapılmasını teşvik etmek istiyoruz” dedi.

Tarım ve Orman Bakanlığı ile milletvekillerinin desteğinin önemine değinen Akyürek, çayın yanı sıra fındık ve diğer tarımsal ürünlerin de ön plana çıkarılması gerektiğini belirtti.



OMP müşterilerinden 9’u 2026 Gartner Top 25 listesine girdi
Sakarya'da bilim çocukları ödüllerine kavuştu
‘Okuyan Artvin’ projesi marka tesciliyle koruma altında
Kocaeli'de Pişmaniye Festivali’nin maskotu aranıyor
Bursa Yıldırım’da Bağlaraltı Kadın Spor Merkezi kapılarını açtı
Trabzon’da Kültür ve Sanat Festivali renkli görüntülerle başladı
Denizli’de çölyak hastalarına glütensiz destek
Erzurum Narman’da doğa ve spor buluşması
Kocaeli İzmit'te Babalar Günü’ne sevgi dolu kutlama
Konya Selçuklu'da vatandaş soruyor, başkan cevaplıyor
Balıkesir'de vatandaş memnuniyeti odaklı eğitim
Girişimci Kadınlar Bursa’da dijital ticaretle buluştu
Antalya'da Kaş Sütleğen'e 4 tonluk süt soğutma tankı
Başkent akşamları “Çayyolu Yaz Sahnesi” ile şenleniyor
Kocaeli'de Körfez Aqua Kıtalar Akvaryumu kapılarını açıyor
Ordu’da Başkan Güler vatandaşlarla buluştu
NATO Zirvesi üzerinden siber dolandırıcılık uyarısı... Sahte mesajlara dikkat!
Sınırda dev uyuşturucu operasyonu

OMP müşterilerinden 9’u 2026 Gartner Top 25 listesine girdi

Sakarya'da bilim çocukları ödüllerine kavuştu

‘Okuyan Artvin’ projesi marka tesciliyle koruma altında

Kocaeli'de Pişmaniye Festivali’nin maskotu aranıyor

Bursa Yıldırım’da Bağlaraltı Kadın Spor Merkezi kapılarını açtı

Trabzon’da Kültür ve Sanat Festivali renkli görüntülerle başladı

  • Perşembe 28.7 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 28.7 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Cuma 22.5 ° / 14.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 34 24 5 5 47 77
2.FENERBAHÇE A.Ş. 34 21 2 11 40 74
3.TRABZONSPOR A.Ş. 34 20 5 9 22 69
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 34 17 8 9 19 60
5.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 34 16 9 9 23 57
6.GÖZTEPE A.Ş. 34 14 7 13 10 55
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 34 13 9 12 1 51
8.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 34 10 13 11 -6 41
9.TÜMOSAN KONYASPOR 34 10 14 10 -7 40
10.KOCAELİSPOR 34 9 15 10 -12 37
11.CORENDON ALANYASPOR 34 7 11 16 0 37
12.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 34 9 15 10 -15 37
13.KASIMPAŞA A.Ş. 34 8 15 11 -16 35
14.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 34 9 18 7 -11 34
15.İKAS EYÜPSPOR 34 8 17 9 -15 33
16.HESAP.COM ANTALYASPOR 34 8 18 8 -22 32
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 34 6 16 12 -35 30
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 34 8 20 6 -23 30