SİYASET 26.02.2021 12:39:00 0
Bulgaristan

Bulgaristan'daki Seçimler İçin Destek İstediler

Ayrıntılar>>>


Nilüfer Belediyesi’ni ziyaret eden Mestanlı, Eğridere, Cebel ve Koşukavak belediye heyetleri, Bulgaristan’da yapılacak seçimlerde Bursa’da oy kullanma işlemleri için lojistik destek istedi.
 

Başkan Erdem de seçimlerin sağlıklı ve güvenli bir şekilde gerçekleşmesi temennisinde bulundu.

 

Bulgaristan’da 4 Nisan’da yapılacak parlamento seçimlerinin heyecanı  soydaşların  yoğun olduğu Bursa’da da yaşanıyor.

8 sandığın kurulacağı Bursa’da çifte vatandaşlık hakkı bulunan seçmenler için, Bulgaristan’dan gelen heyet Bursa’da seçim çalışması yürütüyor. Mestanlı, Eğridere, Cebel ve Koşukavak bölgelerinden gelen heyet, Bursa temasları sırasında Nilüfer Belediyesi’ni de ziyaret etti. Başkan Turgay Erdem ile Nilüfer Barış Meclisi’nde bir araya gelen  Mestanlı Belediye Başkanı İlknur Kazım, Eğridere Belediye Başkanı İzzet Şaban, Cebel Belediye Başkanı Nemci Ali, Koşukavak Belediye Başkan Vekili Abidin Hacı Mehmet ile CHP Bursa Milletvekili Yüksel Özkan, yapılan çalışmaları ele aldı.

Bursa’nın göçmen nüfusunun yoğun olduğu illerin başında geldiğini söyleyen Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, “4 Nisan’da Bulgaristan’da yapılacak parlamento seçimleri Bursa’da yaşayan soydaşlarımız için de önemli. Bu nedenle bizim için de önemli. Bu seçimlerin Bulgaristan Hak ve Özgürlükler Hareketi için önemini de biliyoruz. Seçimde Türkiye’de açılacak 35 sandıktan 8’i Bursa’da olacak. Bizler de seçimlerin sağlıklı ve güvenli bir şekilde gerçekleşmesi için Nilüfer Belediyesi olarak elimizden gelen lojistik desteği sağlayacağız. Sandıktan demokrasinin çıkması en büyük temennimiz. Bölgede yaşayan soydaşlarımızın da parlamentoda yer alması temsiliyet noktasında bizim de en büyük dileğimiz. Seçim çalışmalarında Bulgaristan Hak ve Özgürlükler Hareketi’ne kolaylıklar diliyoruz” dedi.

Başkan Erdem’in ardından söz alan Mestanlı Belediye Başkanı İlknur Kazım, Nilüfer Belediyesi’ne destekleri için teşekkür ederken “Özellikle 1984’ten sonra yaşanan zor zamanların geri dönmemesi için Bulgaristan’daki siyasi varlığımızı ve gücümüzü artırmalıyız” diye konuştu.

Geçmişte Avrupa Parlamentosu’nda görev alan eski Bulgaristan Milletvekili ve Cebel Belediye Başkanı Nemci Ali de “Bizler Avrupa Parlamentosu’nda söz alırken 550 milyonluk Türk dünyası adına da konuştuğumuzun farkındaydık. Vatanımız Bulgaristan olsa da anavatanımız Türkiye. Tükiye’de Bulgaristan seçimlerinde oy kullanma hakkı olan 350 bin civarında çifte vatandaş olan soydaşımız var. Bu nüfusun büyük bölümü ise Bursa’da yaşıyor. Bu açıdan Bursa, Bulgaristan’da yaşayan Türklerin haklarını savunabilmemiz açısından en önemli kent.  Türkiye’de yaşayan ve Bulgaristan seçimlerinde oy kullanma hakkı bulunan soydaşlarımızın önüne konulan tüm kısıtlamalara ve zorlukların birlikte üstesinden geleceğine inanıyoruz” şeklinde konuştu.     

Eğridere Belediye Başkanı İzzet Şaban da “İyi günde de kötü günde de hep yanımızda olan Nilüfer Belediyesi’ne teşekkür ediyoruz. Hedefimiz Bulgaristan’da iktidarın parçası olmak, Nilüfer Belediyesi ve değerli dostumuz Başkan Turgay Erdem’in Bursa’da yaşayan soydaşlarımızın sandıkta demokratik haklarını kullanmaları konusunda yine rol alacağından kuşkumuz yok” diye konuştu. 

Seçimler ve izlenecek süreç hakkında açıklamalarda bulunan CHP Bursa Milletvekili Yüksel Özkan da, Hak ve Özgürlükler Hareketi muhalefette olduğu sürece Bulgaristan’da yaşayan Türklerin sorunlarını dile getirmesi mümkün değil. Bizler yerel yönetimlerin de desteği ile 4 Nisan’da organize bir şekilde, Hak ve Özgürlükler Hareketi’nin seçim stratejileri doğrultusunda seçimlerin sağlıklı, ulaşılabilir ve güvenli olması elimizden geleni yapacağız” dedi. 



CHP'li İlgezdi mülakat sistemini eleştirdi
Edirne Keşan'da AK Parti'den belediyeye satış eleştirisi! "Bir nebze saygınız varsa hesap verin"
TBMM ile TDK arasında iş birliği
Milletin destanı Çanakkale'de anıldı
Toplu taşıma harcaması hanelerin yüzde 5'ine çok yük getiriyor
Bursaspor, Adem Çağlayan ile el sıkıştı!
Kocaeli Büyükşehir, trafiğe kapatılan menfezde çalışmalarını tamamladı
Prof. Dr. Kemikli, Milli Marşımızın şifrelerini BTÜ'de anlattı
Kocaeli Gebze’de şehitler anıldı
Başkan Büyükakın Kocaeli'de Yığılcalılar’a konuk oldu
Başkan Altay esnafla ve vatandaşlarla buluştu
Bilim Kızlarla Gelecek... Geleceğin STEM liderleri yetiştirilecek
Genç Nida Hafızlık'da Bursa’ya birincilik ödülü
18 Mart'ta kahramanlar unutulmadı: Çiğli'de anma töreni
GİB: Hiçbir şirketin vergi borcu ertelenmemiştir
Bursa'da Çanakkale Zaferi’nin tarihe etkileri ele alındı
Sakarya SGM’de çocuklara renkli eğlence
Bursa Nilüfer’e 4. kreş geliyor

CHP'li İlgezdi mülakat sistemini eleştirdi

Edirne Keşan'da AK Parti'den belediyeye satış eleştirisi! "Bir nebze saygınız varsa hesap verin"

TBMM ile TDK arasında iş birliği

Milletin destanı Çanakkale'de anıldı

Toplu taşıma harcaması hanelerin yüzde 5'ine çok yük getiriyor

Bursaspor, Adem Çağlayan ile el sıkıştı!

  • Salı 6.6 ° / 0.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Çarşamba 4.7 ° / -2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 6.8 ° / -1.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 27 22 0 5 41 71
2.Fenerbahçe 26 19 2 5 40 62
3.Samsunspor 27 15 6 6 14 51
4.Beşiktaş 26 12 6 8 13 44
5.Eyüpspor 27 12 7 8 11 44
6.Gazişehir Gaziantep 26 11 10 5 1 38
7.Göztepe 26 10 9 7 10 37
8.İstanbul Başakşehir 26 10 10 6 4 36
9.Trabzonspor 26 9 9 8 12 35
10.Kasımpaşa 27 8 8 11 -5 35
11.Rizespor 27 10 14 3 -12 33
12.Antalyaspor 27 9 12 6 -21 33
13.Konyaspor 27 8 12 7 -7 31
14.Alanyaspor 27 8 12 7 -9 31
15.Bodrum FK 27 8 13 6 -9 30
16.Sivasspor 27 7 14 6 -12 27
17.Kayserispor 26 6 11 9 -19 27
18.Hatayspor 26 4 15 7 -17 19
19.Adana Demirspor 26 2 20 4 -35