GÜNDEM 23.03.2025 12:17:59 0
Bakan Tekin: Okullardaki personel yetersizliği

Bakan Tekin: Okullardaki personel yetersizliği 'hizmet alımı' ile çözülecek

Bakan Tekin: Okullardaki personel yetersizliği 'hizmet alımı' ile çözülecek


Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, okullardaki personel yetersizliği sorununun yeni dönemde "hizmet alımı yöntemi"yle çözüleceğini açıkladı.

ANKARA (İGFA) - Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Habertürk TV'de katıldığı canlı yayında gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.

Bakan Tekin, "Okullarda istihdam edilen personelle ilgili talepler var. Bununla ilgili düzenlemeniz var mı?" sorusu üzerine, okullarda kadrolu personelin yanı sıra Toplum Yararına Çalışma Programı kapsamında çalışan görevliler ve İş Gücü Uyum Programı kapsamında kısmi zamanlı çalışma esasına dayanan çalışanlar ile geliri olan okul aile birlikleri üzerinden istihdam edilen temizlik ve güvenlik personeli olduğunu kaydetti.

Okullarda yaklaşık 50 bin kadrolu personel olduğunu ama bunun yeterli gelmediğini dile getiren Bakan Tekin, 2024'ün yaz aylarında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının kısmi zamanlı çalışmayı yaygınlaştırmak amacıyla Uyum Programı'nı hayata geçirdiğini, bunun belli ilerdeki okullarda çalıştığını ancak bazı illerde sorun yaşandığını, bunun üzerine Toplum Yararına Çalışma Programı üzerinden istihdam yapılarak sorunun çözüldüğünü anlattı.

Bakan Tekin, söz konusu programın normal şartlarda biteceğini ancak Bakanlıkla konuşarak eğitim öğretim yılı sonuna kadar uzattıklarını aktararak, "Cumhurbaşkanı Yardımcımız Cevdet Yılmaz ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız da dahil ilgili bakanlarımızla oturduk. Toplum Yararına Çalışma Projesi kapsamında önümüzdeki şubat, yani 2025-2026 eğitim öğretim yılının birinci dönemin sonuna kadar okullarımızdaki temizlik hizmetlerinin bu şekilde devam etmesini kararlaştırdık. Yeni dönemde de Millî Eğitim Bakanlığına özgü bir hizmet alımı yöntemiyle sorunu çözmek üzere uzlaştık. Şimdi bunun hazırlıklarını yapıyoruz. Hizmet alımına benzer bir yöntemi - ilgili bakanlıklarla yasal altyapısını da çalışıyoruz - valilikler, kaymakamlıklar üzerinden hizmet satın alıp okullardaki temizlik ihtiyacını karşılayacağız." diye konuştu.

"Belediyelerin okulların içerisindeki eksiklikleri gidermesi sorun mudur?" sorusu üzerine Tekin; belediyelerin hangi konu, standartlar ve personelle okullara destek olacağının belirli bir protokol kapsamında yapılmasının hiçbir sorun oluşturmayacağını söyledi.



Minibüsçülerle sahur sofrasında buluştu!
Mamak Belediyesi’nden İlaçlama Seferberliği
Başkan Büyükkılıç’tan “Kadir Gecesi” Mesajı
Karacabey Gölecik Barajı milli ekonomiye 590 milyon TL katkı sağlayacak
İzmir Narlıdere’de ibadethanelere bayram temizliği
İzmir Karabağlar’da bayram öncesi sokaklar değil, Bozyaka Pazaryeri kullanılacak
Bursa'da Başkan Yılmaz, sahuru gençlerle yaptı
Kartal Belediyesi Sanat Akademisi Resim Bölümü Yetenek Sınavlarına Yoğun İlgi
“Daima yanınızda olmaya devam edeceğiz”
Şehit ailelerine anlamlı ziyaret
Emeklinin gözü TBMM'de... Beklenen kanunun ilk 4 maddesi geçti
Bursa Yıldırım’da 625 patili dost sıcak yuvaya kavuştu
ÇOCUKLAR TRABZON’DAN EKREM AMCALARINA UMUT DOLU MESAJLAR GÖNDERDİ: ‘ARKAMIZ DEĞİL AMA DİRENİŞİMİZ SAĞLAM’
Bilecik Valisi Aygöl traktörün başına geçti!
Kocaeli'de empati ve duygusal dayanıklılık konuşuldu
KONAKLI’DA 10 DÖNÜMLÜK ARAZİ HALKIN KULLANIMINA AÇILDI
ERZURUM GASTRONOM EHRݒ UNVANIYLA UNESCOYA GRD
Antalya'da Kırcami müjdesi: "Bir an önce inşaatlara başlayın"
Minibüsçülerle sahur sofrasında buluştu!
Mamak Belediyesi’nden İlaçlama Seferberliği

Mamak Belediyesi’nden İlaçlama Seferberliği

Başkan Büyükkılıç’tan “Kadir Gecesi” Mesajı

Karacabey Gölecik Barajı milli ekonomiye 590 milyon TL katkı sağlayacak

İzmir Narlıdere’de ibadethanelere bayram temizliği

İzmir Karabağlar’da bayram öncesi sokaklar değil, Bozyaka Pazaryeri kullanılacak

Bursa'da Başkan Yılmaz, sahuru gençlerle yaptı

  • Çarşamba 24.1 ° / 11.6 ° false
  • Perşembe 24.5 ° / 11.4 ° Güneşli
  • Cuma 19.9 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 27 22 0 5 41 71
2.Fenerbahçe 26 19 2 5 40 62
3.Samsunspor 27 15 6 6 14 51
4.Beşiktaş 26 12 6 8 13 44
5.Eyüpspor 27 12 7 8 11 44
6.Gazişehir Gaziantep 26 11 10 5 1 38
7.Göztepe 26 10 9 7 10 37
8.İstanbul Başakşehir 26 10 10 6 4 36
9.Trabzonspor 26 9 9 8 12 35
10.Kasımpaşa 27 8 8 11 -5 35
11.Rizespor 27 10 14 3 -12 33
12.Antalyaspor 27 9 12 6 -21 33
13.Konyaspor 27 8 12 7 -7 31
14.Alanyaspor 27 8 12 7 -9 31
15.Bodrum FK 27 8 13 6 -9 30
16.Sivasspor 27 7 14 6 -12 27
17.Kayserispor 26 6 11 9 -19 27
18.Hatayspor 26 4 15 7 -17 19
19.Adana Demirspor 26 2 20 4 -35