BELEDİYE365 13.09.2025 04:27:41 0
Başkan Görgel; “Kahramanmaraş Alt ve Üst Yapısıyla Şehirlere Örnek Olacak”

Başkan Görgel; “Kahramanmaraş Alt ve Üst Yapısıyla Şehirlere Örnek Olacak”

Başkan Görgel; “Kahramanmaraş Alt ve Üst Yapısıyla Şehirlere Örnek Olacak”


DSİ Bölge Müdürlüğü binasında İl Koordinasyon Toplantısında konuşan Başkan Görgel, “İçmesuyu arzını yaşadığımız kuraklık öncesi durumdan da iyi bir seviyeye geldik. Aynı zamanda şehrimizin yeniden inşası kararlı bir şekilde devam ediyor. Şehrimiz alt ve üst yapısıyla Türkiye’ye örnek olacak” dedi.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, DSİ Bölge Müdürlüğünde gerçekleştirilen Vali Mükerrem Ünlüer’in başkanlık ettiği İl Koordinasyon Toplantısına katıldı. DSİ yatırım ve projeleri, deprem sonrası yeni yerleşim yerleri ve TOKİ konutları ile ilgili mevcut çalışmalar ve birçok yatırım konuları kapsamlı biçimde değerlendirildi. Toplantıya; 66. Hükümet Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişci, DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekilleri Ömer Oruç Bilal Debgici ve Tuba Köksal, AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Muhammet Burak Gül, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Ahmet Şahin, KASKİ Genel Müdürü Necati Çalık ve ilgili kurum amir ve temsilcileri katıldı.

“Kuraklık Öncesi Durumdan Daha Çok Su Temini Sağladık”

Su kaynaklarının sürdürülebilir yönetimi konusunda önemli adımlar atıldığını ifade eden Başkan Görgel, “Şehrimizde bir süredir yaşanan içmesuyu yetersizliğini çözüme kavuşturduk. Mart ayında başladığımız Kılavuzlu Barajı’ndan Ayvalı’ya su iletim projemizi 250 litre olarak 1 Ağustos’ta bitirmiştik, daha sonra 15 Ağustos itibari ile 350 ve akabinde 500 litreye; 1 Eylül itibari ile de bin litreye çıkartmış olduk. Şu anda kuraklık öncesi durumdan daha fazla su teminini sağladık ve bunu 90 gün içerisinde tamamladık. Kuraklık öncesi 700 litre su verebiliyorduk şu anda bu oran bin litre suya ulaştı” diye konuştu.

“Pınarbaşı’nda Yakında Su Alımına Başlanacak”

Şehrin geleceğini güvence altına almak adına yoğun mesai sürdürdüklerini dile getiren Başkan Fırat Görgel, “Şehrimizin asırlardır içmesuyunu karşılayan Pınarbaşı kaynağında önceleri 550 litre, sonraları 200 litre su alınırken bu sene kaynak tamamen kurudu. Orada DSİ ile birlikte yürüttüğümüz çalışma ile beraber kaynağı zenginleştirdik ve birkaç gün sonra oradan da su alımına ve yeniden mahallelerimize su sevkine başlamış olacağız. Şehrimizin su arzı noktasında herhangi bir problemi kalmadı. Zor zamanlar geçirdik. 500 Milyon TL’lik yatırımı 3 ay gibi zaman dilimi içerisinde tamamlamış ve şehre kazandırmış olduk. Bu yatırım aynı zamanda şehrimiz için emniyet sibobu durumunda” ifadelerini kullandı.

“Vatandaşlarımızı Güvenli Yuvalarına Kavuşturacağız

Kahramanmaraş’ın yeniden inşa ve ihyasında titizlikle çalıştıklarını söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Görgel, “6 Şubat depremlerinin ardından şehrimize kazandırdığımız yatırımlar sonucunda Kahramanmaraş bölgenin en hızlı toparlanan şehri oldu. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımız ve TOKİ sayesinde şehrimizin yeniden inşası kararlı bir şekilde ilerliyor. Şehrimizi yeniden ayağa kaldırma sürecinde yerinde dönüşüm projeleri en büyük önceliklerimiz arasında yer alıyor. Hedefimiz, vatandaşlarımızın yeni ve güvenli konutlarına hızla kavuşmalarını sağlamak. Kahramanmaraş’ımızı daha dirençli ve modern bir şehir olarak hep birlikte yeniden inşa edeceğiz” cümlelerini sarf etti.

 


Kahramanmaraş,Kahramanmaraş Belediyesi
belediye365.com


Manisa Büyükşehir Belediyesi Personeline Netcad Eğitimi Verildi
Kayseri Melikgazi'de Gön Han küllerinden doğdu
Yurtta bugün hava nasıl olacak? Doğu Karadeniz'de kuvvetli rüzgâr uyarısı
Kocaeli, Büyükşehir ile kabuk değiştiriyor
Düzce’de tomruk yüklü tır uçuruma yuvarlandı
Memduh Büyükkılıç'tan esnaf ziyaretleri
Kayserili minik şefler mutfağa girdi
Kaybolan Zanaatların Hikayesi Fotoğraflarla Sergilendi
Denizli'de Beslenme Desteği Programı Bir Yılda 4 Bin Öğrenciye Ulaştı
Karabük Otobüs Terminali'nde Modernizasyon Çalışmaları Sürüyor
Osmangazi’de Cengiz Aytmatov Günleri sanat ve edebiyatla taçlandı
Hatay'da Özel Gereksinimli Vatandaşa Polis Ekiplerinden Doğum Günü Sürprizi
Samsun'da Hafriyatta Yeşil Dönüşüm OSB'lerde Yatırımı Hızlandırıyor
Kocasinan'da Evde Bakım Hizmetiyle Yüzler Güldürülüyor
Beslenme yardımı birinci yılında binlerce öğrenciye ulaştı
Çarşamba'da Altyapı Yenileme Çalışmaları Başladı
Yalova Belediyesi 2025 Yılında Tarımsal Üretime Tohum, Fide ve Buğday Desteği Sağladı
Yeni Cuma Parkı yaz aylarında botanik bahçesine dönüşecek

Manisa Büyükşehir Belediyesi Personeline Netcad Eğitimi Verildi

Kayseri Melikgazi'de Gön Han küllerinden doğdu

Yurtta bugün hava nasıl olacak? Doğu Karadeniz'de kuvvetli rüzgâr uyarısı

Kocaeli, Büyükşehir ile kabuk değiştiriyor

Düzce’de tomruk yüklü tır uçuruma yuvarlandı

Memduh Büyükkılıç'tan esnaf ziyaretleri

  • Pazar 12 ° / 2.6 ° Güneşli
  • Pazartesi 9.7 ° / 2.1 ° false
  • Salı 12.7 ° / 2.5 ° Güneşli

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 16 12 1 3 24 39
2.TRABZONSPOR A.Ş. 15 10 1 4 14 34
3.FENERBAHÇE A.Ş. 15 9 0 6 18 33
4.GÖZTEPE A.Ş. 15 7 3 5 9 26
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 15 7 4 4 7 25
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 15 6 2 7 6 25
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 15 6 4 5 -1 23
8.KOCAELİSPOR 15 5 6 4 -3 19
9.CORENDON ALANYASPOR 16 3 4 9 -1 18
10.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 16 4 6 6 -3 18
11.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 15 4 6 5 3 17
12.TÜMOSAN KONYASPOR 15 4 7 4 -4 16
13.GENÇLERBİRLİĞİ 16 4 9 3 -4 15
14.KASIMPAŞA A.Ş. 16 3 7 6 -7 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 16 4 9 3 -14 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 16 2 6 8 -17 14
17.İKAS EYÜPSPOR 16 3 9 4 -11 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 15 2 11 2 -16 8