Balıkesir’de çocuklar Çevre Bilim Akademisi’nde
Balıkesir’de çocuklar Çevre Bilim Akademisi’nde
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Çevre Eğitim ve Bilim Merkezi tarafından düzenlenen Çevre Bilim Akademisi, çocukları eğlenceli ve öğretici atölyelerle buluşturuyor.
BALIKESİR (İGFA) - Balıkesir'de yaz tatilini verimli geçirmek isteyen minik katılımcılar, programın ilk etkinliği olan Su Döngüsü Atölyesi ile yaşamın özü suyun önemini keşfederken, eğitici etkinliklerle de keyifli vakit geçirdi.
Atölye kapsamında çocuklar, suyun doğadaki yolculuğunu keşfederek kendi su döngüsü çalışmalarını tasarladı. Gerçekleştirilen deneylerle suyun buharlaşma, yoğunlaşma ve yağış süreçlerini uygulamalı olarak gözlemleyen öğrenciler, eğitici oyunlarla öğrendiklerini pekiştirme fırsatı buldu.
ÇOCUKLARA ÇEVRE BİLİNCİ AKTARILACAK
Çevre Bilim Akademisi, 5-7 yaş, 8-10 yaş ve 11-14 yaş olmak üzere üç farklı yaş grubuna hitap edecek aktivitelerden oluşuyor. Saat 10.00 ve 14.00 olmak üzere iki seanstan oluşacak.
Akademide, 5-7 yaş grubu katılımcılar her pazartesi, 8-10 yaş grubu katılımcılar her Çarşamba, 11-14 yaş grubu katılımcılar ise her Cuma eğitim görecek.
Toplamda 5 hafta sürecek olan Çevre Bilim Akademisi boyunca çocuklar; çevre, iklim değişikliği ve sıfır atık başta olmak üzere sürdürülebilir yaşam konusunda farkındalık kazandırılarak birbirinden farklı atölyelerde bir araya gelecek. Çocukların bilimsel düşünme becerilerini geliştirmeyi amaçlayan etkinliklerde, uygulamalı çalışmalar ve eğlenceli içeriklerle öğrenme deneyimi desteklenecek.
Giresun Belediyesi’nden yıkama harekatı
MEB'den YKS tercihinde rehber olacak kılavuz
12 ülkeden dansçılar Samsun'da Başkan Doğan’ı ziyaret etti
TTB'den Sağlık Raporları Yönetmeliği'nin iptaline dava
Kocaeli Çayırova’da Yaz Spor Okulları çocukları sporla buluşturuyor
Kartlı ödeme tutarı yüzde 50 arttı
- Salı 35.8 ° / 18.5 ° Güneşli
- Çarşamba 35 ° / 18.7 ° Güneşli
- Perşembe 29.4 ° / 16.6 ° Güneşli


