GÜNDEM 25.04.2025 15:27:30 0
Bursa Gönüllü Kuruluşlar

Bursa Gönüllü Kuruluşlar'dan 'vicdan yürüyüşü' çağrısı

Bursa Gönüllü Kuruluşlar'dan 'vicdan yürüyüşü' çağrısı


Bursa Gönüllü Kuruluşlar Platformu, Gazze’de yaşanan insanlık dramına dikkat çekmek ve Filistin halkına destek olmak amacıyla 26 Nisan Cumartesi günü yürüyüş düzenleyecek. Bursa Gönüllü Kuruluşlar Platformu Başkanı Murat Eryağan, “Gerçekleştireceğimiz yürüyüş, tüm vicdan sahipleri için zulmün karşısındaki tavrını ortaya koyma fırsatıdır.” dedi.

BURSA (İGFA) - İsrail’in Gazze’ye yönelik devam eden saldırılarına karşı Bursa’dan güçlü bir vicdan çağrısı yükseliyor. Bursa Gönüllü Kuruluşlar Platformu, 26 Nisan Cumartesi günü Filistin halkına destek olmak amacıyla geniş katılımlı bir yürüyüş düzenleyecek.

Ulucami’de kılınacak ikindi namazının ardından başlayacak olan yürüyüş, Şehreküstü 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda yapılacak açıklamalarla son bulacak.

Filistin halkının yıllardır maruz kaldığı zulmün artık bir insanlık krizi haline geldiğini belirten Bursa Gönüllü Kuruluşlar Platformu Başkanı Murat Eryağan, “Hiçbir kural, hiçbir insani değer tanımadan yürütülen saldırılar, özellikle 7 Ekim 2023’ten bu yana soykırım niteliği taşımaktadır. Siviller doğrudan hedef alınmakta, hastaneler, okullar ve ibadethaneler acımasızca yok edilmektedir. Uluslararası hukukun, insan haklarının hiçe sayıldığı bu vahşete sessiz kalmak, zulme ortak olmak demektir. Bu yürüyüş yalnızca bir tepki değil, insanlık vicdanının ayakta olduğunu gösteren bir çağrıdır.” dedi.

“BU YÜRÜYÜŞ, TÜM VİCDAN SAHİPLERİ İÇİN ZULMÜN KARŞISINDAKİ TAVRINI ORTAYA KOYMA FIRSATIDIR”

Filistin’de yaşananların yalnızca coğrafi bir sorun olmadığını, tüm insanlığı ilgilendiren bir mesele olduğunu ifade eden Eryağan,  “Gazze’de kesilen her insani yardım, suskun kalınan her katliam, görmezden gelinen her sürgün girişimi bizi insanlık sorumluluğumuzla yüzleştiriyor. Bugün bir halkın yaşama hakkı elinden alınırken, susan her ses, bu suça ortak olmaktadır. Bu nedenle, bir tepki, bir çağrı ve bir dayanışma ifadesi olarak 26 Nisan’da gerçekleştireceğimiz bu yürüyüş, Gazzeli kardeşlerimize verdiğimiz bir ‘yanınızdayız’ mesajı olduğu gibi, tüm vicdan sahipleri için zulmün karşısındaki tavrını ortaya koyma fırsatı ve insanlık onuruna sahip çıkma iradesidir.” ifadelerini kullandı.

“Zulme Karşı Gür Bir Ses Olmaya Davet Ediyoruz”

Gerçekleştirilecek yürüyüşün herhangi bir siyasi söylem değil, evrensel vicdanın sesi olduğunu belirterek, inancı, görüşü ne olursa olsun tüm yurttaşları yürüyüşe katılmaya davet eden Murat Eryağan, “Bursalılar olarak, insanlık onurunun çiğnenmesine sessiz kalmayacağımızı bir kez daha göstermek, zulme karşı tek yürek olmak ve Filistin halkının destansı direnişine destek vermek için bir araya geleceğiz. Buradan, tüm vicdan sahiplerini; siyasi görüşü, yaşam tarzı ya da inancı ne olursa olsun, zulme karşı gür bir ses olmaya davet ediyoruz. Gelin, insanlık onurunu savunmak için omuz omuza verelim" diye konuştu.



TOROSLAR BELEDİYESİ DEMİRTAŞ MAHALLESİ’NDE TAZİYE EVİ AÇTI
Mahzuni Şerif’in Türküleri, Şehrinde Sevenleri İçin Yükseldi
Büyükşehir’in Talas Mevlana Sosyal Yaşam Merkezi Hizmete Açılıyor
Cankurtaranların zorlu mesaisi başladı
ALANYA BELEDİYESİ’NDEN YEŞİL ALANLARDA ZİRAİ MÜCADELE
YAZARLARIMIZDAN BAŞKANIMIZA MAKAMINDA ZİYARET
Başkan Görgel’den Vekâleten Kurban Bağışı
Öğrencilere teknoloji bağımlılığı semineri
Büyükşehir Kariyer Merkezi, Öğrencilere Işık Olmaya Devam Ediyor
Karapürçek’te yatırım ve hizmet seferberliğimiz devam edecek: SGM, Millet Bahçesi, Futbol Sahası ve Ön Çökeltim Sistemi…
BÜYÜKŞEHİR'DEN VANSPOR'A ŞAMPİYONLUK YOLUNDA 60 OTOBÜS TARAFTAR DESTEĞİ
Eş Başkan Hatun: Kentin spor alanındaki eksiklikleri için çözüm bulacağız
Metrobüs hattında çalışmalar hız kazandı: 10 farklı noktada, aynı anda, gayretle çalışıyorlar…
Büyükşehir’den dijital bir hamle daha: Yerli ve milli uygulama ATLAS’ı geliştirdiler
EGO OTOBÜSLERİNİN TEMİZLİĞİ VE GÜVENLİĞİ KONTROL ALTINDA
Uluslararası Yörük Türkmen Festivali’nde coşku sürüyor
Türkiye Ermenileri Patriği Sahak’tan DBB’ye ziyaret
Eş Başkanlar, Kürt Çalışmaları Merkezi'nin etkinliğine katıldı
TOROSLAR BELEDİYESİ DEMİRTAŞ MAHALLESİ’NDE TAZİYE EVİ AÇTI
Mahzuni Şerif’in Türküleri, Şehrinde Sevenleri İçin Yükseldi

Mahzuni Şerif’in Türküleri, Şehrinde Sevenleri İçin Yükseldi

Büyükşehir’in Talas Mevlana Sosyal Yaşam Merkezi Hizmete Açılıyor

Cankurtaranların zorlu mesaisi başladı

ALANYA BELEDİYESİ’NDEN YEŞİL ALANLARDA ZİRAİ MÜCADELE

YAZARLARIMIZDAN BAŞKANIMIZA MAKAMINDA ZİYARET

Başkan Görgel’den Vekâleten Kurban Bağışı

  • Pazartesi 24.7 ° / 10.1 ° Güneşli
  • Salı 26.8 ° / 11.8 ° Güneşli
  • Çarşamba 29.2 ° / 13 ° Güneşli

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 35 29 1 5 58 92
2.Fenerbahçe 35 25 4 6 50 81
3.Samsunspor 35 18 10 7 13 61
4.Beşiktaş 35 16 8 11 19 59
5.İstanbul Başakşehir 35 16 13 6 6 54
6.Eyüpspor 36 15 13 8 5 53
7.Trabzonspor 35 12 11 12 11 48
8.Göztepe 35 12 12 11 8 47
9.Kasımpaşa 35 11 10 14 0 47
10.Konyaspor 35 13 15 7 -4 46
11.Rizespor 35 14 17 4 -9 46
12.Kayserispor 35 11 12 12 -11 45
13.Gazişehir Gaziantep 35 12 15 8 -5 44
14.Antalyaspor 35 12 15 8 -23 44
15.Alanyaspor 35 11 15 9 -9 42
16.Bodrum FK 35 9 16 10 -13 37
17.Sivasspor 35 9 18 8 -14 35
18.Hatayspor 35 6 21 8 -24 26
19.Adana Demirspor 35 3 28 4 -58 1