BELEDİYE365 9.02.2025 23:15:22 0
Başkan Bozbey: Bursa’nın UNESCO üyeliğini ön plana çıkaracağız

Başkan Bozbey: Bursa’nın UNESCO üyeliğini ön plana çıkaracağız

Başkan Bozbey: Bursa’nın UNESCO üyeliğini ön plana çıkaracağız


BASIN BÜLTENİ

Başkan Bozbey: Bursa’nın UNESCO üyeliğini ön plana çıkaracağız

BURSA – Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ‘Rekortmen Gezginler Söyleşisi’nin konukları, Unesco Dünya Mirası Listesi’nde bulunan bin iki noktayı ziyaret ederek dünya rekoru kıran Dünya Miras Gezginleri Derneği Başkanı Atilla Ege ve Nihal Ege oldu.

Tarih başkenti olan Bursa’da geçmişin izlerini geleceğe taşıyan Bursa Büyükşehir Belediyesi, Kent Tarihi ve Tanıtımı Dairesi Başkanlığı Müzeler Şube Müdürlüğü aracılığıyla ‘Unesco Dünya Mirasları Rekortmen Gezginler Söyleşisi’ gerçekleştirildi. Merinos Bursa Müze Etkinlik Salonu’nda düzenlenen etkinliğe, Unesco Dünya Miras Listesi’ne girmiş olan bin iki noktayı ziyaret ederek dünya rekoru kıran Dünya Miras Gezginleri Derneği Başkanı Atilla Ege ve 122 ülkede bulunan 874 Dünya Mirası'nı görerek kadınlar arası dünya birincisi olan Nihal Ege konuşmacı olarak katıldı. Programa, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in yanı sıra Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Yıldız, Bursa İl Kültür ve Turizm Müdürü Dr. Kamil Özer, Kent Tarihi ve Tanıtımı Dairesi Başkanı Güney Özkılınç, Bursa Unesco Derneği Başkanı İlker Özarslan ve Bursalılar katıldı.

Gördüklerini ve deneyimlerini Bursalılarla paylaşan, Atilla Ege ve Nihal Ege, dünya miraslarının korunması ve keşifleri üzerine ilham verici bir sohbet gerçekleştirdi. Bursa’nın sahip olduğu UNESCO ambleminin kentin giriş ve çıkışlarına, taksilerine ve otellerine yerleştirmesi gerektiğini vurgulayan Atilla Ege ve Nihal Ege, bu tür adımların uluslararası tanıtım açısından önemli olduğunun altını çizdi.

‘’Turistler bir tarih başkentini ziyaret ettiklerinin farkına varacak’’
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, rekortmen gezginler Nihal Ege ve Atilla Ege’nin tecrübelerinden istifade ettiklerini belirtti. 8500 yıllık tarihi ve kültürel birikime sahip olan Bursa’nın, yemekleri, tarihi ve doğal güzellikleri gibi birçok yönüyle UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne girmesini hedeflediklerini ifade eden Başkan Mustafa Bozbey, “Osmanlı’nın ilk başkenti olan Bursa’nın tarihi zenginliklerini değerlendirerek daha çok bölgesiyle UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer almasını istiyoruz. Böylece uluslararası arenada tanınırlığını artırabiliriz. Bu konudaki çalışmalarımıza hız kazandıracağız. 2014 yılından bu yana Cumalıkızık, Sultan Türbeleri ve Hanlar Bölgesi ile Dünya Mirası Listesi’nde yer alıyoruz. Fakat kentin tanıtımında UNESCO amblemi kullanılmamış. Bu etkinlik sayesinde eksikliğimizi fark ettik. Hemen çalışmalarımıza başlıyoruz. Bursa’nın UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer aldığını gösteren amblemleri kentin farklı noktalarına yerleştireceğiz. Bursa’nın UNESCO üyeliğini ön plana çıkaracağız. Turistlerin de bir tarih başkentini ziyaret ettiklerinin farkına varmalarını sağlayacağız. Böylece turistlerin Bursa’da daha çok vakit geçirmesini, geceleme süresinin artmasını hedefliyoruz” dedi.

BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ
BASIN YAYIN VE HALKLA İLİŞKİLER DAİRESİ BAŞKANLIĞI


Bursa,Bursa Belediyesi
belediye365.com



Sakarya'dan okullarda ağızlara 'bin neşe'
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ikiz kulelere ziyaret
Üniversiteliye 15.162 TL! İŞKUR Gençlik başvuruları başladı
ADALET BAKANI TUNÇ'TAN, HUKUK FAKÜLTELERİNE İLİŞKİN AÇIKLAMA
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı dijital mecrada çocuklara yönelik 450 zararlı içeriğe "dur" dedi
Bursa Osmangazi'de okul önlerine hız kesici kasis
Nohut, kuru fasulye ve mercimek Türk mutfağının baş tacı
-LİGİN 20. HAFTASINDA BOZÜYÜK BELEDİYESİ EĞİTİM SPOR: 3  VAKIFBANK: 0
ŞUBAT AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTIMIZI GERÇEKLEŞTİRDİK
Adıyaman'da uyuşturucu operasyonu
Malatya'ya 1,11 milyar liralık çevre yatırımı
ÇAK-TİM’den okullarda afet farkındalıklarına devam
Adıyaman'da aranan hükümlü tutuklandı
MEHMET ÜMİT KÜÇÜKKAYA: İZMİT BELEDİYESİNİN VATANDAŞA BAŞ SAĞLIĞI DİLEME HAKKI VAR
BÜYÜYEN KARAKÖPRÜ’DE YENİ YOLLAR AÇILIYOR
Soğuk duş almanın faydaları nelerdir?
İletişim'in binasına uluslararası ödül
BAŞKAN DR. NİYAZİ NEFİ KARA’YA “SÜRDÜRÜLEBİLİR ÇEVRE” ÖDÜLÜ

Sakarya'dan okullarda ağızlara 'bin neşe'

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ikiz kulelere ziyaret

Üniversiteliye 15.162 TL! İŞKUR Gençlik başvuruları başladı

ADALET BAKANI TUNÇ'TAN, HUKUK FAKÜLTELERİNE İLİŞKİN AÇIKLAMA

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı dijital mecrada çocuklara yönelik 450 zararlı içeriğe "dur" dedi

Bursa Osmangazi'de okul önlerine hız kesici kasis

  • Pazartesi 5.2 ° / -1.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 5.4 ° / -1.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 2.8 ° / -0.9 ° Yoğun kar yağışlı

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 21 18 0 3 32 57
2.Fenerbahçe 22 17 2 3 35 54
3.Samsunspor 22 13 5 4 13 43
4.Eyüpspor 21 11 4 6 15 39
5.Beşiktaş 21 9 4 8 10 35
6.Göztepe 21 10 7 4 13 34
7.İstanbul Başakşehir 22 9 7 6 9 33
8.Kasımpaşa 22 7 5 10 -2 31
9.Alanyaspor 22 7 8 7 -5 28
10.Rizespor 22 8 11 3 -11 27
11.Trabzonspor 20 6 6 8 10 26
12.Gazişehir Gaziantep 21 7 9 5 -3 26
13.Antalyaspor 22 7 10 5 -16 26
14.Konyaspor 22 6 10 6 -7 24
15.Sivasspor 22 6 11 5 -11 23
16.Kayserispor 21 4 9 8 -19 20
17.Bodrum FK 21 4 13 4 -14 16
18.Hatayspor 22 1 14 7 -19 10
19.Adana Demirspor 21 2 17 2 -30 5