YAŞAM 12.03.2025 12:25:41 0
Berkin Elvan İzmir Güzelbahçe’de heykeli önünde anıldı

Berkin Elvan İzmir Güzelbahçe’de heykeli önünde anıldı

Berkin Elvan İzmir Güzelbahçe’de heykeli önünde anıldı


Gezi Parkı direnişi sırasında ekmek almaya giderken başına isabet eden gaz kapsülü yüzünden uzun süre tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Berkin Elvan, ölüm yıldönümünde Güzelbahçe’de bulunan Berkin Elvan Parkı’nda heykeli önünde anıldı. 

İZMİR (İGFA) - İzmir'de Güzelbahçe Yaka Mahallesi’ndeki Berkin Elvan Parkın da düzenlenen anmaya, Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa Günay, Güzelbahçe İlçe Başkanı Devrim Seyrek, belediye meclis üyeleri, CHP ilçe yöneticileri ve vatandaşlar katıldı.

‘EŞİT VE ÖZGÜR BİR DÜNYA KURACAĞIZ’

Bugün burada, küçük bir çocuğu, Berkin Elvan’ı anmak için toplandıklarını söyleyen Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa Günay, “Onun aramızdan ayrılışının üzerinden yıllar geçti, ancak acısı hala yüreğimizde taptaze. Berkin, hepimizin çocuğuydu. Bir sabah evinden çıkıp ekmek almaya gitti, ancak bir daha geri dönmedi. O, adalet arayışının, vicdanın ve insanlık değerlerinin bir simgesi haline geldi.Bizler, yaşanan bu büyük acıyı unutmadık, unutturmayacağız. Bugün burada, Berkin’in anısını yaşatmak ve adaletin, demokrasinin, özgürlüğün önemini bir kez daha vurgulamak için bir aradayız. Çocuklarımızın güvende olduğu, özgürce büyüyebildiği, adaletin herkes için eşit işlediği bir ülke inşa etmek hepimizin ortak sorumluluğudur. Berkin’in anısı, bizlere toplumsal dayanışmanın ve vicdanın ne kadar kıymetli olduğunu hatırlatıyor. Onun gencecik yaşta yitip gitmesi, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımız için daha adil, daha eşit ve daha özgür bir dünya kurma mücadelemizi güçlendirmelidir.Burada, Berkin’in büstü önünde bir kez daha söz veriyoruz: Adalet, demokrasi ve özgürlük yolunda, insanca ve hakça bir düzen için mücadelemiz sürecek” diye konuştu.

‘IŞIKLAR İÇİNDE UYU BERKİN’

Bugün burada, adalet ve vicdan duygularımızı bir kez daha tazeleyerek, Berkin Elvan’ı anmak için toplandıklarını söyleyen CHP Güzelbahçe İlçe Başkanı Devrim Seyrek, “Bundan tam 11 yıl önce, ekmeğini almak için evinden çıkan Berkin, ülkemizde adaletin ve insan haklarının ne denli zedelendiğinin acı bir simgesi oldu. O, henüz 15 yaşında bir çocuktu. Geleceğe dair umutları, hayalleri vardı. Ama bu ülkenin karanlık yüzü, onu bizden aldı.Berkin’in gülümseyen yüzü hafızalarımızdan asla silinmeyecek. Onun şahsında, demokrasiye, özgürlüğe ve insan haklarına olan bağlılığımızı bir kez daha haykırıyoruz. Çünkü biz biliyoruz ki, Berkin’in gözlerini yumduğu o karanlık günü aydınlatacak olan şey, adaletin ta kendisidir.

Biz, Cumhuriyet Halk Partisi olarak, her zaman hukukun üstünlüğünü savunduk, savunmaya da devam edeceğiz. Berkin’in hayatını kaybetmesine sebep olanlar ve adaletin gecikmesine göz yumanlar bilsinler ki; biz bu davanın takipçisiyiz! Adalet bir gün mutlaka yerini bulacak, bizler bu ülkede hiçbir çocuğun geleceğinin karartılmadığı, özgür ve demokratik bir Türkiye için mücadelemizi sürdüreceğiz.Berkin’i unutturmayacağız! Adalet yerini bulana dek, bu ülkede vicdan sahibi herkes onun adını yaşatmaya devam edecek. Berkin’in düşleri, bu ülkenin aydınlık yarınlarında yeşerecek.Işıklar içinde uyu Berkin…” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Berkin Elvan’ın büstüne karanfiller bırakıldı.
 



En çok konuşulan başkanlar kim?
Manisa'da 12 Mart'a özel dinleti
CHP'li Ün: Süt krizi patlamak üzere! Fiyatlar arasında 8 TL'lik uçurum var
Bursa Gemlik'te iftarlık pideler belediyeden
Bakan Yerlikaya kazaları önleyecek eylem planını açıkladı... Kask takmayan 1.500 TL'yi hazırlasın!
Gediz zehir akıyor!
Milli Şairimiz Bursa Osmangazi’de anıldı
Manisa'da Hayvan Hakları için önemli toplantı
Konya'da '41 Mısra 41 Çizgi' sergisi
Model fabrikalar ekonomiye can suyu oluyor
Sağlık ve tarım alanına ilaç olacak 5 girişim belli oldu
Eylemleri 51 haftadır sürüyor... Sağlıkçılar ne istiyor?
Bursa İnegöl'ün 5 günlük suyu korunmuş oldu
Başkan Alemdar Sakarya'da sahil düzenlemesiyle ilgili konuştu
Konya Karataylı minikler 'Hoş Kubbe'de buluşuyor
Düzce'de otomobil şarampole devrildi
İstiklal Marşı'nın kabulünün 104. yılı Ayvalık'ta kutlandı
İstiklal Marşı ve Akif Gölcük'te sahnelendi

En çok konuşulan başkanlar kim?

Manisa'da 12 Mart'a özel dinleti

CHP'li Ün: Süt krizi patlamak üzere! Fiyatlar arasında 8 TL'lik uçurum var

Bursa Gemlik'te iftarlık pideler belediyeden

Bakan Yerlikaya kazaları önleyecek eylem planını açıkladı... Kask takmayan 1.500 TL'yi hazırlasın!

Gediz zehir akıyor!

  • Çarşamba 25.4 ° / 9.7 ° Güneşli
  • Perşembe 23.3 ° / 11.9 ° Güneşli
  • Cuma 26.3 ° / 12.9 ° Güneşli

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 26 21 0 5 37 68
2.Fenerbahçe 25 19 2 4 40 61
3.Samsunspor 26 15 6 5 14 50
4.Beşiktaş 25 12 5 8 14 44
5.Eyüpspor 26 12 7 7 11 43
6.Göztepe 25 10 9 6 10 36
7.İstanbul Başakşehir 25 10 9 6 7 36
8.Gazişehir Gaziantep 25 10 10 5 0 35
9.Rizespor 26 10 13 3 -10 33
10.Antalyaspor 26 9 11 6 -17 33
11.Trabzonspor 25 8 9 8 9 32
12.Kasımpaşa 26 7 8 11 -6 32
13.Alanyaspor 26 8 11 7 -8 31
14.Konyaspor 26 7 12 7 -8 28
15.Sivasspor 26 7 13 6 -11 27
16.Bodrum FK 26 7 13 6 -11 27
17.Kayserispor 25 6 10 9 -18 27
18.Hatayspor 25 3 15 7 -18 16
19.Adana Demirspor 26 2 20 4 -35