GÜNDEM 1.11.2026 10:25:30 0
Bornovalı kadınlar farkındalıkta buluştu

Bornovalı kadınlar farkındalıkta buluştu

Bornovalı kadınlar farkındalıkta buluştu

Reklam

Bornova Belediyesi, Meme Kanseri Farkındalık Ayı kapsamında düzenlediği özel panelle kadın sağlığına dikkat çekti. Uzman isimlerin katılımıyla Yeşilova Höyüğü Ziyaretçi Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinlikte, erken teşhisin önemi vurgulanırken "Kanser eşittir ölüm değildir, bu algıyı birlikte kıracağız" mesajı verildi.

İZMİR (İGFA) - Bornova Belediyesi ve Ata Sağlık Hastanesi iş birliğiyle düzenlenen "Meme Kanseri Farkındalık Paneli", yoğun katılım eşliğinde Yeşilova Höyüğü Ziyaretçi Merkezi’nde gerçekleştirildi. Panelde meme kanserinden rahim ağzı kanserine, erken tanı yöntemlerinden hastalığın psikolojik süreçlerine kadar hayati önem taşıyan pek çok konu masaya yatırıldı.

"SAĞLIĞIMIZI İHMAL ETMEMELİYİZ"

Panelin açılış konuşmasını gerçekleştiren Bornova Belediyesi Başkan Yardımcısı Duygu Bölük, günlük koşuşturmaca içinde sağlığın arka plana atılmaması gerektiğine dikkat çekti. Belediyenin "Sağlık Kart" uygulamasını anlatan Bölük, “Hepimiz günlük işlere dalıp sağlığımızı ihmal ediyoruz. Biz Bornova Belediyesi olarak bunun önüne geçmeye, bu ölümcül hastalıkları erken farkındalıkla engellemeye çalışıyoruz” diyerek belediyenin sağlık alanındaki desteklerinin süreceğini belirtti.

"HER 8 KADINDAN BİRİ RİSK ALTINDA"

Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Utku Tantoğlu, meme kanserinin kadınlarda en sık görülen kanser türlerinden biri olduğunu hatırlatarak çarpıcı istatistikler paylaştı. Günümüzde her 8 kadından birinin bu hastalığa yakalandığını belirten Tantoğlu, "Hastalık 2 santimetreden büyük olmadığında ve koltuk altına sıçramadığında, yani 1. evrede yakalanırsa kolayca tedavi edilebilir. Bu yüzden kontrolleri ihmal etmemeliyiz. 40 yaşın üzerindeki kadınların mutlaka senede bir kontrol yaptırması ve 2 yılda bir mamografi çektirmesi gerekiyor. 40 yaşın altındakiler ise mutlaka genel cerraha başvurmalı" dedi. Kendi kendine muayenenin önemine de değinen Tantoğlu, hastaların kanseri bu yolla çok daha hızlı fark edebildiğini aktardı.

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Onur Süleyman Aldemir ise rahim ağzı kanserinin ve HPV virüsünün yaygınlığına vurgu yaptı. Özellikle 18-24 yaş arasında HPV pozitiflik oranının çok yüksek olduğunu belirten Aldemir, "Korkmayın, sadece iki dakika süren HPV smear testini mutlaka yaptırın. Ayrıca kız ve erkek çocuk fark etmeksizin 9 yaşından itibaren 3 doz HPV aşısı mutlaka yaptırılmalı. Maliyetli olabilir ancak hiçbir şey sağlığınızdan ve hayatınızdan önemli değil. Kesinlikle ihmal etmeyin, sigaradan uzak durun ve güvenli bir cinsel hayatı tercih edin" diye konuştu.

"Kanser eşittir ölüm değildir"

Kanser sürecinin sadece fiziksel değil, psikolojik, sosyal ve ekonomik boyutları olduğunu ifade eden Psikolog Beyza Sessiz ise hastalar kadar bakım verenlerin de psikolojik destek alması gerektiğini söyledi. Süreç içinde hasta yakınlarında da ölüm ve panik gibi yoğun kaygıların gelişebildiğini belirten Sessiz, "Kanser bulaşıcı bir hastalık değildir ancak psikolojik etkileri çevreye yayılır. En önemlisi de kanser eşittir ölüm değildir. Biz toplumdaki bu yanlış denklemi ve algıyı kırmak için buradayız" dedi.



4 spor federasyonunda ana statüler 'Resmi'leşti
4 spor federasyonunda ana statüler 'Resmi'leşti
Kocaeli'de ortak değerler “Soyut Vatan”da konuşuldu
Konya Selçuklu'dan Sille'ye taşkın riski önlemi
Konya Karatay'da borç yok, yatırım var
IV. Murat Operası İzmir Kültür Yolu'nda sahnelendi
Akciğer kanserine karşı İzmir’in 30 ilçesinde farkındalık
Sibel Can kusursuz zarafetiyle büyüledi
İzmir’i 7 bini aşkın kişi ücretsiz gezilerle keşfetti
Marketle fiyat uçurumu yine zirvede... Limonun kilosu üreticide 3,90, markette 42,87 TL!
Keşanlı hububat üreticilerine kritik uyarı!
Sapanca Gölü İçin Dev Yatırım: 5 Yılda 25,5 Milyar Lira
İzmir’de altyapı dönüşümü sürüyor
Bornovalı kadınlar farkındalıkta buluştu
Sultangazi'de Trakya, Rumeli ve Balkan Kültürleri Buluştu
Menderes ve Selçuk, Green Destinations 2026’nın en iyi 100 hikâyesi arasında
Keşanlı başarılı sporcu Ahmet Tek sahalara geri döndü
SPK’nın yeni başkanı belli oldu... Atamalar Resmi Gazete'de
Manisa’da bayram coşkusu Göksel konseriyle taçlandı

4 spor federasyonunda ana statüler 'Resmi'leşti

Kocaeli'de ortak değerler “Soyut Vatan”da konuşuldu

Konya Selçuklu'dan Sille'ye taşkın riski önlemi

Konya Karatay'da borç yok, yatırım var

IV. Murat Operası İzmir Kültür Yolu'nda sahnelendi

Akciğer kanserine karşı İzmir’in 30 ilçesinde farkındalık

  • Pazar 20.5 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 20 ° / 12.9 ° Çok bulutlu
  • Salı 20.5 ° / 11.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 10 8 1 1 11 25
2.AMED SPORTİF FAALİYETLER 9 6 1 2 10 20
3.TRABZONSPOR A.Ş. 9 6 2 1 14 19
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 9 6 3 0 8 18
5.FENERBAHÇE A.Ş. 9 5 3 1 15 16
6.ARCA ÇORUM FK 10 5 4 1 5 16
7.KASIMPAŞA A.Ş. 9 4 1 4 4 16
8.KOCAELİSPOR 10 5 4 1 2 16
9.ERZURUMSPOR FK 10 4 4 2 -6 14
10.GÖZTEPE A.Ş. 9 3 3 3 3 12
11.CORENDON ALANYASPOR 9 3 3 3 -2 12
12.İSTANBUL BAŞAKŞEHİR FK 9 3 4 2 -2 11
13.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 10 3 5 2 -4 11
14.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 9 2 5 2 -6 8
15.TÜMOSAN KONYASPOR 10 2 6 2 -7 8
16.GENÇLERBİRLİĞİ 9 2 5 2 -11 8
17.SAMSUNSPOR A.Ş. 9 1 7 1 -13 4
18.EYÜPSPOR 9 1 8 0 -21 3