YAŞAM 8.10.2026 16:34:17 0
Bursa Osmangazi'de imece salça bereketi! 180 aileye kışlık destek

Bursa Osmangazi'de imece salça bereketi! 180 aileye kışlık destek

Bursa Osmangazi'de imece salça bereketi! 180 aileye kışlık destek

Reklam

Bursa’nın Osmangazi ilçesinde dayanışma ve imece kültürünü yaşatmak amacıyla hayata geçirilen “Malzemeler Bizden Salça Yapması Sizden” projesinin ikincisi gerçekleştirildi. Osmangazi Belediyesi’nin desteğiyle düzenlenen etkinlikte, 30 ton domates ve 7,5 ton biber mahalle sakinlerinin el emeğiyle salçaya dönüştürüldü. Üç gün süren çalışmayla 180 ailenin kışlık salça ihtiyacına katkı sağlandı.

BURSA (İGFA) - Bursa'da Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın’ın öncülüğünde geçtiğimiz yıl başlatılan “Malzemeler Bizden Salça Yapması Sizden” projesi, bu yıl da dayanışmanın en güzel örneklerinden birine sahne oldu. Belediyenin sağladığı 30 ton domates, 7 buçuk ton biber, odun ve kazanlarla bir araya gelen vatandaşlar, imece usulü hazırladıkları kışlık salçalarla 180 ailenin sofrasına katkı sundu.

Osmangazi Belediyesi, paylaşma ve yardımlaşma kültürünü yaşatmak amacıyla hayata geçirdiği “Malzemeler Bizden Salça Yapması Sizden” projesinin ikincisini gerçekleştirdi. Soğanlı Alemdar Pazar Alanı’nda düzenlenen etkinlikte mahalle sakinleri, kışlık salça hazırlığı için kazanların başında buluştu. Kırsal Hizmetler Müdürlüğü tarafından temin edilen odun, kazan ve makinelerle yürütülen çalışmada vatandaşlar, el birliğiyle salçalarını hazırladı. Sabahın ilk ışıklarıyla başlayan ve gece geç saatlere kadar devam eden hazırlıklar boyunca mahallede imece ve dayanışma ruhu hakim oldu.

SALÇA MESAİSİNE SICAK EKMEK DESTEĞİ

Osmangazi Belediyesi Sosyal Hizmetler Müdürlüğü de etkinlik boyunca dayanışmaya destek oldu. Sabah saatlerinde alana gelen vatandaşlara her gün 100 adet sıcak ekmek ikram edildi. Ayrıca salça yapımında kullanılacak domates ve biberlerin teminini üstlenen müdürlük, etkinliğin hazırlık sürecinde aktif rol aldı.

30 TON DOMATES İLE 7 BUÇUK TON BİBER DAYANIŞMAYA DÖNÜŞTÜ

Vatandaşların salça yapımına katılan Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın, burada mahalle sakinleriyle yakından ilgilendi. Kazanın başına geçen Başkan Aydın, küreği eline alarak salçanın hazırlanışına bizzat eşlik etti. Salça yapımının farklı aşamalarına katılan Aydın, vatandaşlarla sohbet ederek onların taleplerini ve memnuniyetlerini dinledi.

Projenin temel amacının imece kültürünü yaşatmak ve ihtiyaç sahibi ailelere destek olmak olduğunu kaydeden Başkan Erkan Aydın, sözlerinde şu ifadelere yer verdi:

“İkincisini düzenlediğimiz salça yapım etkinliğindeyiz. Burada imece kültürünü, dayanışmayı, paylaşmayı, komşuluğu hep birlikte yaşadığımız bir ortam oluşturduk. 30 ton domates, 7 buçuk ton biber alarak burada ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak koşuluyla salçalarımızı yapıyoruz. Gece geç saatlere kadar komşularımız burada el emeğiyle, göz nuruyla çalışıyorlar. Kendi imkanlarıyla gelip salça yapan vatandaşlarımız da var. Sadece kavanozlarını ve kapaklarını getirip burada hem bu kültürü yaşatıyor hem de ikinci, üçüncü kuşaklara bunları aktarıyorlar. Aynı zamanda ihtiyaç sahiplerine ulaştırdığımız anlamlı bir etkinlik. İmece kültürü burada yaşanıyor. Mahalle muhtarlarımıza, personelimize, vatandaşlarımıza ve emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Osmangazi olarak hayatın her alanında var olmaya ve bu kültürü yaşatmaya devam edeceğiz.”

“180 AİLENİN KIŞLIK SALÇA İHTİYACINA KATKI SAĞLADIK”

Soğanlı Mahalle Muhtarı Zeynep Yıldırım ise proje nedeniyle teşekkürlerini ileterek “Geçtiğimiz yıl Erkan Başkanımızın destekleriyle başlattığımız salça imece etkinliğimiz, bu yıl daha da büyüyerek devam ediyor. Bu kez Alemdar Mahallemiz de organizasyona dahil oldu. Osmangazi Belediyemizin bütün imkanlarından faydalanıyoruz. Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen budama çalışmalarından elde edilen odunlar değerlendiriliyor, tankerlerle su ihtiyacımız karşılanıyor. Biz burada sadece salça yapmıyoruz, aynı zamanda imece kültürümüzü de yaşatıyoruz. Sabah 30, öğleden sonra 30 olmak üzere günde 60 kazan salça hazırlıyoruz. Üç gün boyunca toplam 180 ailemizin kışlık salça ihtiyacını karşılamasına katkı sağladık. Emeği geçen bütün belediye çalışanlarımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.

MAHALLE SAKİNLERİNDEN PROJEYE TAM DESTEK

Etkinlikte vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaşan Başkan Aydın, çocuklarla da yakından ilgilendi. Aydın’a sarılarak sevgilerini gösteren çocuklar, Başkan Aydın’ın verdiği hediyelerle büyük mutluluk yaşadı.

Mahalle sakinleri, hem proje hem de Osmangazi Belediyesi’nin mahallelerde hayata geçirdiği hizmetlerden duydukları memnuniyeti dile getirdi. Vatandaşlar, geçtiğimiz yıl Başkan Erkan Aydın’ın öncülüğünde başlatılan ve bu yıl daha geniş kapsamlı şekilde sürdürülen “Malzemeler Bizden Salça Yapması Sizden” projesinin kendileri için büyük anlam taşıdığını belirterek, teşekkür etti.

Bunun yanı sıra mahalle sakinleri, projenin yalnızca kışlık salça ihtiyacına katkı sunmadığını, aynı zamanda komşuluk, yardımlaşma ve dayanışma kültürünü yeniden canlandırdığını ifade etti.



Yerli savunma sanayinden TSK’ya yeni teslimatlar... Denizhan-76 göreve hazır
Yerli savunma sanayinden TSK’ya yeni teslimatlar... Denizhan-76 göreve hazır
Adalet Bakanlığı’ndan fon soruşturması açıklaması
CHP’de İzmir ve Cemil Tugay polemiği büyüyor... Deniz Demir'den Özgür Özel'e: İzmir halkından özür dile!
Yapay zeka asistanlarıyla konuşurken dikkat
Trabzonlu öğrenciler Çilekli Düşler Köyü’nde eğlendi
Sivas Kayalıpınar’da önemli keşif... 3 bin 400 yıllık Hitit arşivi gün yüzüne çıktı
10.10 Dünya Balıkesirliler Günü coşkusu başlıyor
Konya Şeker'den üreticilere çifte avans müjdesi
Sakarya’ya 45 yeni spor alanı daha geliyor
Kitap Fuarı’nda Kocaelispor rüzgarı
Antalya Kemer Liman Caddesi’nde kış öncesi bakım çalışması
Kütahya Design Week 2026 açıldı
Bursa Osmangazi'de imece salça bereketi! 180 aileye kışlık destek
Kars'ta öğrencilerden şehrin tarihine yolculuk
Gaziantep GastoAntep'te Simge rüzgarı
Hudutlarda yasa dışı geçişlere geçit yok!
Türk sahne tarihinin simge ismi 'Afife' 28 yıl sonra AKM'de
Kocaeli Çayırova Meclisi Ekim gündemini karara bağladı

Yerli savunma sanayinden TSK’ya yeni teslimatlar... Denizhan-76 göreve hazır

Adalet Bakanlığı’ndan fon soruşturması açıklaması

CHP’de İzmir ve Cemil Tugay polemiği büyüyor... Deniz Demir'den Özgür Özel'e: İzmir halkından özür dile!

Yapay zeka asistanlarıyla konuşurken dikkat

Trabzonlu öğrenciler Çilekli Düşler Köyü’nde eğlendi

Sivas Kayalıpınar’da önemli keşif... 3 bin 400 yıllık Hitit arşivi gün yüzüne çıktı

  • Perşembe 23.8 ° / 13.8 ° Çok bulutlu
  • Cuma 26.5 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.3 ° / 15.5 ° Güneşli

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.AMED SPORTİF FAALİYETLER 6 4 1 1 8 13
2.GALATASARAY A.Ş. 6 4 1 1 3 13
3.BEŞİKTAŞ A.Ş. 6 4 2 0 7 12
4.KOCAELİSPOR 6 4 2 0 3 12
5.CORENDON ALANYASPOR 6 3 1 2 2 11
6.FENERBAHÇE A.Ş. 6 3 2 1 10 10
7.TRABZONSPOR A.Ş. 6 3 2 1 8 10
8.KASIMPAŞA A.Ş. 6 2 0 4 2 10
9.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 6 3 2 1 1 10
10.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 6 2 2 2 0 8
11.ARCA ÇORUM FK 6 2 3 1 1 7
12.İSTANBUL BAŞAKŞEHİR FK 6 2 3 1 -1 7
13.GENÇLERBİRLİĞİ 6 2 3 1 -8 7
14.ERZURUMSPOR FK 6 2 3 1 -8 7
15.TÜMOSAN KONYASPOR 6 1 4 1 -4 4
16.SAMSUNSPOR A.Ş. 6 1 4 1 -6 4
17.GÖZTEPE A.Ş. 6 0 3 3 -4 3
18.EYÜPSPOR 6 1 5 0 -14 3