EKONOMİ 29.09.2026 14:17:21 0
BTSO’dan hizmet sektörüne nitelikli iş gücü yatırımı

BTSO’dan hizmet sektörüne nitelikli iş gücü yatırımı

BTSO’dan hizmet sektörüne nitelikli iş gücü yatırımı

Reklam

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), sektörlerin nitelikli istihdam ihtiyacına yönelik mesleki eğitim yatırımlarını sürdürüyor. Bu kapsamda, BTSO’nun destekleriyle yenilenen Osmangazi Mesleki Eğitim Merkezi Güzellik ve Saç Bakım Hizmetleri Sınav ve Eğitim Salonu, yeni eğitim döneminde öğrencilerin kullanımına sunuldu.

BURSA (İGFA) - Bursa'da İl Milli Eğitim Müdürü Gürhan Çokgezer, BTSO Meclis ve Komite Üyeleri, meslek odası başkanları ve sektör temsilcilerinin katılımıyla gerçekleşen açılış programında konuşan BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Türkiye genelindeki 367 oda ve borsa arasında hizmet sektörüne bu ölçekte ve donanımda çıraklık merkezi kazandıran tek oda olduklarını söyledi. İbrahim Burkay, eğitim yatırımlarının BTSO’nun öncelikli alanlarından biri olduğunu belirtti.

GUHEM bünyesindeki Gökmen Havacılık ve Uzay Yüksek Teknoloji Fen Lisesi’nin hemen ardından hizmet sektörüne yönelik merkezi de şehre kazandırmaktan gurur duyduklarını ifade eden Başkan Burkay, “Türkiye’deki 367 oda ve borsa içinde bu ölçekte ve donanımda bir eğitim ve çıraklık merkezini hayata geçiren tek odayız. Bu yatırım, BTSO’nun yalnızca sanayide değil, ticarette, hizmette, sağlıkta ve turizmde de şehrine ve ülkesine sunduğu çok yönlü vizyonun en somut göstergesidir. Kentlerin ve toplumların gelişiminde estetik anlayışı belirleyici bir unsurdur. Burada eğitim görecek gençlerimiz meslek sahibi olmakla kalmayacak, bireylerin ve toplumun estetiğini, yaşam kalitesini ve mutluluğunu artıran çok değerli bir vazifeyi üstlenecekler.” diye konuştu.

BTSO’NUN 2030 VİZYONUNDA HİZMET SEKTÖRÜNE GÜÇLÜ DESTEK

İbrahim Burkay, mesleki eğitim ile sektörün ihtiyaçlarını buluşturan merkezlerin, iş dünyası ile gençler arasında güçlü bir köprü oluşturduğunu belirterek, “BTSO olarak 70 meslek komitemizle iş dünyasının her alanında projeler üreten ve bu projeleri hayata geçiren bir kurumuz. İçinde bulunduğumuz 400 metrekarelik alanda 20 koltuk bulunuyor. Burada hem cilt bakımı hem de kuaförlük alanlarında çıraklarımızın eğitimlerini gerçekleştiriyoruz. Bu merkezi çok önemsiyoruz. Sektörde faaliyet gösteren firmalarımızın birçoğu lansmanlarını burada gerçekleştiriyor. Sektörün tüm paydaşlarının bir araya geldiği, firmalarımızın merkezi aktif şekilde kullandığı bu yapı bizim için çok kıymetli. BTSO olarak ticaretten hizmet sektörüne, finanstan sağlığa, eğitimden turizme, tarımdan sanayiye kadar her alanda 60 bin üyemize hizmet sunmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Bu dönemde de 2030 vizyonumuz doğrultusunda, özellikle ticaret başta olmak üzere tüm alanlarda yalnızca Bursa’yı değil, Türkiye’yi dönüştürecek projeleri hayata geçireceğiz.” dedi.

MESLEKİ EĞİTİMDE BURSA’NIN ÖĞRENCİ SAYISI 80 BİNE ULAŞTI

Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Gürhan Çokgezer, sanayi kenti Bursa’da mesleki eğitime verilen desteğin önemine dikkat çekerek, “BTSO ile yürütülen güçlü iş birliği ve öğretmenlerimizin gayreti sayesinde Bursa’da mesleki eğitimdeki öğrenci sayısı 80 bine ulaştı. Ahilik Haftası vesilesiyle Ahi Evran ve Yunus Emre’den miras kalan helal üretim ve dürüst kazanç kültürünün bu atölyelerde nesilden nesle aktarılmasını diliyorum. Emeği geçen, atölyenin yapımında katkısı bulunan Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu’na ve Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. İnşallah buradan öğrencilerimiz işlerini öğrenerek, usta olarak evlerine ekmek götürecek birer birey olarak yetişirler.” dedi.

BTSO Meclis Üyesi Erhan Ceren, hizmet sektörü olarak gençlerin yetişmesine katkı sağlayacak önemli bir atölyenin açılışı için bir araya geldiklerini belirterek, “BTSO Başkanımız İbrahim Burkay’ın ortaya koyduğu 2030 vizyonu doğrultusunda, sektörlerimizin geleceğine yönelik çalışmaların içerisinde yer almaktan ve bu vizyonu desteklemekten büyük memnuniyet duyuyoruz. Kendi sektörüm açısından baktığımda, yaklaşık üç dönemdir beraber çalışıyoruz ve hizmet sektörüne verdiği destekler göz ardı edilemeyecek kadar kıymetli. Bugün ‘başardık’ dediğimiz tüm projelerde kendisi yanımızda oldu ve tam desteğini verdi. Burası da o projelerden bir tanesi. Sektörümüzün her zaman yanında oldu, kendisine bugüne kadar verdiği destek ve emekleri için teşekkür ediyorum.” dedi.

“Bursa İçin Çok Önemli Bir Kazanım”
BTSO Meclis Üyesi Ali Bocan, Osmangazi Mesleki Eğitim Merkezi bünyesindeki güzellik ve saç bakım hizmetleri alanı atölyelerini güncel teknolojiler doğrultusunda hizmete sunduklarını belirterek, “BTSO Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın İbrahim Burkay’ın destekleriyle atölyelerimizi gençlerimizin hizmetine sunduk. Bu proje sektörümüz, gençlerimiz ve Bursamız için çok önemli bir kazanım oldu. Merkezde Cilt Bakımı ve Makyaj, Kadın Kuaförlüğü ve Erkek Kuaförlüğü alanlarında eğitimler veriliyor ve bu alanlarda 1.300 kişi eğitim alıyor. Bu sayı her geçen gün artıyor. Burada ulusal ve uluslararası standartlara uygun müfredatlar kapsamında eğitim alan gençlerimizi istihdam eden işletmelerimiz, devlet tarafından sağlanan teşviklerden de yararlanabiliyor.” dedi.



Niksar Belediyesi Altyapı ve Üstyapı Çalışmalarına Devam Ediyor
Niksar Belediyesi Altyapı ve Üstyapı Çalışmalarına Devam Ediyor
Şarkışla'da Gıda Güvenliği ve Hijyen Denetimleri Devam Ediyor
Niksar Belediyesi'nden S Plakalı Servis Araçlarına Denetim
Damlaca Mahallesi Muhtarı Ahmet Turan Gürledik'ten Belediye Başkanı Kasım Gültekin'e Ziyaret
Tokat İl Emniyet Müdürü Faruk Aydın'dan Belediye Başkanı Semih Tepebaşı'na Veda Ziyareti
Edremit Belediyesi Cumhuriyet Kupası Halı Saha Turnuvası Başladı
Bursa Yenişehir'de üniversite hazırlığa 3 bin kitap desteği
Gebze’den Derince’ye Kitap Fuarı’na ulaşım desteği
Kocaeli Büyükşehir ekipleri yağışa karşı seferber
İzmit'te aileler ve çocuklar için paylaşımlı atölye
Kalp krizi genç yaşta da görülebiliyor... Risk faktörleri erken dönemde kontrol altına alınmalı
Denizli'de gençlere “Criminal Days’26” ile farklı bir deneyim
Bursa Devlet Tiyatrosu sezonu “İbiş’in Rüyası” ile açıyor
“Mavinin Derinlikleri” öğrencilerle buluştu
Kemaliye Belediyesi'nden Sıfır Atık Hamlesi
Ankara Pursaklar’da çocuklar için spor vakti
Denizli’de 663 araçlık katlı otopark yatırımı
Bursa Büyükşehir’in ücretsiz YKS kurslarında eğitimler başladı

Niksar Belediyesi Altyapı ve Üstyapı Çalışmalarına Devam Ediyor

Şarkışla'da Gıda Güvenliği ve Hijyen Denetimleri Devam Ediyor

Niksar Belediyesi'nden S Plakalı Servis Araçlarına Denetim

Damlaca Mahallesi Muhtarı Ahmet Turan Gürledik'ten Belediye Başkanı Kasım Gültekin'e Ziyaret

Tokat İl Emniyet Müdürü Faruk Aydın'dan Belediye Başkanı Semih Tepebaşı'na Veda Ziyareti

Edremit Belediyesi Cumhuriyet Kupası Halı Saha Turnuvası Başladı

  • Salı 16.3 ° / 14.2 ° Hafif sağnak yağışlı
  • Çarşamba 15.5 ° / 13.8 ° Hafif sağnak yağışlı
  • Çarşamba 15.5 ° / 13.8 ° Hafif sağnak yağışlı

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.AMED SPORTİF FAALİYETLER 6 4 1 1 8 13
2.GALATASARAY A.Ş. 6 4 1 1 3 13
3.BEŞİKTAŞ A.Ş. 6 4 2 0 7 12
4.KOCAELİSPOR 6 4 2 0 3 12
5.CORENDON ALANYASPOR 6 3 1 2 2 11
6.FENERBAHÇE A.Ş. 6 3 2 1 10 10
7.TRABZONSPOR A.Ş. 6 3 2 1 8 10
8.KASIMPAŞA A.Ş. 6 2 0 4 2 10
9.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 6 3 2 1 1 10
10.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 6 2 2 2 0 8
11.ARCA ÇORUM FK 6 2 3 1 1 7
12.İSTANBUL BAŞAKŞEHİR FK 6 2 3 1 -1 7
13.GENÇLERBİRLİĞİ 6 2 3 1 -8 7
14.ERZURUMSPOR FK 6 2 3 1 -8 7
15.TÜMOSAN KONYASPOR 6 1 4 1 -4 4
16.SAMSUNSPOR A.Ş. 6 1 4 1 -6 4
17.GÖZTEPE A.Ş. 6 0 3 3 -4 3
18.EYÜPSPOR 6 1 5 0 -14 3